Samsun'da düzenlenecek olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek İşitme Engelliler Kadın Voleybol Milli Takımı'nın en dikkat çekici isimlerinden biri olan Esra Genç turnuva öncesinde duygularını aktardı. Voleybola 12 yaşındaba, Tokat'ın Akbuğday Köyü'nde ilkokul öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığını belirten Esra Genç, "Milli takım formasını giyebillmek için inatla çalıştım ve bu hedefime ulaştım şimdi ise, olimpiyatlarda forma giyeceğim için büyük mutluluk duyuyorum diyerek en büyük hayallerinden birini gerçekleştirdiğini belirtti. . 

"BANA YARDIMCI OLAN ÖĞRETMENİMİN DESTEĞİNİ UNUTMAYACAĞIM"
Anne ve babası da işitme engelli olan Esra Genç, "Ben sonradan işitme engelli oldum. Amasya'da işitme engelliler okuluna gittim. Ben konuşmak ve spor yapmak istiyordum. Ama bana kimse yardımcı olmuyordu. Çok zor anlar yaşadım. Sonra öğretmenim Bağdegül Sevindik'e gittim, ondan yardım istedim. O da bana yardımcı oldu. Ben onun sayesinde voleybola başladım. Bu yüzden bana yardımcı olan öğretmenimin desteğini unutmayacağım" dedi.

"ALTI YIL SÜREKLİ ÇALIŞTIM"

Yaşadığı zorlukları aşarak milli voleybolcu olmanın kendisine gurur verdiğini ifade eden Genç, "Milli takıma alınmadan önce altı yıl boyunca tatilde, evde, okulda ve köyde sürekli çalıştım. Sonunda hocalarıma başarılı olduğumu kanıtladım. Beni almaya geldiler. Artık milli takımdayım. Gururluyum.  Voleybol benim için aşk demek.  Bu yüzden de olimpiyat oyunları için de çok çalışacağız. Hiç boş durmayacağız. Müsabakalar bizim için çok önemli. Çünkü Türkiye benim ülkem. Bu yüzden başarmak istiyoruz" diye konuştu.

"ANNEM MİLLİ TAKIMA ALINDIĞIMDA AĞLADI"
İlkokula giderken arkadaşıyla birlikte evin önünde voleybol oynadığını gören annesinin kendisinden desteğini esirgemediğini de söyleyen milli sporcu, "Annem beni voleybol oynarken ilk gördüğünde 'Sen nereden biliyorsun voleybol oynamayı' diye sormuştu. Okulda öğrendiğimi söylediğimde hem şaşırdı, hem de 'Sakın bırakma, devam et' diyerek beni cesaretlendirdi. Milli takıma alındığımda annem mutluluktan ağladı. Onu mutlu edebildiğim için çok gururluyum." dedi.