SAMSUN (AA) - Bakanlar Kurulunda yapılan değişiklik kapsamında Sağlık Bakanlığına getirilen Ahmet Demircan, "AK Parti iktidarının en başarılı hizmet alanlarından biri olan sağlık hizmetlerinin bugün bulunduğu seviyeyi devam ettirerek, çıtayı daha yukarıya taşıyarak, hizmetlerin gelişmesine katkı sağlamak için elimizden geleni gece gündüz yapacağız." dedi.

Bakan Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görevlerin, millete hizmette nöbet olduğunu ifade etti.

"Cenabıhak herkesin hakkında hayırlısını nasip etsin." diyen Demircan, şöyle konuştu:

"Milletimize hizmet etmek için siyaset yapıyoruz. AK Parti iktidarının en başarılı hizmet alanlarından biri olan sağlık hizmetlerinin bugün bulunduğu seviyeyi devam ettirerek, çıtayı daha yukarıya taşıyarak, hizmetlerin gelişmesine katkı sağlamak için elimizden geleni gece gündüz yapacağız. Milletimize karşı olan hizmet borcumuzu bu şekilde ödemiş olacağız. Cenabı Allah utandırmasın. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı daha yükseklere taşımak görevimiz."

- Bakan Demircan'ın mahallesinde sevinç var

Öte yandan, Demircan'ın Sağlık Bakanlığına getirilmesi Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yaşayan hemşehrilerini sevindirdi.

Demircan'ın büyüdüğü Çırakman Mahallesi Muhtarı Akın Kont, AA muhabirine, mahallelerinden Bakan çıkmasının gururunu yaşadıklarını söyledi.

Mahallelerinden milletvekili seçimlerinde üç farklı partiden üç milletvekili adayı çıktığını, bunlardan ikisinin milletvekili olduğunu belirten Kont, "Ahmet Demircan'ın bakan olmasından dolayı çok sevindik, gurur duyduk. Köyümüzü ziyaret etmesini bekliyoruz." dedi.