AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Rahat koltuklarında oturup zevk içinde, sefa içinde tarihten bihaber kafayla birbirlerine 'katliam yaptığımız' hezeyanlarını anlatanlar Erzincan'a, Doğu Anadolu'ya bakıp mezalim neymiş bir görsünler. Yaşanan mezalime koca bir tarih şahittir" dedi.

Yıldırım, Merkez Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Erzincan 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti.

Konuşmasına "Derdiyle dertlendiğim, sevincini paylaştığım, başımı hiçbir zaman yere eğdirmeyen yiğit Erzincan'ım." ifadesiyle başlayan Yıldırım, baba ocağı Erzincan'a hemşehrileriye hasbihal etmeye geldiğini belirterek, il kongresinin hayırlı olmasını temenni etti.

Erzincan'ın havasının bir başka, insanının da her daim güzel olduğunu ifade eden Yıldırım, salondaki coşkuyu işaret ederek "Can Erzincan'a yakışan da işte bu." diye konuştu.

- "Kahramanlarımız orada destan yazıyor, siz rahat olun"

Partililerin "Afrin için herkes ayağa" şeklindeki tezahüratları üzerine Yıldırım, "Milletin rahatı için kahramanlarımız orada destan yazıyor, siz rahat olun." karşılığını verdi.

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinliklerinin gerçekleştirildiğini ve hükümet adına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın törenlere eşlik ettiğini söyleyen Yıldırım, "Erzincanımız 100 yıl evvel hunharca bir mezalime karşı yiğitçe, kahramanca bir mücadele gösterdi. Vatanı, milleti, devleti, bayrağı, namusu, izzeti için, mukaddesatı için kan döktü, can verdi ama bir karış toprağını zalim düşmanlara vermeyerek bu mezalimi püskürttü." dedi.

Salonda bulunan gençlerin, "Bizi Afrin'e götür" şeklindeki tezahürata Yıldırım, "Gençler, Afrin'e oradaki kahraman Mehmetçiklerimiz gereken neyse yapıyor. Bir avuç yer zaten, gitsek oraya bile sığmayız, bırakalım rahat çalışsınlar." karşılığını verdi.

Yıldırım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kazım Karabekir ve silah arkadaşları ile tüm istiklal şehitlerini rahmetle andı.

"Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklindeki tezahüratlar üzerine "Gençler şunu aklınızdan çıkarmayın. Biz sadece Cenabı Rabbimizin önünde eğiliriz, başka hiçbir gücün önünde eğilmeyiz." ifadesini kullanan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rahat koltuklarında oturup zevk içinde, sefa içinde tarihten bihaber kafayla birbirlerine 'katliam yaptığımız' hezeyanlarını anlatanlar Erzincan'a, Doğu Anadolu'ya bakıp mezalim neymiş bir görsünler. Yaşanan mezalime koca bir tarih şahittir. Erzincan'daki Doğu Anadolu'daki tandırlar, camiler, samanlıklar şahittir, evler şahittir. Yerli Müslüman ahaliyi kadın çocuk demeden canlı canlı yakanlar tarih önünde ve Allah indinde hesap veremeyeceklerdir."

Gençlerin tezahüratları üzerine Yıldırım, "Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur ama illa bir şey diyecekseniz 'yolların mimarı' diyebilirsiniz" dedi.

Yıldırım, ozanların Doğu Anadolu'daki mezalimi, "Kars'ı vurup Erzincan'ı bastılar, gelinleri iki canlı kestiler, çocukları kundağından astılar, yetiş imdada üçüncü ordu." ifadeleriyle anlattığını aktardı.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Kimse caz yapmasın. Ey Kılıçdaroğlu, sen hangi akla hizmet ediyorsun? 'Afrin'e girmeyin' diyorsun. Bu nasıl mantık? Yedi düvelin desteklediği terör örgütleri PKK/PYD-YPG/DEAŞ... Al birini, vur ötekine. Açıkça devletimize, milletimize kafa tutuyor. Kimden yanasın? Çık da söyle." dedi.

Yıldırım, Merkez Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Erzincan 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti.

Başbakan Yıldırım, "Dün olduğu gibi bugün de vatanımızı, sınır boylarımızı korumak mecburiyetindeyiz. 100 yıl evvelki kurtuluş mücadelemiz neyse 15 Temmuz mücadelemiz de odur. Çanakkale'deki mücadelemiz neyse Afrin'deki mücadele de odur. Bundan sonra başka yerdeki mücadele de aynı şekilde devam edecektir." ifadesini kullandı.

"Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir." diyen Yıldırım, tarihten bugüne hiç kimseye saldırılmadığını, sömürgecilik yapılmadığını, meşru müdafaadan da asla taviz verilmediğini bildirdi.

- "Bilesiniz ki sonuna kadar gideceğiz, köklerini de kazıyacağız"

Sınırlara yönelen tehdidi ortadan kaldırmak için uluslararası hukuktan doğan haklarla sınır dışı operasyonların gerçekleştirildiğini belirten Yıldırım, bu operasyonun Türkiye'ye ve milletimize yönelen tüm tehdit ve zulüm bitinceye kadar edeceğini söyledi.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Kimse caz yapmasın. Ey Kılıçdaroğlu, sen hangi akla hizmet ediyorsun? 'Afrin'e girmeyin' diyorsun. Bu nasıl mantık? Yedi düvelin desteklediği terör örgütleri PKK/PYD-YPG/DEAŞ... Al birini, vur ötekine. Açıkça devletimize, milletimize kafa tutuyor. Kimden yanasın? Çık da söyle. Bilesiniz ki sonuna kadar gideceğiz, köklerini de kazıyacağız. Sen istesen de istemesen de. Senin sözlerin bizi, kahraman Mehmetçiği bu mücadeleden döndüremez."

Başbakan Yıldırım, selam yolladığı cephedeki kahraman Mehmetçiklere, "Kulak verin, bakın ne diyoruz? Davamız haktır bizim, yüzümüz aktır bizim. Müslüman Türk erleriyiz, yolumuz Hak'tır bizim." diye seslendi.

- "Evlere şenlik bir anamuhalefet var"

Bu mücadelenin bütün insanlığın varoluş mücadelesi olduğunu aktaran Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ne diyor? Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en korkak adamı Recep Tayyip Erdoğan'mış. Hadi oradan haddini bilmez. 15 Temmuz'da tankların arasından sıvışıp belediye başkanının evine sığınırken, Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım meydanlardaydı, alçaklara karşı mücadele ediyordu. Kim korkak, kim korkak değil, bu millet en iyisini bilir.

Afrin operasyonu devletin operasyonuymuş. siyasetin değil... Allah akıl fikir versin. Bu yaşa gelmiş, devlet nedir, siyaset nedir farkında değil. Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı. Devlet ne kardeşim? Devlet, soyut bir kavram, ülkeyi yöneten siyasettir, millettir. Millet ülkede siyaseti belirler, siyaset de ülkeyi yönetir. Bunların kafası vesayet kafasıdır. Hala demokrasiyi anlayamamışlar. Afrin'i siyaset konuşmayacak da balinaların, yunusların, kaplumbağaların geleceğini mi konuşacağız? Allah akıl fikir versin. Evlere şenlik bir anamuhalefet var. Bu muhalefeti bu milletin başından mevlam eksik etmesin. Hiç değilse ciddi meselelere değinecek zamanları, kapasiteleri yok. Abesle iştigal ediyorlar. "

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Şunu herkes bilsin, sınırlarımıza tehdit nereden gelirse gelsin, anında yok edilecek. Sınırlarımızda bir devlet kurma hevesinde olanların bu hevesleri kursaklarında kalacak." diye konuştu.

Yıldırım, Merkez Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Erzincan 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak partililere hitap etti.

Afrin'de insan düşmanlarıyla mücadele ettiklerine dikkati çeken Yıldırım, "Şunu herkes bilsin, sınırlarımıza tehdit nereden gelirse gelsin, anında yok edilecek. Sınırlarımızda bir devlet kurma hevesinde olanların bu hevesleri kursaklarında kalacak. Bu kadar açık söylüyorum. Bilesiniz ki teröriste, zalime, bugün destek olanlar, yarın onları da kapılarında bulacaktır. Ey Amerika, terör örgütleriyle iş tutarak nereye varmak istiyorsun. Bu yol karanlıktır, çıkmaz sokaktır. Hala bu yanlıştan dönmek için zamanın vardır. Artık şu canilere, insanları gözünü kırpmadan öldüren bu alçaklara destek olmayı, silah vermeyi bırak. Verdiğiniz silahları da söz verdiğiniz üzere toplayın artık." ifadesini kullandı.

Kendilerine "Suriyeli mazlumları niye kabul ettiniz?" denildiğini aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Biz Türk milleti, tarih boyunca dil, din, ırk ayrımı yapmadan herkese kucak açtık. Çünkü bizim inancımızın temelinde 'Mazluma merhamet etmeyene Allah merhamet etmez' anlayışı var. Herkes şunu iyi bilsin ki vatanımızı, milletimizi, devletimizi ne pahasına olursa olsun savunmaya devam edeceğiz. Bizim, hiç kimsenin toprağında gözümüz yok. Ne var ki hiç kimsenin zulmüne de rıza gösteremeyiz."

