Asiltürk, AA muhabirine, iklim değişikliği, artan nüfus ve çevre kirliliği nedeniyle su kaynaklarının tükendiğini, suyun kirli olmasından dolayı çeşitli hastalıklar meydana geldiğini belirtti.

Türkiye'nin yarı kurak iklim kuşağında yer aldığına ve su kaynaklarının hızla tükendiğine işaret eden Asiltürk, var olan kaynakların verimli kullanılmaması ve tasarrufun yapılmamasının su israfını daha da ileri bir seviyeye taşıdığını dile getirdi.

Saadet Partisi Kadın Kolları olarak su tasarrufuna katkı sağlamak amacıyla "Bir Damla Tasarruf" projesin başlattıklarını anlatan Asiltürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün vatandaşlarımızın projemize katılmasını arzu ediyoruz. Ancak, ilk etapta kendi parti teşkilatımızda ve kadın üyelerimiz arasında bunu yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu proje kapsamında suyu verimli kullanma noktasında çaba sarf ediyoruz. Bir ay önce bütün illerimizde başladık bu projeye. Şimdi eski faturalarımızı yenileriyle karşılaştırıyoruz ve bir önceki faturaya göre tasarruf sağlandığını görüyoruz. Bu bakımdan bir örneklik oluşturmak istiyoruz."

"Faturaları sosyal medya hesaplarımızda paylaşacağız"

Su tasarrufu yapmanın çocuklara ve yarınlara borç olduğunun altını çizen Asiltürk, "Bireysel olarak yapılan bu tasarrufun, birleşerek tonlarca suyun ülkemizin kullanımına geri kazandırılmasını sağlayacağını ümit ediyoruz. Özellikle kadınların ev hayatı içerisinde yaptığı bu katkı, bizi daha da heveslendirdi. Tavsiyelerimize uyan kadınlar, yaptıkları tasarrufu su faturalarında gördü." diye konuştu.

Projeye başladıktan sonra olumlu sonuçlar aldıklarını aktaran Asiltürk, şunları kaydetti:

"Sosyal medyada 'Bir Damla Tasarruf' etiketi altında faturalar paylaşıldı. Örneğin bazı vatandaşlar bir önceki ayda 22 metreküp su harcamışken son ayda 18 metreküpe düşmüş. Bir diğeri ilk ay 45 metreküp harcarken bu ay 37 metreküpe düşmüş. Tasarrufu faturalarına yansıtan hanımların paylaşımı bizi çok memnun ediyor. Bu, yaptığımız çalışmanın karşılık bulduğunu gösteriyor. İnşallah, bu projemiz 22 Mart Dünya Su Günü'ne kadar devam edecek. Bu tarihe kadar önceki aya göre tasarruf sağlayan faturaları sosyal medya hesaplarımızda paylaşacağız."