Türkiye Badminton Federasyonu Olimpiyat Hazırlık Merkezi, Gençler Akdeniz Şampiyonası ile kapılarını açacak.

Türkiye'de badmintona tahsis edilen ilk spor merkezi, yarın başlayacak şampiyonayla hizmete girecek.

Türkiye Badminton Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Ankara'da inşa edilen spor merkezinde 2 gün sürecek organizasyona, Türkiye'nin yanı sıra Lübnan, Cezayir, Arnavutluk, Hırvatistan ve Yunanistan'dan toplam 38 sporcu katılacak.

Şampiyonada Türk Milli Takımı'nı Berkay Çiçen, Yazgan Çalışır, Tayfun Taşdemir, Betül Söner, Naime Yılmaz, Zehra Erdem, Bengisu Erçetin, Nazlıcan İnci, Sezgin Kelebek, Yiğit Efekan Sarsılmaz ve Bahar Yavru temsil edecek.


Özmekik: "Şampiyona test niteliği taşıyor"
 

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, gençlerde takım ve ferdi müsabakaların yapılacağı Akdeniz Şampiyonası'nın, Türkiye Badminton Federasyonu Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde düzenlenecek olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Akdeniz Badminton Birliği Başkanlığı görevini de yürüten Özmekik, "Türkiye Badminton Federasyonu Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde ilk faaliyetimizi yapacağız. Eksikleri olmasına rağmen bu turnuvayı bir test olarak değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Özmekik, tesisin yapımındaki katkılarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığına teşekkür etti.