- "ABD sağır olmuş"

Partililerin "Vur vur inlesin, ABD dinlesin" sloganları üzerine Yıldırım, "ABD sağır olmuş. Kulakları var duymuyorlar. Gözleri var görmüyorlar. Ama yanlışı bir gün anlayacaklar." dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü alkışlayamam" şiirini okuyan Yıldırım, "Tarih şahittir, haksızlığa rıza göstermektense can vermeyi tercih etmiş bir ecdadın çocuklarıyız. Biz inanıyoruz ki kalırsak devlet bizim, ölürsek cennet bizim." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, "Atasını bilmeyen, it izinden yürür" şeklinde bir atasözü olduğunu belirterek, gençlere tarihten, edebiyattan, kültürden haberdar olmaları ve bu değerlerden asla vazgeçmemeleri çağrısı yaptı.

Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Aziz şehitlerimiz, sizlerin kanları ve canları bu memleketin gerçek tapusudur. Sizler ömrünüzün baharında vatan, millet, kutsal değerlerimiz için hak yolunda feda-i can ettiniz. Tarih sizi birer serdengeçti, kahraman olarak anacak. Sizler bedenen öldünüz fakat 81 milyonun gönlüne taht kurdunuz. Orada yaşamaya devam ediyorsunuz. Kahraman vatan evlatları, sizin destanınız nesiller boyu anlatılacak. Bize yaşattığınız Türk'ün gücünün milli gururu her daim zihinlerimizde bir hatıra olarak kalacak. Bize düşen görev, vatan toprağının kutsallığını her daim akılda tutmak, milli konularda en üst düzey hassasiyeti göstermektir."

- "Bizim medeniyetimizin temeli merhamet, hikmet"

Yıldırım, şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Bizim medeniyetimizin temeli merhamet, hikmet, onların sözde uygarlıklarının temeli de zulüm ve şiddettir." diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitleri" şiirindeki "Kimi Hindu, kimi Yamyam, kimi bilmem ne bela... Hani tauna da zuldür bu rezil istila..." dizelerini okuyan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi sadece terör örgütleriyle değil, onların arkasındaki emperyalist güçlerle de mücadele ettiklerini bildirdi.

Türkiye'ye kafa tutanların, Erzincan'a, gençlere kulak vermesini öneren Yıldırım, "Kahramanlıklarla dolu şanlı tarihimizin her sayfasında Nene Hatunlarımız, Kara Fatmalarımız, Şerife Bacılarımız dün de vardı bugün de var, gelecekte de var olacaklar. Seyit Onbaşılar, Ömer Halisdemirler, Fethi Sekinler ve daha birçok kahramanlar, kesretten vahdete yürüdüler." dedi.

Yıldırım, AK Parti iktidarında devletin milletle barıştığını, devlet ile millet arasındaki mesafenin kapandığını belirtti.

Birlik ve beraberliği daha da pekiştirerek ayrımcılığı ortadan kaldırdıklarını vurgulayan Yıldırım, "Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Arap'ıyla, Roman'ıyla, Alevi'si ve Sünni'siyle, hangi mezhep, hangi meşrepten olursa olsun, bütün vatandaşlarımızla bir olduk, bütün olduk. Erzincan bunun en güzel örneği." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, Aşık Veysel'in "Senlik Benlik" şiirinden "Yezit nedir, ne kızılbaş. Değil miyiz hep bir kardaş. Bizi yakar bizim ataş. Söndürmektir tek çaresi" dizelerini aktararak, AK Parti'nin kendine gönül veren Türk milletini asla mahcup etmediğini ve etmeyeceğini kaydetti.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Ülke olarak dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmek için emin adımlarla ilerliyoruz. İnşallah yakın bir gelecekte enerjinin de merkezi haline geleceğiz. Lojistiğin merkezi haline geldik. İktidarımızda Türkiye'yi tarımsal üretimde Avrupa'nın bir numarası yaptık. Turizm gelirlerimiz 2017'de yüzde 28 arttı. Sağlıkta dünya birincisiyiz." dedi.

Yıldırım, Merkez Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Erzincan 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti.

AK Parti iktidarının hizmetlerinin gelecek kuşaklarda da övgüyle söz edileceğini belirten Başbakan Yıldırım, Erzincanlıyı, hemşehrilerini mahçup edecek hiçbir işin arkasında olmadığını, bundan sonra da olmayacağını bildirdi.

