İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Kılıçdaroğlu, dediğinizi bazen kulağınız duymuyor. Biz size bu ülkenin insanları olarak PKK'lı teröristlerden daha uzağız öyle mi? CHP'li kardeşlerime de soruyorum, uzağız öyle mi? Biz Murat Karayılan'dan daha uzağız öyle mi? Kol kola gidip bir mücadele ortaya koyuyorsunuz, hem de terörün belini kırmak üzereyken. Bu ülkeyi istila etmeye çalışan Yunan postalından daha uzağız öyle mi?" dedi.

Soylu, Kağıthane'de düzenlenen mitingdeki konuşmasında, dün Manisa'da programlara katıldığını belirterek, gelincik tarlası gibi duran bu ay yıldızlı bayrakların Diyarbakır'ın Kulp, Hani ve Silvan, Şırnak'ın İdil, Siirt'in Eruh, Mardin'in Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde ortaya konulan, ay yıldızlı bayraklarla sahiplenmeyle aynı olduğunu söyledi.

Milletin çok sıkıntılar çektiğini, hep terbiye edilmeye çalışıldığını dile getiren Soylu, sürekli baskı kurulduğunu, bu coğrafyanın bu millet tarafından idare edilmesinin istenmediğini vurguladı.

Süleyman Soylu, terörizmle, anarşizmle, enflasyonla, ekonomik krizlerle, mezhepler ve etnik köken üzerinden, ayrıca darbelerle, muhtıralarla ve hakir görülerek milletin terbiye edilmeye çalışıldığını kaydetti.

Milletin sevincinin hep kursağında bırakılmak istendiğini dile getiren Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik yargı darbeleri yapılmaya çalışıldığını kaydetti.

Helikopterlerle, tanklarla masum milletin üzerine ölüm yağdırıldığını belirten Soylu, "16 Nisan sadece bu ülkede 18 maddelik bir anayasa değişikliği değildir. Bu ülkede yıllardan beri ülkenin sahibi olan bu aziz milleti terbiye etmeye çalışanlara karşı, 'bu ülkeyi siz yönetemezsiniz' diyenlere karşı, bu ülke bizimdir, vatan bizimdir haykırışının günüdür." ifadesini kullandı.

Darbecilerin, uluslararası kuruluşların, uluslararası sermayenin patron yapılmak istendiğini vurgulayan Soylu, yine 16 Nisan'ın patron dayatmasına karşı, "patron millettir" denilecek gün olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yüzde 10 barajının üzerine çıkabilmek için musluklardan kan akıtılıp, o bölgedekilerin tehdit edildiğini vurgulayarak, "PKK'nın sözde partisi, 'musluklardan kan akıtıp eğer oy vermezseniz sonunuz böyle olur' diyen. Çocukların okuluna adam gönderiyorlar, 'annelerinize babalarınıza selam söyleyin, eğer oy vermezlerse bizim ne yapacağımızı bilirler' deyip bu sabileri ürkütüyorlar. Evlere pusulalar gönderiyorlar, tehdit ediyorlar. Başka ülkelerden telefon açıp tehdit ediyorlar. Bir kısmına da 'biz silahı bıraktık bundan sonra siyaset yapacağız, yüzde 10'un üzerine çıkarın bundan sonra hiçbir şey yapmayacağız' diye kandırarak oy istemeye çalışmışlardı. Yüzde 10'un üzerine çıktılar, maskeleri olduğu gibi düştü. 'TC'yi tükürüğümüzle boğarız' diyen nerede biliyor musunuz? Acaba tükürüğü var mı yok mu? Bilmiyorum da, kodeste şimdi." şeklinde konuştu.

Soylu, milletin birliğine, kardeşliğine, yarınlarına, bu büyük devletin geleceğine dil uzatanlara karşılığının verileceğini dile getirdi.

- "İçişleri Bakanlığı bana haram olsun"

Süleyman Soylu, ülkenin birliği ve kardeşliğine asla halel getirmeyeceklerini vurguladı.

O bölgede insanlara baskı yapıldığını, 13-14 yaşındaki kızların dağlara götürüldüğünü anlatan Soylu, şöyle devam etti:

"Onların yanı annelerinin kucağı, öğretmenlerin yanı. Yarına umutla bakmak isteyen çocuklarımızın her biri öğretmen, hemşire, doktor, eczacı olmak isteyen, 'öğretmen olarak ülkeme yardımcı olmak istiyorum' diyen çocukları dağlara götürüyorlar. O çocukların bir kısmının kaçınca, bize sığınınca neler söylediklerini, o alçakların kandilde çocuklarımıza neler yaptıklarını, hangi tacizleri yaptıklarını biliyorum. Kağıthane Meydanında söylüyorum, bu çocukları bir daha o dağlara getirip onlardan terörist yapmaya, annelerinden ayırmaya çalışırlarsa buradan söylüyorum, bana İçişleri Bakanlığı haram olsun."

Süleyman Soylu, hiç kimsenin bir darbe girişiminde bulunulacağını düşünmediğini ifade ederek, ancak 21. yüzyılda böyle bir şeyin yaşandığını anımsattı.

