AK Parti Soma İlçe Başkanlığını ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti'nin milletin partisi olduğunu, kurulduğu günden bugüne milleti, ülkeyi, bayrağı merkeze aldıklarını bildirdi.

Müezzinoğlu, AK Parti'nin sermaye, medya, güç odaklarına güvenerek değil, miletine güvenerek kurulduğunu vurgulayarak, "Bazen sermaye, medya, bazen güç odakları, bazen topu birden karşımıza geldi ama biz hep milletle yürüdük. İşte 15 Temmuz hain darbe girişimi... Bu millet, kaderiyle oynatmadı. Geleceğini hainlere teslim etmedi." ifadesini kullandı.

Bugün Almanya, Hollanda ve Avrupa'nın Türkiye'den rahatsız olduğunu, onların rahatsızlıklarının umurlarında olmadığını belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Rahatsız olanlar rahatsız olmaya devam etsinler. Biz hedeflerimizden vazgeçemeyiz. Şöyle bir bakın son 15 yıla, Almanya'da 3. havalimanı gibi bir proje var mı, Hollanda'nın, İngiltere'nin var mı? 3. boğaz köprüsü gibi projeleri yaptılar mı? Marmaray gibi boğazı alttan geçen bir tünelleri var mı? Peki bundan rahatsızlar mı, rahatsızlar. Niye uğraşıyorlar, 'Türkiye'de siyasi istikrar bozulsun' diyorlar. Siyasi istikrarı bozmak için ne yapmak lazım, Recep Tayyip Erdoğan'ı mutlaka alaşağı etmek lazım. Her türlü tuzağı yapıyorlar. Kim rahatsız oursa olsun, bizim görevimiz Türkiye'yi daha güçlü yapmak." 

"İçerideki Fransızları anlamakta zorlanıyorum"

CHP'nin millete güvenmediğini, Kılıçdaroğlu ve üst yönetiminin dünyanın nereye gittiğini göremediğini savunan Müezzinoğlu, "Atatürk'ün gölgesine yan gelip yatmışlar, Atatürk'ten geçiniyorlar." dedi.

CHP'nin gençlerden, başörtüsünden, kadınların duruşundan rahatsız olduğunu ileri süren Müezzinoğlu, şu görüşlere yer verdi:

"Almanya 3. havalimanından rahatsız olabilir anlarım, Avrupa Türkiye'nin büyümesinden, Fransa Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi olma iddiasında rahatsız olabilir anlarım da içerideki Fransızları anlamakta zorlanıyorum. Bunlar içerideki Fransızlar. Millete Fransız kalmışlar. Ondan sonra da hiç utanmadan sıkılmadan diyor ki 'Tek adam olacak, tek adama karşıyız.' Ya milletin 58 milyon seçmeni var. 58 milyonun hak ve hukukunu koruyan güçlü bir sistemden korkan bir CHP. Siyaset milletten korkarak olmaz. Millete inanarak güvenerek olur. Onlar 'bu millete inanarak olmaz'ın rahatlığını sürdüler. İstediler pat diye bir kaset, filan gitti sen geldin. Millet mi getirdi, yok. Kaset götürdü, kaset getirdi. Yarın da kasetin onlar adına kimi götüre... Ama onlar Recep Tayyip Erdoğan'a 'muhtar bile olamazsın' diyordu, millet nereye getirdi. Ey Kılıçdaroğlu, şu fotoğrafa bir bak, millete sırtını yasla. Bu milletin mayası sağlam."

Müezzinoğlu, AK Parti olarak şimdiye kadar yaptıklarını yeterli görmediklerine işaret ederek, "Daha büyük hedeflerimiz var. CHP'lilere diyorum ki 14- 15 yıl önceki hastane koşullarını ister misin? 'Yok istemem' diyor. O yılları arıyor musun? 'Yok aramıyorum' diyor. Şimdi millet kendisine 2017 model bir araba bulmuş ama yollar stabilize. Bundan sonra otoban yola girecek mili irade." diye konuştu.