Yıldırım, 3 Kasım 2002'de yolun başındayken AK Parti'ye 2 milletvekili vererek, "güvenim tam" diyen Erzincan'ın Cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 60'ın üzerinde destekle Recep Tayyip Erdoğan'a "evet" dediğini kaydetti.

Erzincan'ın, halk oylamasında da yüzde 60'ın üzerinde "evet" vererek, Türkiye'de cumhurbaşkanlığı yönetim sistemini onayladığını anımsatan Yıldırım, "Her seçimde AK Parti'ye yükselen bir seviyede destek oldunuz. Allah'ın izniyle daha nice seçimlerde başarıyla bu kutlu yürüyüşe devam edeceğiz. Nice hayalleri gerçeğe dönüştürdük, daha nicesini de gerçeğe dönüştüreceğiz." diye konuştu.

Partililere, "Gençler, AK kadınlar, bu yolda beraber yürümeye var mısınız? 2019'da yeni rekorlara hazır mısınız? Yeni bir destan yazacak mısınız?" sorusunu yönelten Yıldırım, "Evet" cevabı alınca, "Maşallah, Erzincan işi bitirmiş. Sizler oldukça ulaşamayacağımız hiçbir hedef yoktur." karşılığını verdi.

Yıldırım, Erzincan teşkilatına düşen görevin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da el ve gönül birliği yapmak olduğunu kaydetti.

- "Bırakın kara trenin geç gelmesini..."

"Benim sizlere güvenim tam." diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 yıl önce Türkiye krizle, kaosla boğuşurken, bizim iktidarımız döneminde bunlar son bulmuş, ülkemiz siyasette, ekonomide ve refah alanında önemli bir mesafe katetmiştir. Siyasette güçlü istikrar, başta ekonomi olmak üzere, birçok alanda kendini göstermiştir. Enflasyona karşı milletimizi daima koruduk. 15 yıl önce Türkiye'de sadece 2 ilimiz ihracatı bilirken, bugün 81 vilayetimiz ihracatı öğrendi, ihracat yapıyor. Havayolunu halkın yolu yaptık. Hem içeride hem dışarıda erişilemedik hiçbir yer bırakmadık. Dün Türkiye'de belli bir kesim havayoluyla seyahat ederken, artık şimdi herkes uçakla seyahat edebiliyor. Bunun belirgin örneğinden biri Erzincan. Erzincan Havalimanı adeta kapalıydı, yılda 8 bin yolcusu vardı. Bugün ne kadar? 300 bini geçti. Ankara'dan, İstanbul'dan, yaz ayları İzmir'den Erzincan'a günlük seferler var. Hacca, Umreye, Avrupa'ya giden gelen vatandaşlarımız, doğrudan Erzincan'a gelebiliyor. Helali hoş olsun. Can Erzincan her türlü hizmete layık."

Konuşmasında, "Kara tren" türküsünü hatırlatan Yıldırım, "Bugün bırakın kara trenin geç gelmesini, yurdun her tarafı adım adım hızlı trenlerle donatılıyor. Ankara-Sivas tamamlanıyor. Ardından inşallah Sivas'tan Erzincan'a hızlı tren tamamlanacak. Oradan da Erzurum üzerinden serhat şehrimiz Kars'a varacak." dedi.

- "Sağlıkta dünya birincisiyiz"

Bütün Türkiye'de yolları böldüklerini, gönülleri ve hayatları birleştirdiklerini anlatan Yıldırım, Türkiye'yi ise asla böldürtmeyeceklerini vurguladı.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Ülke olarak dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmek için emin adımlarla ilerliyoruz. İnşallah yakın bir gelecekte enerjinin de merkezi haline geleceğiz. Lojistiğin merkezi haline geldik. İktidarımızda Türkiye'yi tarımsal üretimde Avrupa'nın bir numarası yaptık. Turizm gelirlerimiz 2017'de yüzde 28 arttı. Sağlıkta dünya birincisiyiz. Sağlık sistemiyle ilgili olarak bütün dünya vatandaşları arasında yapılan araştırmaya göre batı ülkeleri, Amerika, gelişmiş ülkelerin sağlık siteminden, orada yaşayan insanların yüzde 50'den fazlası endişe ediyor. Türkiye'de 'Sağlık sisteminden endişeniz var mı? Sağlık sistemi iyi mi, kötü mü?' diye sorduğunda, sadece yüzde 3 'sağlık sisteminden endişem var' diyor. Bu ne demektir? Nüfusun yüzde 97'si 'Türkiye'de sağlık sisteminin iyi olduğunu' söylüyor."

