Bu minvalde Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi, 29 Ağustos 2020 günü basına değerlendirmelerde bulunmuştur.

Yunanistan'ın başta Fransa ve Almanya olmak üzere, çeşitli devletlerin de desteğiyle, ülkemize yönelik tahrik ve provokasyonlarını arttırdığını dile getiren Liderimiz, Yunanistan'ın bazı adalara; ilgili antlaşmaların aksine hareket ederek, asker ve silah konuşlandırmasının, 12 Ada'nın durumunu tartışmalı hale getirdiğini ifade etmiştir.

Türk milletinin, 12 Ada'da hakkı, sözü, anıları ve çıkmayacak izleri olduğunu belirten Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, "1912 yılından bugüne karar geçen süreyi ve yaşananları dikkate aldığımızda 12 Ada üzerindeki haklarımızı inkar ve ihmal etmek milli ruha tamamıyla aykırıdır." vurgusu yapmıştır.

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, yaptığı değerlendirmelerin ardından, Ülkücü gençliğe de tarihi bir görev tevdi etmiştir.

Liderimizin, 29 Ağustos 2020 tarihli açıklamasında kullandığı "Dokuzuncu Ayın Dokuzunda, Saat 9'da, yani 9 Eylül 2020 günü, İzmir’de düşmanın denize döküldüğü muhit ve mıntıkaya kadar, 12 Adayı temsilen teşkil edilecek 12 heyetin her birinde 81 Ülküdaşımın bulunması suretiyle istiklal için kararlılık yürüyüşü yapacağız. İnanıyorum ki, Ülkücü Türk gençliği bugünden itibaren gerekli tüm hazırlık ve çalışmayı heyecanla temin edecektir.” ifadelerinin yer almasıyla birlikte, Ülkü Ocakları Genel Merkezi olarak ivedilikle, hummalı bir hazırlık süreci başlattık.

Bu kapsamda, 9 Eylül 2020 Çarşamba günü saat tam 9'da, Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar yaklaşık 1.5 km'lik güzergâh boyunca “İSTİKLAL İÇİN KARARLILIK YÜRÜYÜŞÜ” gerçekleşecektir.

12 Adayı temsilen 12 grup ve önlerinde 12 Sancak ile Türkiye'nin 81 ilini
temsilen her grupta 81 Ülkü Ocaklı Genç yer alacaktır.

Yürüyüş boyunca, Ülkü Ocakları teşkilat görevlileri yürüyüşün düzenini temin edecektir. Yürüyüşümüze katılım sayılarının sembolik değeri sebebiyle belirlenen gruplar haricinde katılımcı kabul edilmeyecektir. Yürüyüşümüze katılacak olan tüm teşkilat mensuplarımız salgın sürecine uygun olarak, Covid-19 testini önceden yaptırarak maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir biçimde hareket edeceklerdir. Şimdiden çeşitli vasıtalar ile yürüyüşümüzden duydukları memnuniyeti dile getiren, İzmir halkına teşekkür ediyoruz.

YÜRÜYÜŞ BİLGİLERİ
TARİH: 9 EYLÜL ÇARŞAMBA
SAAT: 09:00
YER
BAŞLANGIÇ: İZMİR CUMHURİYET MEYDANI
BİTİŞ: İZMİR GÜNDOĞDU MEYDANI
BASIN İRTİBAT BİLGİLERİ
İSMAİL BURAK TATLI
0532 725 78 57