İSTANBUL

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Spor Toto Süper Lig'de yarın Fenerbahçe ile yapacakları derbi öncesi çeşitli algı operasyonlarının gerçekleştirildiğini savunarak, bu duruma tepki gösterdi.

Vodafone Park'ta yapılan kulübün olağan divan kurulu toplantısındaki konuşmasına, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de şehit düşen Mehmetçikleri anarak başlayan Orman, "Ülkemizin menfaatleri için savaşan gencecik şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyerek konuşmama başlamak istiyorum. Umarım bir an önce bu illetten kurtuluruz ve ülkemiz huzura kavuşur." dedi.

Fenerbahçe ile oynanacak karşılaşma öncesi sarı-lacivertli kulübün teknik direktörü Aykut Kocaman ve oyuncularının açıklamalarını hatırlatan Orman, "Bazı rakiplerimiz Bayern Münih maçında atılan gollerde çalınan müzikleri bizimle alakalı kullanıyor. Bunlar şık şeyler değil. 'Başkan biz de Vardar Ovası yapalım.' diye bana da talep geliyor. Böyle bir şey Beşiktaş'a yakışır mı. Biz asla öyle şeylerin içinde olmayız. Görgümüzle, Türk sporuna faydalı olacak gayretin içinde olacağız." şeklinde konuştu.

Kulüpler Birliği Vakfı başkanı olmasından dolayı fazla konuşmadığı yönündeki eleştirilere değinen Orman, şunları aktardı:

"Bazı algıcı kulüpler var. Onlar da 'Beşiktaş kollanıyor.' diyor. Kollanmak dediğiniz nedir? Benim de sinirlendiğim anlar oluyor, bu neyi çözüyor. Hakemle alakalı algı yaratılmaya çalışılıyor. Hakem baskı altına alınıyor. Alındığı için de herkes yapmaya çalışıyor. Biz de yapar mıyız, yaparız. Federasyon bu işe düzenleme getirsin, yoksa bu iş çığrından çıkar. Dört takım şampiyonluğa oynuyor ve kalan 12 hafta Türk sporuna zarar verir."

"Kimseden beklentimiz yok"

Beşiktaş olarak bu işin parçası olmak istemediklerini kaydeden Fikret Orman, hakem konusuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Hak, Allah'ın ismidir. Hakem haktan gelir. Hak, adalet dağıtandır. Kimsenin etkisi altında kalmayın kardeşim. Bizim kimseden beklentimiz yok, bekleyen namerttir. Algı operasyonları yapılıyor. Rakip takımın hocası, oyuncusu açıklıyor, 'Beşiktaş maçı ölüm kalım maçı.' Onu söylemek sana mı kaldı. Niye ölüm kalım maçıymış. 115 senedir maç yapıyoruz, hangisi ölüm kalım maçı oldu. Sahadaki insanların sportmenlikten dem vurması gerekirken, yönetim zihniyetiyle açıklama yapmalarını da dehşetle kınıyorum, ayıp ya..."

Türkiye Futbol Federasyonuna da seslenen başkan Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ona (Aykut Kocaman) ceza verebilmek için benim hocamı da sevk etmeyin. Benim hocamın ne hakemle alakalı ne de Türk futboluna zarar verecek bir açıklaması vardır. Beşiktaş hocası 6 ay önce 'Milli takımı yönetsin.' deniliyordu. Şimdi başkasına ceza verilecek diye hocamız kullanılacak biri değildir."

Kulübün borcuyla ilgili görüşlerini de aktaran Orman, camia içinde borçların azaltılması için mülklerin satılması konusunda taleplerin olduğunu ancak yönetim olarak kendilerinin böyle bir şeyi düşünmediğini söyledi.

Borç sıkıntısının geçmiş yönetimlerden bugüne geldiğini vurgulayan başkan Orman, "Tarihe, Beşiktaş'ın malını satan olarak geçmek istemiyorum. Bizim böyle bir talebimiz olmadı, olamaz da... Borcu yüzdürmeye çalışıyoruz." dedi.

Şenol Güneş'e destek

Futbol takımı teknik direktörü Şenol Güneş'e de destek veren başkan Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu hoca ve yönetim kurulu stadı olmadan şampiyon oldu. Geçen sezon ikinci şampiyonluk geldi. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan namağlup lider olarak çıktık. Bütün bunları hoca ve ekip yaptı. Hocamıza ve takımımıza sahip çıkmalıyız. Bu sezon da şampiyonluğun geleceğine çok inanıyorum."