Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin haftalık TBMM Grup konuşmasını tamamıyla TÜRK GENÇLİĞİNE ayırmasını takdirle karşılıyor, muhtevasını samimiyetle destekliyoruz” ifadesine yer verildi.

“Bu çıkış, yol haritası olmalıdır”

Parlamenterler Derneği’nin açıklaması şu şekilde:

“Sayın Genel Başkanın, isabetle belirttiği üzere son zamanlarda gençlerimiz üzerinden masaya sürülen bayat numaralara karşı çok duyarlı olunmalıdır. Sayın BAHÇELİ, bu konuşmasında manifesto mahiyetinde bir hasbihâl gerçekleştirmiştir. Konuşma; günlük siyasetin klişe, kırıcı ve oldukça kısır söylemlerinin dışında, Türk gençliğini merkeze alan, gençlerimizin ve milletimizin hislerine tercüman olmuş, daralmış sineleri gür bir nefesle ferahlatmıştır. Bu çıkış Türk siyasetine ve Türk gençliğine bir yol haritası olmalıdır.

“Gençler geleceğimiz, gelecek gençlerimizdir”

Son zamanlarda; Boğaziçi Üniversitesi merkezli oluşturulmaya çalışılan kaosta öğrencilerin bir kısım terör uzantı ve şebekelerine yamanmak istenmesi ve bu illegal unsurların çocuklarımız üzerinden kendilerine meşruiyet kazandırma çabalarını dikkatle takip ediyoruz. İnancımız odur ki Türkiye ve Türk Gençliği bu oyuna gelmeyecektir. Elbette öğrencilerimizin büyük ekseriyeti, parlak dimağları ile bu sinsi tuzağa düşmeyecektir. Onların görevi kendilerinin ve Türkiye’nin geleceği için öğrenimlerine odaklanmaktır.

Atatürk’ün Gençliğe hitabesi!...

Bir defa Türk Gençliği; Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK’ün GENÇLİĞE HİTABESİNDE ‘Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir.’ hitabının şerefli muhataplığına asla ve kat’a halel getirmeyecektir.

İnanıyoruz ki Türk Gençliği geçmiş ve geleceği birlikte harmanlayacak, Sayın BAHÇELİ’nin ifadesiyle “birini unutup, diğerini ihmal etmeyecektir.

“Her evlat ailesinin gözbebeğidir”

Bu şuurla gençlerimizi dinlememiz, onları anlamamız ‘kökü mazide olan ati’ şiarıyla hareket etmemiz gerekir. Her evlat ailesinin gözbebeğidir, milletimizin umududur, parlak yarınlarımızın habercisidir. Geleceğe koşarken geçmişi de asla unutmayacağız. Her zaman hayırla ve minnetle yâd ettiğimiz şanlı bir mazimiz var. Bu mazi geleceğe koşarken daima bizim rehberimiz ve fenerimiz olacaktır.

“Gençlerimizi kategorize etmek, onları anlamamaktır”

Sayın Bahçeli ‘Biz kuşakları X, Y, Z kategorisiyle ele almıyor, bu şekilde analiz etmiyoruz. Milleti bir görüyor, adına Türk Milleti diyoruz. Gençliği bir değerlendiriyor, müstesna unvanına Türk Gençliği diyoruz.’ demiştir ki çok doğrudur. Algoritma veya alfabeyle gençlerimizi kategorize etmek onları anlamamaktır.

“Türk Milleti arkanızdadır”

Büyük cihan pehlivanlarımızdan Kurtdereli Mehmet; ‘Güreşirken, bütün Türk milletini arkamda hisseder ve onun şerefini korumak için her şeyi yapardım. Ve sanki bütün Türk milletinin kuvvetinin arkamdan dayandığını hissederdim.’ demiştir. Türk Milleti, Türk Gençliğinin arkasındadır. Gençlerimiz, geleceğe yürürken Milletimizin sahiplenici ve koruyucu gücünü daima arkasında görecektir. Bizim beklentimiz çocuklarımızın da Kurtdereli Mehmet Pehlivan şuuruna erişmeleridir.

“Evlatlarımıza güveniyor ve inanıyoruz”

Evlatlarımıza güveniyor ve inanıyoruz. Mübarek ve muhterem ecdatlarından aldıkları bayrağı daha ileriye taşıyacaklardır. Devletimiz, imkânlarını seferber ederek bütün gücüyle gençlerimize dolayısıyla geleceğimize çok büyük yatırım yapmaktadır. Geleceğimizi garanti altına almak gençlerimizi iyi eğitmekle, onları her türlü fitne fücurdan korumakla mümkün olacaktır. Bu konuda herhangi bir zafiyet gösterilmeyecektir.

“Bugün en büyük güç bilgidir”

Cephe savaşı günümüzde önemini kaybetmiş, mevziler başka sahalara kaymıştır. Bugün en büyük güç bilgidir. Bilginin sahibi de insandır. Geçmişte insanlığa her sahada büyük ustalar armağan etmiş, adalet ve merhametiyle örnek olmuş bir milletin mensupları olarak bugünlerde mahzunuz. Ancak bu üzüntümüz uzun sürmeyecek, çocuklarımız bu parantezi yeniden açacaktır.

“Mehmet Akif ne kadar da haklı”

İstiklal Marşı Şairimiz merhum Akif’in ‘Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır’ sözü ne kadar da haklıdır. Gençlerimiz her şartta Bayrağımıza, Devletimize, Milletimize sahip çıkacaklar, izzet ve şerefimizi namahreme çiğnetmeyeceklerdir. Diğer taraftan bataklıkta debelenen melanet şebekelerinin, siyasi rant peşinde koşanların, gaflet ve ihanetlerini maskeleyenlerin; hiçbir şekil ve şartta evlatlarımızı suistimal etmesine, onların geleceklerini karartmalarına elbette müsaade edilemez.

“Şimdi bayrak çocuklarımızda”

Gençlerimizin milli ve manevi duygularla bezenerek ahlaklı, faziletli bireyler olarak LİDER ÜLKE TÜRKİYE yolunda yürüyeceklerine ve Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü 2023 Türkiye’sinde ülkemiz adına çok başarılı ve önemli gayretlerine şahitlik edeceğimize inancımız tamdır. Bizler bu muştu ile büyüdük, bayrak şimdi çocuklarımızda. Onlara yürekten inanıyoruz ve güveniyoruz. Düşüncemiz, duygumuz budur, hassasiyetimiz Türk Milleti adınadır ve umudumuz Türk gençliğidir. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”