ESKİŞEHİR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eskişehir’e birçok yatırım yaptıklarını belirterek, "15 gölet ve baraj inşa ettik. Yeterli mi? Değil. 3 baraj 4 gölet daha yapıyoruz. 49 baraj ve gölet projemizle Eskişehir baraj ve gölet diyarı olacak." dedi.

Eskişehir Odunpazarı Kanlıpınar Göleti ve Rekreasyon Alanı'nın açılış töreninde konuşan Eroğlu, Eskişehir’e ayrı bir gönül bağının olduğunu, halkıyla gurur duyduğunu söyledi.

Eroğlu, hükümet olarak Eskişehir için tüm yatırım imkanlarını kullandıklarını belirterek, şimdiye kadar kente 15 milyar liralık yatırım yapıldığını dile getirdi.

Ulaştırma anlamında en büyük yatırımın, Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde gerçekleştirildiğine işaret eden Eroğlu, hızlı trenin ilk Eskişehir'e geldiğini hatırlattı. Eskişehir'in hızlı trenlerin kavşak noktası olacağını bildiren Eroğlu, "Yollar maşallah çok iyi. Bütün yollar bölünmüş yol olarak yapıldı. Derler ya 'Afyon kaymağı gibi' diye. İşte yollar öyle oldu." diye konuştu.

Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasının da Eskişehir'e çok şeyler kattığını belirten Eroğlu, "Eskişehir’e çok yatırım yapıyoruz. Burada bir gölet, bir baraj yoktu. Biz 15 gölet ve baraj inşa ettik. Yeterli mi? Değil. 3 baraj 4 gölet daha yapıyoruz. 49 baraj ve gölet projemizle Eskişehir baraj ve gölet diyarı olacak. Bir rekora imza atacağız. Benim buraya bir vefa borcum var. Eskişehir’e ne yapılırsa azdır." ifadelerini kullandı.

- "Dünya'da baraj rekoru bende"

Eskişehir’de sulamaya da önem verdiklerini dile getiren Eroğlu, "Bütün toprakları sulayacağız. Bu kardeşiniz 451 baraj yaparak dünya rekoru kırdı. Rekor bende Allah’a şükürler olsun. 2019'a kadar bin 71 tane baraj ve göleti bitireceğiz. Halka hizmet budur." dedi.

Eroğlu, sulama sistemleri sayesinde Eskişehirli çiftçinin her yıl 47 milyon lira kazandığını belirtti.

Arıcılık ve sütçülük yapmak isteyenlere sunulan teşvikler hakkında bilgi de veren Eroğlu, devletin tüm kapılarının vatandaşlara açık olduğunu kaydetti.

Jandarma Komutanı'ndan, vatandaşların huzurlu zaman geçirmesi için rekreasyon alanının gece gündüz korunmasını isteyen Eroğlu, daha sonra alana fidan dikti.

Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, partililer ve vatandaşlar katıldı.