Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz " Zannetme ki, bu noktada yaptığın ukalalığı es geçeceğim. O, “aslanları, koçları” ifadelerini birer birer yedireceğim. Yaptığın hatanın ne kadar büyük olduğunu, yanlış kapıyı çaldığını öğrenecek; bu güne kadar küçümsediğiniz Anadolu evlatlarının nefretleriyle tarihten silineceksiniz" dedi.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nin internet sitesinden Ertuğrul Özkök ve Fatih Portakal'ın mesnetsiz yorumlarına karşı yaptığı açıklamada çok sert ifadeler kullandı. Ülkü Ocakları'nın Twitter adresinden "Ey Kaleminden Fitne Saçan Yazar Müsveddesi Sen Bizi Diğer Yazdıklarınla Karıştırdın, O İfadeleri Sana Yedireceğim" başlığı ile atılan açıklama aşağıdadır.

Olcay Kılavuz'un açıklaması şu şekilde:

Türk Milliyetçileri ve Ülkücü Hareket, milletimizin bekası ve vatanımızın bütünlüğü adına tarih boyunca hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Vatan ve millet için ödenecek bedel her ne ise, buna razı olmuş ve yeri geldiğinde anadan, yardan serden geçerek canlarını ortaya koymuşlardır.

Görünen odur ki, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Ülkü Ocakları’nın geçmiş dönemdeki yöneticileri ile yapmış olduğumuz toplantıda, konuşmam sırasında bu minvalde söylediğim sözler birilerini fena halde rahatsız etmiştir. Bugüne kadar Ülkü Ocakları’nın yaptığı uluslararası düzeydeki hiçbir faaliyetten bahsetmeyip, Ülkücüler’in ismini ağızlarına almaktan imtina edenler, bir anda bizleri manşete taşımışlardır. Türk Milleti için ve yalnız Allah rızasını gözeterek yaptığımız geniş kapsamlı onca faaliyetimizi görmezden gelenler; açıklamalarımızı saptırarak ve çarpıtarak tehlikeli bir oyuna girişmişlerdir.
Satılık medya organlarında, uşaklık edenler şahsım ve Ülkü Ocakları üzerinden bir algı operasyonu gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Memleketimizin ve insanlarımızın bize ihtiyacı olduğunda, elimize silahımızı alıp gerekirse savaşacağımızı ifade etmem, kirli kalemlerin yüreğine hançer gibi saplanmıştır. Şark kurnazlığı ile Türk ve Türklük düşmanlarına yönelik sözlerim, sanki milletimizin siyasi tercihi farklı olan mensuplarına karşıymış gibi aktarılmak istenmiştir. Terör örgütüne övgüler düzen Turunçgiller ailesine mensup şahıslar, söylemlerimiz saptırmış yine kamuoyunu yanıltmaya çalışmış ama bizi şaşırtmamıştır. Yineliyorum ki; FETÖ’ye, bölücü terör örgütlerine ve dış mihraklara karşı gerekirse elimize silahımızı alır vatan ve millet için savaşırız. Bunu dün söyledik, bugün söylüyoruz, yarın yine söyleyemeye devam edeceğiz.

Söylenen söz ortadadır, sözün sahibi her bir kelimenin sonuna kadar arkasındadır. Ancak, yalanı metot, yanlışı haber sayanların; sözlerimizi neresinden dinledikleri meçhuldür. Eğer, duyu organlarında ve algılarında bir problem yoksa rahatsızlıklarının sebebi ve amaçları gayet nettir. Çanakkale’de on beş yaşındaki kahramanları küçümseyenler ile Milli Mücadele’de milletin silaha sarılmasından rahatsız olanlar ile aynı zihniyete mensuplardır. Zihniyeleri ile işleri birleştirildiğin, adres mütareke basınını göstermektedir.

Söz konusu haberlerle ilgili dikkatimizi çeken bir diğer husus ise geçmişi sosyalist bugünü liberal bir şahsın, hitap şeklidir. Senelerce Anadolu’ya tepeden bakan, milletin derdini sırça köşklerde yaşayan, dışı yerli içi yabancı sermaye mamulü kişinin bu tutumu bizi şaşırtmadı. Zira bizim insanımıza yabancı, bizim kültürümüze uzaktır. Ancak, şundan emin olmalıdır ki, biz kendisine aynı ağızdan konuşacak olsak ve edebimizi aşsak kesinlikle sürüngenler arasından bir yakıştırmada bulunurduk. Yalnız Ülkücüleri ve Ülkücü Hareketi geçmişte istediğin gibi laf söylediğin kişiler ile karıştırıyorsan hata ediyorsun. Zannetme ki, bu noktada yaptığın ukalalığı es geçeceğim. O, “aslanları, koçları” ifadelerini birer birer yedireceğim. Yaptığın hatanın ne kadar büyük olduğunu, yanlış kapıyı çaldığını öğrenecek; bu güne kadar küçümsediğiniz Anadolu evlatlarının nefretleriyle tarihten silineceksiniz. Korkunuz bundan; salyalarınızı akıtarak fütursuzca saldırılarınız ve deli cesaretiniz korkunuzdandır. Mesnetsiz ithamlarla dolu yazındaki cesaretini, hayatının her döneminde göstermeni diliyorum.

Aziz Türk Milleti kendi değerlerinden doğan ve öz evlatları olan Ülkücüleri, Ülkücülerde kendi milletlerini ve mensuplarını gayet iyi tanırlar. Bu, milletin tehditlere boyun eğmeyeceğini çok iyi bildiğimiz gibi sırf tercihi yüzünden kendi insanımızı da hasım edinmekte terbiyemizin dışındadır. Kuvvet ve kudretiyle üç kıtaya adalet dağıtmış ve mensubu olmaktan iftihar ettiğimiz Türk Milleti’ni, tehdit edecek kişi anasından doğmamıştır ve doğmayacaktır. Bizim nezdimizde evet veya hayır diyen her vatandaşımız aynıdır. Fakat kurumumuzun adını kullananların, siyasi tercih bahanesiyle fitne fesat peşinde koşanların gözümüzde bir değeri yoktur. Kararımız nettir ve tercihimiz Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey ile aynı yöndedir. Algı operasyonu gayesi ile cümlelerimizi cımbızlayarak söylemlerimizi saptırmaya çalışanlar; amaçlarında muvaffak olamayacaklardır. Samimiyetle davasına bağlı Ülküdaşlarımızla ve büyük milletimizin hiçbir ferdi ile aramızı açamayacaklardır. Bu millet için her türlü bedeli ödemeye razıyız ki, kimse bedelini ödemeyeceği söylemlerde ve eylemlerde bulunmamalıdır!

Olcay Kılavuz – Ülkü Ocakları Genel Başkanı
22 Mart 2017