Türkiye'yi şehir hastaneleriyle donattıklarını, vatandaşların randevu alıp kapıda karşılandığını, gerektiğinde helikopterlerle, uçaklarla hastaların taşındığını ifade eden Yıldırım, Kanuni Sultan Süleyman'ın "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi." dizelerini hatırlattı.

- "Erzincan'a 9 milyar liralık yatırım"

Başbakan Yıldırım, 15 yıldır "AK Parti yapar" diyerek yollarına devam ettiklerini, "az laf, çok iş" anlayışıyla çalıştıklarını vurgulayarak, "15 yıl içinde Türkiye'yi baştan başa mamur ettik ama memleketim, doğduğum şehir Erzincan'ı da ihmal etmedik. Başka yerlere iki yaptıysak, Erzincan'a da bir yaptık, 'yeter ki dedikodu olmasın' dedik." ifadesini kullandı.

Erzincanlıların daha fazlasını hak ettiğine işaret eden Yıldırım, 15 yıl içerisinde Erzincan'a 9 milyar liralık yatırım yaptıklarını ve destek verdiklerini, bunları anlatmanın saatler alacağını kaydetti.

Eskiden göç veren Erzincan'ın şimdi göç aldığını aktaran Başbakan Binali Yıldırım, insanların daha iyi imkanlar ve iyi bir gelecek gördükleri için Erzincan'a geldiklerini belirtti.

- Erzincan'a yapılan yatırımlar

Erzincan'da alt yapının, yolların, hava ulaşımının, tren yolunun tamam olduğunu, üniversitenin, hastanenin, polis okulu ve organize sanayinin bulunduğunu, güzel bir şehir hastanesi inşa ettiklerini, şimdi de tarıma dayalı besi organize sanayisi açıldığını anlatan Yıldırım, "Hayırlı, uğurlu olsun. Erzincan'a 'iş, aş' demek." dedi.

Yıldırım, Erzincan'a beyaz et kombinasının açıldığını, bunun yanına bir de kırmızı et kombinasının yapıldığını vurguladı.

Cirit sporunun merkezi olan Erzincan'a hipodrum yapımına bu yıl başlayacaklarını bildiren Başbakan Yıldırım, ayrıca güzel bir stadyum da yapılacağını ifade etti.

Ballıca Barajı'nın yükseltildiğini, böylelikle sulamanın kendiliğinden olacağını, bolluğun, bereketin artacağını kaydeden Yıldırım, gelecek yıl bitecek Turnaçayırı Barajı ile Erzincan'ın 50 yıllık içme suyu ihtiyacının giderilmiş olacağını belirtti.

- "Yeni rekorlara imza atacağınıza inanıyorum"

Yıldırım, bugün başka işlerinin bulunduğunu, Kızılay İstanbul Şubesi'nin koordinatörlüğünde başlayan proje kapsamında 81 şehre 81 anaokulu yapıldığını, bugün 12'sini açacaklarını kaydetti.

AK Parti ailesinin bütün mensuplarına hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini sunan Yıldırım, İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci'ye ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Başbakan Yıldırım, Erzincan'ın AK Parti'yi 2002'den beri hiç yalnız bırakmadığını, 2019'da da yalnız bırakmayarak yeni rekorlara imza atacağına inandığını belirterek, kongreye katılanlara teşekkür etti.

Bugüne kadar yapılanların, yapılacakların bir teminatı olduğuna değinen Yıldırım, "Başta Erzincan olmak üzere tüm Türkiye için gece gündüz demeden çalışarak 2023, 2053, 2071 hedeflerini birlikte gerçekleştirmek için kararlı ve emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz." dedi.

- Kongreden notlar

Kongreye eşi Semiha Yıldırım ile katılan Başbakan Yıldırım, eşiyle salonu dolaşarak tribünlerdeki vatandaşları selamladı. Kongrenin gerçekleştirildiği salonda, "Kayı Beyi'nin Alpleri AK Gençlik" ve "Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin şehridir Erzincan" şeklindeki pankartlar dikkati çekti.

Program öncesinde salonda vatandaşlara asker kepi dağıtıldı, Hümeyra Şeyda Özdem adlı bir öğrenci tarafından şiir okundu.

Kongreye Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Cevdet Yılmaz, Vedat Demiröz, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan, milletvekilleri, belediye başkanları MHP İl Başkanı Bekir Aksun ile BBP İl Başkanı Tolga Altınoluk da katıldı.