GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İzmir'de Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu üyeleri, Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek kente yapılacak yeni statlar konusunda desteklerini istedi. Stat projelerine engel çıkaranlara tepki gösteren Bakan Kılıç, "İzmir'de sokağa çıkacak yüzünüz olmaz, artık yeter" dedi.

Atatürk Stadı'ndaki İzmir Futbol Hakemleri Dayanışma Derneği'nin salonunda düzenlenen toplantıda amatör sporun sorunlarını dinleyen Kılıç, "Amatör sporla ilgili olarak Ak Parti döneminde büyük yatırımlar oldu. Sağlık ve sahalarla ilgili pek çok sorun çözüldü. Ancak özellikle İzmir'de fiziki altyapı nedeniyle yaşanan sorunlara değinmeden de yapamayacağım. Bakanlığımın ilk yılında İzmir için 2 ihale gerçekletirdik. Bunlardan biri Karşıyaka, biri Göztepe Stadı'ydı. Ama önümüze engeller çıktı. Bu noktada, bu statlarda tribün altlarına diğer spor branşları için salonlar inşa edileceğini de yeniden belirtmek istiyorum. Alsancak Stadı'nı da yeniden yapmak için kararlı bir duruşla yola çıktık. Ona da engeller çıktı" dedi.

"Birçok ilimizde inşa ettiğimiz statlar varken İzmir'de çıkarılan engeller yüzünden yol alamadık" diyen Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Ak Parti olarak, hükümet olarak bu konuda hiçbir eksiğimiz yok. Şimdi statlarla ilgili yeni bir sürece girdik. Şu anda Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak Stadı'yla alakalı eskisinden daha da kararlı şekilde yürüyoruz. Alsancak Stadı'nın ihalesi 28 Nisan'da yapılacak. Karşıyaka Stadı'nda altyapı çalışmaları tamamlandı. Önümüzde engel yok ama bu statları engellemek için yine suni gündemler oluşturulursa, ben İzmir spor kamuoyundan destek istiyorum. Artık yeter. Ciddi anlamda burada engellenmemiz söz konusu. Biz işimizi yaparız. Siz amatör kulüpler olarak imkanlarınızı engelleyenlerin kimler olduğunu bilmelisiniz. Belediyelerde görev yapanlar, Şehir Plancıları Odası'nda görev yapanlar statlara yine itiraz etti. Ben Gençlik ve Spor Bakanı olarak uyarıyorum. Önümüze yeni engel çıkarırsanız İzmir'de sokağa çıkacak yüzünüz olmaz. Artık yeter.
İzmir'e olimpik yüzme havuzu kazandırmak için düğmeye bastıklarını da belirten Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda kentteki ikinci büyük salon için de yürüyoruz. Biz insanlar o partiye veya bu partiye oy veriyor diye bakmıyoruz. Biz gençlerimize ve sporcularımıza hizmet etmek için bu çalışmaları yapıyoruz. İzmir'de Göztepe'nin yeni stadının yapılacağı yerde de, Karşıyaka Stadı'nın yapılacağı yerde de, Alsancak Stadı'nın yapılacağı yerde de eskiden stat vardı. Biz bunları yeniliyoruz. Alsancak'ı yıkıp AVM yapacağımız söylendi. Hani nerede AVM? İşte ihaleye çıkıyoruz. Bize özür borçları var" ifadesini kullandı.

İzmir'de aktif sporcu sayısının 25 bine yakın olduğunu hatırlatan Bakan Kılıç, "Kentte amatör spor kulüplerine yapılan yardım miktarı 2 milyon 100 bin TL. Türkiye genelinde amatörlere 26 milyon 800 bin TL'lik malzeme yardımı yapacağız" şeklinde konuştu.
Türkiye genelinde 1 senede 930 tane halı saha yaptıklarını belirten Bakan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülke çapında 938 halı sahanın yapımı da devam ediyor. Bunların 50'den fazlasını İzmir'e yaptık. Kentteki okullara 30'dan fazla basketbol ve voleybol sahası inşa ettik. Yeri bulun, 1 ay içerisinde sahanız hazır. Ama önümüze engeller çıkarıldığını gördüğümüz zaman üzülüyoruz. İzmir spor kamuoyu olarak engellemeye kalkanları engelleyin. Amatör spor kulüpleri konusunda Maliye Bakanlığı'yla ilgili çalışmalarımız var. Kulüplerin üzerinden mali yükleri kaldırıp sporcu yetiştirmeye daha fazla teşvik etmeye çalışacağız. İzmir'de 6 tane gençlik merkezimiz var. Bunları iyi kullanmanızı talep ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığı'yla, okulların bahçesindeki spor alanlarıyla salonların Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca kullanılmasının protokolünü yaptık. Yönetmelikleri de hazırlandı. 10 pilot ilde devreye girdi. Önümüzdeki günlerde halk oylamasıyla karar vereceğiz. Bizim Ak Parti olarak kararımız ortada. Biz evet diyoruz ve sizi de 16 Nisan'da evet demeye davet ediyoruz."

Toplantıyı izleyen sporcularla konuşma öncesi sohbet edip sorunlarını dinleyen Bakan Kılıç'a pek çok kulüp forma armağan etti, plaket verdi.