Ülkeye yapılan yatırımlara değinen Soylu, şunları söyledi:

"Ne zaman adım atmaya çalışsak hep çelme yedik, ihanetle karşılaştık. Ne zaman büyümeye çalışsak, ne zaman sevincimizi buraya kadar getirip evet haykıracağız dediğimiz anda hep kursağımıza tıkadılar. On yıllardan beri bunu yaşıyoruz. Diyorlar ki, ne istediniz de yapamadınız? Bu ülkede cumhurbaşkanı seçilemedi, hükümet başkan atayamadı, bu ülkede Cumhurbaşkanımızı siyasi yasaklı hale getirdiler, faizlerle bu milletin kazandıklarını teker teker gasp ettiniz. İstedikleri şu, yazdıkları anayasalarla kendileri idare edecekler, biz iktidar olacağız ama onlar muktedir olacaklar. Gerçi Kılıçdaroğlu gelse daha iyi anlatacak. Ne diyor? 'Bir Başbakan seçilecek başka partiden, bir cumhurbaşkanı seçilecek başka partiden, kavga edecekler.' Allah'ım sen hiçbir şey okumadın mı, bakmadın mı, hiçbir şeyi takip etmez misin, kimseyle konuşmaz mısın, hatta nerede yaşıyorsun? 

Kılıçdaroğlu, dediğinizi bazen kulağınız duymuyor. Biz size bu ülkenin insanları olarak PKK'lı teröristlerden daha uzağız öyle mi? CHP'li kardeşlerime de soruyorum, uzağız öyle mi? Biz Murat Karayılan'dan daha uzağız öyle mi? Kol kola gidip bir mücadele ortaya koyuyorsunuz, hem de terörün belini kırmak üzereyken. Bu ülkeyi istila etmeye çalışan Yunan postalından daha uzağız öyle mi? Şurada şapkasında 'evet' yazan insanlar için diyorsunuz ki 'onları İzmir'de Yunanı denize döktüğümüz gibi dökeceğiz' diyorsunuz. Kılıçdaroğlu laf ebeliği yapıyor. İşte şöyleydi de, böyleydi de. Ey Kılıçdaroğlu sana senin dilinle konuşuyorum ben. Bu ülkede o adam senin partinde milletvekilliği yapacaksa, sen düşkünsün Kılıçdaroğlu, düşkünsün. Yazıklar olsun."

- Terörle mücadele

İçişleri Bakanı Soylu, terörle mücadelenin etkin şekilde sürdüğünü belirterek, "Tam 10 gün içerisinde yaklaşık 70 teröristi etkisiz hale getirdik. Milletimizin huzurunu kaçırmak isteyenlere karşı büyük mücadele ediyoruz." ifadesini kullandı. 

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinen Soylu, AK Parti'nin referandum için Milliyetçi Hareket Partisi ile, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ise PKK, HDP, FETÖ gibi terör örgütlerinin yanı sıra Almanya, Hollanda ve İsviçre ile uzlaştığını belirtti. 

Bütün terör örgütlerinin "hayır" dediğini dile getiren Soylu, "Kılıçdaroğlu terör örgütleriyle kol kola girip terör örgütlerinin değirmenine can suyu taşıyor. Bu ülkenin terörün belini kırdığı zaman dilimi içerisinde bu ülkeye yapılabilecek en büyük yanlışlardan biridir. Biz bu işten çok çektik. Bizim evlatlarımız terörle mücadele ederken orada terör örgütlerine can suyu vermek, moral ve güç vermek ne dünyada ne de ahirette cevabı verilebilecek bir şeydir." dedi.

- "300 yıl boyunca bugünü bekliyoruz" 

"Biz kimin tahtında oturduğumuzu biliyoruz. Biz Ertuğrul Gazi'nin tahtında oturuyoruz. Biz Osmangazi'nin, Orhangazi'nin tahtında oturuyoruz. Biz Fatih'in, biz Yavuz'un, biz Kanuni'nin tahtında oturuyoruz. Biz öyle mezhebi belli olmayan bir millet değiliz." diyen Soylu, şöyle devam etti: 

"Biz 300 yıl boyunca bugünü bekliyoruz. 1699'dan itibaren biz bugünü bekliyoruz. Gerileme dönemindeydik biz. 21. asrın başından itibaren Kıymetli Cumhurbaşkanımızla ve AK Parti ile birlikte Türkiye yükselme dönemine girdi. Allah'a şükürler olsun 3 bin dolardan 11 bin dolara geldi kişi başına milli gelir. Eğer bizi Gezi Olaylarıyla, 17-25 Aralık'la, 6-7 Ekim ve 15 Temmuz'la uğraştırmasalardı bugün 17 bin dolar seviyelerinde güçlü kuvvetli bir Türkiye tablosu oluşacaktı. Biz Karlofça'dan itibaren bu günü bekliyoruz." 

Avrupa'nın çökmek üzere olduğuna vurgu yapan Soylu, şunları söyledi: 

"Avrupa rotayı şaşırmış zaten, ırkçılığın ve faşizmin göbeğine batmış durumda. Diğer taraftan ortak anayasa yapamadılar, avroyu ortak para birimi yapmak istediler, beceremediler. Almanya egemen olmak istedi, İngiltere 'hadi Allaha ısmarladık' dedi. Tam şu anda dağılmak üzereler. Biz de ayaklarımız üzerinde duruyoruz. Lider eksikliği çekiyorlar, bizim güçlü ve kuvvetli liderimiz, millet iradesine teslim olan bir liderimiz var." 

AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve AK Parti İlçe Başkanı Faruk Gökkuş da programda konuşma yaptı.