Futbolda gelişmeyi öncelikleri arasına alan  Çin Halk Cumhuriyeti, bu konuda  Almanya'nın yardımına baş vurdu. Geçtiğimiz yıl Alman Başbakanlığı'nda  Çin  Futbol Federasyonu,  Almanya  Futbol Federasyonu ve Alman Kulüpler Birliği bir araya gelip 5 yıllık bir anlaşmaya vardı.

ALMANYA'YI ZİYARET EDECEKLER

Anlaşmanın kapsamları 19 takımın mücadele ettiği Güneybatı  Futbol Federasyonu'na iletildi. Yerel federasyon da kulüpler ile görüştü. Bütün kulüpler öneriyi kabul edince ortada bir engel kalmadı. Anlaşmanın detayları 5 Temmuz'da,  Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı  Xi Jinping'in  Almanya'yı ziyareti sırasında açıklanacak.

HER TAKIMA 15 BİN EURO MAÇ PARASI VERECEKLER

Çin U-20 milli takımının katılımı ile Güneybatı Bölgesel Ligi'nde takım sayısı 20'ye çıkacak. Normalde haftayı boş geçirecek takım  Çin Milli Takımı ile karşılaşacak.  Çin  Futbol Federasyonu bütün rakiplerine oynayacakları iki maç için 15 bin Euro ödeyecek. Takımların  Çin ile oynayacakları maçlarda aldıkları sonuçlar puan cetveline işlenmeyecek.

Çin takımının hangi kente yerleşip iç saha maçlarını hangi stadda oynayacağı henüz belirlenmedi. Çin-Alman ortak çalışmasının ilk hedefi 2020 Olimpiyatları.

Çin bu anlaşmanın benzerlerini daha önce başka sporlarda denemişti. 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'na hazırlanma kapsamın Kunlun Red  Star Kadın Hokey Takımı,  Kanada Kadınlar Süper Ligi'nde mücadele vermişti.