Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen Türkiye Geneli Bilgi Yarışması kapsamında 8 bölgede yapılan elemeler tamamlandı.

Jüri olarak Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticilerinin hazır bulunduğu elemelere Ülkü Ocakları İl Başkanları, İlçe Başkanları’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş izleyici olarak katıldı.  

Tüm bölgelerdeki yarışmalara Telgraf Gönderen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz:
“Çok değerli misafirler, kıymetli dava arkadaşlarım elif duruşlu, iffet abidesi asenalar ve yiğit bozkurtlar; hepinizi selamların en hayırlısı olan Yüce Allah’ın selamı ile selamlıyorum. Bilgi yarışmamızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum. Kuran-ı Kerim’de Cenab-ı Hakk’ın insanlığa gönderdiği ilk emir olan ‘Oku’ emrini yerine getirmek için çıktığımız bu kutlu yolda bugün Bilgi yarışmalarının altıncısını düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Günümüzde bilginin ne kadar önemli olduğu tartışılmaz bir gerçekliktir. Ülkeler birbirleri ile bilgide, teknolojide, ilimde, fende yarışmaktadır. Peygamber Efendimiz bilginin önemini 15 asır önce ” ilim Çin’de de olsa gidip alınız ” sözleri ile dile getirmiştir. Yine Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ” Hayattaki en hakiki mürşid ilimdir” sözleri ile Türk gençliğinin enerjisini ve zamanını boşa geçirmemesi gerektiğini, Türk Milletinin ve Türk vatanının bekası için ilimle uğraşması ve ilimde, bilimde, teknik ve teknolojide kendisini geliştirmesi gerektiğini vurgulamıştır.

Bizde bu şiarla Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyin izinde Liderimiz Sn Devlet Bahçeli beyin önderliğinde Türk Gençliğini bilgi ile zırhlanmış bir şekilde geleceğe hazırlama gayreti içindeyiz.

Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi, Ülkü Ocakları 2.Türk Gençlik Kurultayında bizlere  ‘’Siz geleceksiniz, Gelecek Sizin!’’ diyerek seslenmiş; Ülkü Ocaklarında yetişecek gençlerin Lider Ülke Türkiye’yi inşa edecek kadrolar olacağına karşı inancını vurgulamıştı.

Yine  Ülkü Ocaklı bilim insanımız Prof.Dr.Aziz Sancar 2015 yılında Nobel Kimya Ödülünü kazandığında ‘’Gençlere tavsiyemdir. Memlekete hizmet için bilim lazım. Avrupa ve ABD seviyesinde olmak için bilim lâzım. Bu uğurda çalışmak kendimize, ailemize, milletimize vatan, namus borcudur.’’ Diyerek Türk gençliğine umut olmuştur. Mazisi zaferlerle dolu Yüce Türk Milletinin bilimde, teknikte ve teknolojide de muzaffer olacağı günler yakındır. Türk Gençliği atasından devraldığı manevi miras ile bunu başaracaktır.

 Düzenlemiş olduğumuz bilgi yarışmaları ile Türk gençliğinin bilgi düzeyini artırmak ile birlikte birlik ve beraberlik duygusunu da yaşatmayı hedeflemekteyiz. Bu yarışmalarda elbette birincilik, ikincilik olacaktır fakat asıl olan dereceler değil, ilim için ortaya koyduğunuz emektir.

Ağabeylerimiz Ruhi Kılıçkıran, Dursun Önkuzu, Mustafa Pehlivanoğlu, kardeşimiz Fırat Çakıroğlu ve ismini sayamadığımız birçok Ülkücü Şehidimiz ilim yolunda kendilerini feda etmişler ancak Türk İslam sancağını asla yere düşürmemişlerdir. Bu açıdan bugünün Önkuzuları, Pehlivanoğulları, Kılıçkıranları olarak sizler bu sancağa sahip çıkıp ülkemizi ve milletimizi daha ileriye götürecek  adımlar atacaksınız. Yarışmaya katılan bütün kardeşlerime başarılar diliyor yarışmamızın hayırlara  vesile olmasını temenni ediyorum. Cenab-ı Hakk bizleri bir eylesin, ilmimizi artırsın, irfanımızdan ayırmasın, bizlere vatanı milleti için hayırlı evlatlar olmayı nasip eylesin. Bu duygularla hepinizi bir kez daha Saygılarımla sevgilerimle selamlıyor, ve Yüce Allah’a  emanet ediyorum.Rabbim yolunuzu açık eylesin.”  ifadeleriyle duygu ve düşüncelerini iletti.

Kıyasıya bir mücadele ile geçen yarışma sonucu;

İstanbul’da Yapılan 1. Bölge elemelerinden EDİRNE ve KOCAELİ,
İzmir’de Yapılan 2. Bölge elemelerinde DENİZLİ ve İZMİR,
Konya’da Yapılan 3. Bölge elemelerinde ANKARA ve ANTALYA
Nevşehir’de Yapılan 4. Bölge elemelerinden YOZGAT ve AKSARAY,
Kastamonu’da Yapılan 5. Bölge elemelerinden ÇORUM ve ZONGULDAK,
Kahramanmaraş’ta Yapılan 6. Bölge elemelerinden HATAY ve KAHRAMANMARAŞ,
Rize’de Yapılan 7. Bölge elemelerinden ARTVİN ve RİZE,
Muş’ta Yapılan 8. Bölge elemelerinden VAN ve BİNGÖL,

Ülkü Ocakları finale çıkmaya hak kazandı.