UŞAK (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İnşallah yeni sistem sayesinde CHP'ye de bu milleti kucaklayan bir genel başkan ve lider nasip edecek. Göreceksiniz böyle olacak, siyaset makulleşecek, siyaset uzlaşı, siyaset milli menfaatlerde birlikte hareket edebilme kabiliyetine kavuşacak." dedi.

Bakan Zeybekci, AK Parti Uşak İl Danışma Toplantısı'nda, fitnecilerin oklarının hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye olduğunu ifade etti.

Milletin kendi gücünün farkına vardığını dile getiren Zeybekci, "Karın ağrılarının sebebini biliyoruz. Bu o kadar basit bir oyun değil. Onlar ne kaybettiklerini bildikleri için bu kadar agresifler ve sinirliler. Maalesef biz bu memleketin saf evlatları olarak ne kazanacağımızı pek bilmiyoruz. Onlar ellerinden kaçan yağlı ekmeği çok iyi biliyorlar. Onlar son 50-60 yıldan bu yana Türkiye'de kurdukları bir sistemle kanını emdikleri bu milletin ellerinden kaydığını gördükleri için çıldırıyorlar, kuduruyorlar." diye konuştu.

- "Siyaset makulleşecek"

Yeni sistemle siyasetin muhalefet tarafından bir millileşme zorunluluğunu kendiliğinden ortaya çıkaracağına dikkati çeken Zeybekci, "İnşallah Rabbim yeni sistem sayesinde CHP'ye de bu milleti kucaklayan bir genel başkan ve lider nasip edecek. Göreceksiniz böyle olacak, siyaset makulleşecek. Siyaset, uzlaşı, siyaset milli menfaatlerde birlikte hareket edebilme kabiliyetine kavuşacak." ifadelerini kullandı.

Süleyman Demirel ile Erdal İnönü'nün 1990'larda bir araya getirildiğini hatırlatan Zeybekci, kadim düzencilerin, bu milletin kanını emenlerin, geçmişte birbirine benzemeyen ne varsa bir araya getirdiğini belirtti.

- "AK Parti'nin meselesi değil"

Milletin iktidara gelmesinin istenmediğini anlatan Zeybekci, şöyle konuştu:

"Yeter ki bu millet sadece suyun üzerinde kalsın. Yeter ki bu milleti her daim ipinden çektiklerinde aşağı indirebilsinler. Yeter ki bu milletin her zaman kanını emebilsinler. Bunu da bu mevcut sistem sayesinde yapıyorlar. Bu millet bu mevcut sistemle 1950'de, 1966'da, 1983'te, 2002'de yaptığı gibi çok zorda kalırsa 'yeter' diye haykırdığında tek başına güçlü hükümet çıkarabiliyor. Ama nadiren. Onun dışındaki süreçler hep bu sistem sayesinde bu milletin kanının emdikleri dönemler olarak geçiyor. Bu mesele AK Parti'nin meselesi değil. Bu mesele MHP'nin meselesi değil. Bunu da birilerinin siyasete alet etmesine izin vermeyeceğiz. Bu milli bir meseledir, bu vatan meselesidir, bu bir bağımsızlık meselesidir. Bu, milletin bırak namerde bile muhtaç olmayacak yeni bir sisteme doğru geçişinin bir meselesidir."

Zeybekci, Türkiye'nin dünyanın 16'ncı ve Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi olduğunu anımsattı.

Türk ekonomisinin son 15 yılda önemli bir başarı gösterdiğine işaret eden Zeybekci, "Onun için zaten bütün sıkıntıları. O gün bankalardan 46 milyar dolarlık talan olmasaydı, o gün o kitap atılmasaydı, bugün bu memleketin 2 ekstra bütçesi olacaktı. Bugün, 3 bin dolardan 11 bine ulaşan milli geliri de 18 bin dolar olacaktı. Avrupa'nın dördüncü büyük ekonomisi olacaktık. Peki nereye gitti bu? Uçtu mu, buharlaştı mı? Birilerinin cebine gitti, birileri aldı götürdü. Kim o birileri ? Bu sistemi bize dayatanlar, bu sistemi bize sunanlar." şeklinde konuştu.