Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bize tuzak kuranların tuzaklarını bozduk, bize çukur kazanları çukurlarına gömdük, bize ihanet eden hainlere her türlü dersi verdik ve bedelini ödeyecekler. Bizden rahatsız olanlar rahatsız olmaya devam etsin. Bu büyük millete güvenenler de daha fazla güvenmeye devam etsinler." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, halk oylaması çalışmaları kapsamında geldiği Kilis'te, Belediye tarafından restore edilen tarihi Ruhizade Konağı'nın açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Müezzinoğlu, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana 80 milyonun yarınlara daha güven içerisinde girmesi için çalıştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar hep 'Benim milletim, benim insanım, benim yaşlılarım, benim hastalarım.' dediğini belirten Müezzinoğlu, AK Parti'nin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin.' felsefesiyle hareket ettiğini vurguladı. Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Allah'a şükürler olsun geçen yılki sıkıntılarımızı geride bıraktık ve paylaşarak azalttık. Bugün de sıkıntılarımız var. Onları da paylaşarak azaltabiliriz. Yarınlarımızı bugünden daha iyi yapabilir miyiz? Evet, yarınlarımızı bugünden daha iyi yapabiliriz. Bizim yarınlarımızdan rahatsız olanlar var mı? Var. Bizim yarınlarımızın güçlü, büyük Türkiye olmasından rahatsız olan var mı? Var. Bırakın onlar rahatsız olmaya devam etsin çünkü biz büyük Türkiye olacağız. Çünkü biz büyük bir milletiz. Bu büyük millete Almanya ile yarışmak düşer, İngilizlerle yarışmak düşer. Bu büyük millete Hollanda'yı geride bırakmak düşer. Şimdi onlar bakıyor ki bu millet büyük, Kilis büyük ve büyük kalacak inşallah. Bize tuzak kuranların tuzaklarını bozduk, bize çukur kazanları çukurlarına gömdük. Bize ihanet eden hainlere her türlü dersi verdik ve bedelini ödeyecekler. Bizden rahatsız olanlar rahatsız olmaya devam etsin. Bu büyük millete güvenenler de daha fazla güvenmeye devam etsin."

- "O hainlerin ümüğü sıkılacak"

Yaşanan tüm zorlukların millete inanarak ve güvenerek aşıldığını dile getiren Müezzinoğlu, hükümet olarak milletin derdini kendi dertleri gibi gördüklerine işaret etti.

Her zaman "daha gelişen, daha büyüyün ve daha çok üreten bir Türkiye." dediklerini, hep daha iyinin, daha güzelin ve daha doğrunun peşinde koştuklarını ifade eden Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Onlar ne yaptı? Hep çelme takmaya çalıştılar. Hep ayağımızdan, eteğimizden çekmeye çalıştılar. Ama bundan sonra artık çekemeyecekler çünkü 16 Nisan geliyor. Bundan sonra artık milletin ümüğünü sıkan o hainlerin ipinin ucu milletin elinde. O hainlerin ümüğü sıkılacak. Millet sefa sürecek, rahat edecek, hizmet görecek, onlarsa bedel ödeyecek. Bugüne kadar alıştılar millet bedel ödesin, onlar rahat etsin. Artık yok öyle yağma çünkü artık Recep Tayyip Erdoğan var. Milletle beraber yürüyen bir siyaset anlayışı var. Önümüzde 18 gün var. İstiyoruz ki artık millet ne derse o olsun. Millet kimi istiyorsa ona yetki versin. Milletin yetki verdiği milletin gözünün içine baksın, milletin yarınını bugünden daha iyi etsin."  

Müezzinoğlu, Türkiye'nin 17 Nisan'dan sonra artık stabilize yollarda yürümeyeceğini, aksine otobanda koşacağını belirterek, bu nedenle birçok kesimin rahatsız olduğunu, Türkiye'nin büyümesini ve kendileriyle yarışmasını hazmedemediğini kaydetti. Müezzinoğlu, artık kimsenin bu milletin kaderiyle oynayamayacağını ve millet ne istiyorsa onun olacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu ve beraberindekiler, kurdele keserek Ruhizade Konağı'nın açılışını gerçekleştirdi.