Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz "Ülkücü Türk Gençliği bu temelden destek alarak büyük bir inançla kendine yüklenen sorumluluğun farkında olarak Başbuğumuzun izinde Liderimiz Sn Devlet Bahçeli Beyin emrinde vatanın hizmetinde en ön safta yıkılmaz bir iman ve inançla mücadeleye devam etmektedir" dedi.

Olcay Kılavuz'un açıklaması şu şekilde:

Ebediyete intikalinin 21.yılında Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in fikirleri canlılığını korumakta. Türk gençliğine yol haritası olmaktadır. “Evlatlarım” ve “Bozkurtlarım” hitabına nail olmuş Ülkücü Gençlik; Başbuğumuzun çizdiği sınırlar dâhilinde ülkesi ve ülküsüne hizmet etmeye canı gönülden ve büyük bir sorumluluk bilinciyle devam etmektedir. Ülkü Ocaklılar Başbuğumuzun, şehitlerimizin ve dava büyüklerimizin canları ve kanları vererek büyük çileler çekip kendilerine emanet edilen bu kutlu davanın vebalinin farkındadır.

Ülkücü Türk Gençliğine tarihsel sorumluluklar yükleyen, her bir gencimizin yüksek vasıflı Türk olması gerektiğini ifade eden, eserleriyle ve fikirleriyle gençliğimizin yolunu aydınlatan Başbuğumuz Alparslan Türkeş Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti dairesinde Türk-İslam ülküsünün membaından beslenen bir gençlik tasavvur etmektedir. Ülkü Ocakları Türkiye’nin dört bir yanında işte bu tasavvurdan yola çıkarak Türk gençliğini ilim iman ahlak ve ülkü esasında yetiştirerek teşkilat çizgisinden kopmadan mücadele edip Başbuğumuzun ve şehitlerimizin emanetine layıkıyla sahip çıkmaktadır.

Vazife bilinci ile milli şuura sahip, samimi, dürüst çalışkan ve yüksek ahlaklı Ülkü Ocaklı Türk Gençleri gece uyumadan gündüz yorulmadan çalışmalarına devam etmektedir. Gençliğimiz yarınlara eğitimde, sanatta, sporda, teknolojide ve sosyal sorumluluk alanında tam donanımlı olarak hazırlanmaktadır. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in emaneti olan Ülkü Ocakları Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin önderliğinde güçlü bir şekilde dimdik ayakta ve emin ellerdedir.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in necip Türk milleti ve kadim Türk devleti adına ortaya koydukları hafızalarımızda yerini ve tazeliğini korumaktadır. Yaşadığı dönem içerisinde Türklüğe ve Türk Dünyasına yeri doldurulamaz katkılar sunan Başbuğumuz Alparslan Türkeş; bu coğrafyayı vatanlaştıran iradenin emanetine sahip çıkarak ve ömrünü bu kutsal değerlere adamıştır.

Türk siyasi tarihinde eşsiz hizmetleri olan Başbuğumuzun fikirleri dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Bizler için kutup yıldızı olan Başbuğumuzun çizgisinde gitmek yönümüzü tayin etmemize olanak sağlamaktadır.

Kızıl emperyalizmin, kültürel asimilasyonun ve işgal planlarının had safhada olduğu karanlık bir süreçte elini değil gövdesini taşın altına koyan, her türlü çileyi çeken siyaset üstü bir duruş ile ülke ve millet menfaatini her şeyin üstünde tutan Başbuğumuzun bu anlayışı günümüzde de yine benzer tarihsel süreç içerisinden geçen kutsal vatanımızda Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey tarafından aynı inanç ve kararlılıkla devam ettirilmektedir. Beslenilen kaynak aynıdır, dayandığımız değerler farklılaşmamıştır. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışı ile öncem ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyen Liderimiz Sn Devlet Bahçeli’nin emrinde duruşumuz net istikametimiz bellidir.

Ülkücü Türk Gençliği bu temelden destek alarak büyük bir inançla kendine yüklenen sorumluluğun farkında olarak Başbuğumuzun izinde Liderimiz Sn Devlet Bahçeli Beyin emrinde vatanın hizmetinde en ön safta yıkılmaz bir iman ve inançla mücadeleye devam etmektedir. Başbuğumuzun emaneti olan Ülkü Ocakları çizgisinden milim sapmadan gerek yurt içinde gerekse Türk dünyasında yürüttüğü çalışmalarıyla Başbuğumuzun çizdiği hedefe kararlılıkla yürümektedir.

4 Nisan 2018 Çarşamba günü Ankara da mahşeri bir gün yaşanacak on binlerce vatan, millet ve bayrak sevdalısı bozkurt ve iffet abidesi Asena birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde Türk dünyasına ömrünü adamış Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in kabrinde buluşacak, davaya olan yeminlerini tazeleyip, Başbuğumuzu rahmet, minnet, dua ve saygı ile yâd edecektir.