Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz gönderdiği mesajda:

"Tüm dünyanın muhatap olduğu, ciddi ekonomik ve sosyal sonuçları olan bu krizden en az hasarla çıkmamız İçin gerekli tedbirlerin alınmaya çalışıldığı hepimizin malumudur..

Kovid-19 ile mücadelede en büyük silahımızın alınan tedbirlere harfiyen uyulması olduğu tartışmasızdır. Bu kapsamda Üretken Belediyecilik anlayışımızın uygulayıcısı olan MHP'li belediyelerimizin bu süreçteki, samimi çalışmaları Milletimiz nezdinde takdirle karşılanmaktadır..." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ın gönderdiği mesaj şu şekilde:

"Değerli Belediye Başkanı; Çin'de ortaya çıktıktan sonra bütün dünyaya yayılan Kovid-19 virüsü ile 11 Mart 2020 tarihinden bugüne hep birlikte amansız bir mücadele içerisindeyiz. Sağlık bakanlığımızca oluşturulan Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ışığında fedakar sağlık ordumuz, insanüstü bir gayretle tüm dünyaya örnek olacak çalışmalar gerçekleştirmektedir..

Bu süreçte üzülerek izlemekteyiz ki; önüne gelene insan hakları dersi veren
Ülkeler , maske, solunum cihazı ve tıbbi malzeme için birbirlerinin kargolarına el koyma haberleri ile gündeme gelmekte, Sağlık alanındaki sorunlar ve hastanelerde yaşanan kaos görüntüleri ise vicdanları sızlatmaktadır..

Hal böyleyken, güçlü sağlık alt yapısı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin etkin gücüyle Türkiye; süreci en doğru şekilde yönetmekte, maskelerini vatandaşlarına bedelsiz dağıtmakta, Kovid-19 tedavisini ücretsiz olarak gerçekleştirmektedir. Bunun yanı sıra birçok ülkeye de yardım malzemesi göndermektedir.

Ayrıca tüm dünyanın muhatap olduğu, ciddi ekonomik ve sosyal sonuçları olan bu krizden en az hasarla çıkmamız İçin gerekli tedbirlerin alınmaya çalışıldığı hepimizin malumudur..

Kovid-19 ile mücadelede en büyük silahımızın alınan tedbirlere harfiyen uyulması olduğu tartışmasızdır. Bu kapsamda Üretken Belediyecilik anlayışımızın uygulayıcısı olan MHP'li belediyelerimizin bu süreçteki, samimi çalışmaları Milletimiz nezdinde takdirle karşılanmaktadır...

Vatandaşlarımıza dağıtılan ücretsiz maskeler, yaşam alanlarına konulan tıbbi atık kutuları, Vefa Sosyal Destek gruplarıyla gerçekleştirilen uyumlu çalışmalar ve sokağa bırakılmış sahipsiz hayvanların aç kalmaması İçin alınan tedbirler, övgüyü hakeden bazı örnek uygulamalardır.

Değerli başkanlarımız,

Malumunuz olduğu üzere Ramazan-ı Şerif’e kavuşmak üzereyiz. Mübarek Ramazan ayında, sosyal mesafemizi koruyarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmeliyiz. Bu süreci hem kişisel bağışıklık sistemimizi hem de toplumsal dayanışmamızı güçlendirmek için bir fırsata çevirmeliyiz..

Bu noktada ihtiyaç sahibi ailelere maske ve hijyenik malzemenin yanında, gıda yardımlarının da bir an evvel ulaştırılması önem arz etmektedir. Ayrıca Kovid-19 nedeniyle kurulamayacak iftar sofralarını; ihtiyaç sahiplerine kumanya ve sıcak yemek göndermek suretiyle ikame etmeliyiz..

Belediye Başkanlarımız ve yöneticilerimiz, gerek telefon gerek video konferans yoluyla iftar ve sahurlarda vatandaşlarımızın sofrasına, uzaktan da olsa konuk olarak, dayanışmamızı göstermelidirler..

Risk grubundaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının takip ve temini ihmal edilmemelidir..

Belediyelerimiz içişleri bakanlığınca yayınlanmış olan Ramazan Genelgesine harfiyen uyarak, Kovid-19 ile mücadelede en büyük silahımız olan tedbiri elden bırakmadan, mübarek Ramazanın huşu içerisinde idrak edilmesine destek olmalıdır..

Öte yandan; Bu yıl, Ramazan arefesi, 23 Nisan Milli Egemenlik ve çocuk Bayramımızla aynı güne isabet etmektedir..

Bu kapsamda; TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’un gündeme taşıdığı, “ 23 Nisan akşamı saat 21:00 de evlerimizin balkonundan İstiklal Marşımızı hep birlikte Büyük bir coşkuyla okuyalım” etkinliğine çok güçlü bir destek verilmeli, Belediye hoparlörü olan tüm belediyelerimizin İstiklal Marşımızı herkesin duyacağı şekilde hoparlörlerden duyurmaları temin edilmelidir..Bu vesileyle, 23 Nisan Milli egemenlik ve çocuk bayramımızı tebrik ediyor, idrak edeceğimiz Ramazan-ı Şerif'in Türk İslam âlemine ve insanlığa sağlık ve huzur getirmesi dileğiyle, çalışmalarınızda başarılar diliyorum."