"Sol ahlakını kaybetti" diyorduk meğerse hiç ahlak sahibi olmamışlar… 

Şu referandum sürecinde bunu her yönüyle ispat ettiler. Yalan onlarda, iftira onlarda, tezgâh onlarda, kokuşmuş kurnazlık onlarda… Buna benzer ne varsa onlarda bulmak mümkündür.

Sözcü, Cumhuriyet, Aydınlık, Yeniçağ, Yurt, Birgün, Oda Tv, Ulusal Tv, Halk Tv bu hallerinin sergilenme vitrinidir. Özelikle CHP ve Vatan Partisi'nin yöneticileri ve medyası, bu ahlaksızlığın körükleyeni durumundadır.

Şu an bunların hepsi ahlaksızlıklarını MHP üzerinde deniyorlar. MHP içinde fitne yaratabilmek için her türlü atmosferi yaratıyorlar.

Bursa mitingi sonrası gazetecilerle sohbet eden MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na siyasi ahlak dersi verdi. Ama "ahlak" kavramının SOL'a uzaklığı nedeniyle anlamadığı ve aynı çizgisini koruduğu ve koruyacağı anlaşılmaktadır.

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli'nin "CHP'li belediye başkanlarıyla ilişki kurarak salon temin ediyorlar. CHP buna neden bu kadar müsamahalı davranıyor, anlamakta güçlük çekiyoruz. Bunlar siyasi yönden doğru yaklaşımlar değil, ahlaki bir çizgisinin olması lazım. Ne karşılığı veriyorsunuz? Siyasetin düğün salonu haline getirdiyseniz... Veren de razı alan da razı. CHP'den keskin bir muhalefet oluşumu olsun, bize de 'belediyenin salonunu bize tahsis eder misiniz' diye yaklaşsalar, ben yapmam. 'CHP bir tüzel kişiliktir, demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur, onun içişlerine karışmak, onun muhaliflerinden yararlanarak siyaset üretmek doğru değildir' derim." sözlerini anlamak için ahlak sahibi olmak gerekiyor…

Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ MHP'den ihraç edilmiş kişiler… Şimdi bunların hepsi Türkiye'yi CHP'nin yardımıyla dolaşıyorlar. CHP'nin organize ettiği her toplantıları MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye hakaretlerle, MHP'ye iftiralarla geçiyor. Yatıyorlar MHP, kalkıyorlar MHP!

Bunlara salon veren CHP…

Bunların salon toplantılarını cep telefon mesajlarıyla duyuran CHP…

Bunların salon ve miting toplantılarına katılım sağlayan CHP…

Bunların salon ve miting toplantılarını canlı yayınla veren CHP'nin televizyonu…

CHP tüm bunları niçin yapıyor? 

Hepsinin sebebi MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye ve MHP'nin politikalarına zarar vermek için…

Kemal Kılıçdaroğlu işte bu siyasi ahlaksızlığı organize ediyor.

Şimdi MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği gibi, MHP CHP'nin içindeki muhalefeti Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı organize etse olur mu?

Mesela Deniz Baykal, Muharrem İnce yine "CHP Genel Başkan adayıyım" diye ortaya çıksa, onların tüm salonlarını MHP'li belediyeler ayarlasa, onların salın toplantılarını MHP il başkanları cep telefon mesajlarıyla duyursa, onların salon toplantılarını MHP'liler doldurup, Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde sloganlar atsa, onların her toplantısını Bengü Türk Tv canlı olarak yayınlasa bu siyasi ahlak ölçülerine sığar mı?

Kemal Kılıçdaroğlu, madem MHP'den ihraç edilmişleri böyle tezgâhlarda kullanıyorsun, hepsini önce CHP üyesi, sonra CHP Genel Başkan yardımcısı yap… Resmi CHP kimliğini ver, istediğin gibi kullan… Zaten birisinin gitmediği parti yok, zaten birisi eski solcu, zaten öbürü de CHP Genel Merkezinden çıkmıyor.

CHP olarak her imkânı verip, sonra MHP'den ihraç edildikleri halde "MHP muhalifleri şunu dedi, şunu yaptı, şunu konuştu" diye haber yaptırmak büyük bir şerefsizliktir.

CHP bu şerefsizliği daha ne kadar sürdürecektir?

CHP'den milletvekili olmuş Hamide Oylumlu isimli bir bayan, Meral Akşener'in toplantısından "MERSİN YENİŞEHİR ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MERAL AKŞENER MİTİNGİ SALON TIKLIM TIKLIM DOLU HAYIRCILAR CHP Lİ ARKADAŞLARIMIZ SALONDA HEP BİR AĞIZDAN BAŞBAKAN KEMAL KEMAL DİYE SALONU İNLETTİLER ÇOK DUYGULANDIM ĆOK İNŞALLAHHHH" diye mesaj atıyor, CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, Sinan Oğan'ın toplantısını "KENT PARK'TA BİLAL ŞAHİN NİKAH SALONUNDA IĞDIR ESKİ MİLLETVEKİLİ SİNAN OĞAN'IN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİYLE İLGİLİ TOPLANTISINI VARDIR. TÜM ARKADAŞLARIMIZIN KATILMASI ÖNEMLİDİR." Şeklindeki cep telefon mesajıyla CHP'lilere duyuruyor.

Ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun herhalde CHP'de çalıştıracak kimsesi kalmamış, MHP'den ihraç edilmişleri kullanarak siyaset yaptığını sanıyor. Bu siyaset değil, siyasi ahlaksızlıktır.

MHP Lideri Devlet Bahçeli çok anlamlı bir şekilde izah etti. Ama bunu anlayacak ahlak SOL'da olmadığı için uygulayacak çıkmayacaktır.

Aslında Kemal Kılıçdaroğlu'na en büyük ders kardeşi Celal Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkında yazdıklarını paylaşmak ve geniş kitlelere yaymaktan geçiyor ama bu durum bile ahlaka hiç sığmaz. Abi-kardeş meselesi ailenin özelidir.

AKP bile Celal Kılıçdaroğlu'nu ahlaki olmayacağını ifade ederek partisine üye olarak kabul etmedi. Herhalde aynı durum Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne gelse, hiç düşünmeden partiye üye eder.

Çünkü MHP üzerinde oynamaya çalıştığı oyunlara bakınca siyasi ahlakının iflas ettiği anlaşılmıştır.

SOL çürüye çürüye tarihe karışacaktır. Tüm gidişatları onu gösteriyor.

Kaynak: Ortadoğu