MHP Genel Merkezi, 24 Haziran seçimlerinde Türkiye genelinde tüm teşkilatların ve adayların kullanacağı seçim görsellerini belirledi.

“Cumhur İttifakı Millet Aklı” ana sloganı altında yürütülecek kampanya çerçevesinde kullanılacak malzemeler, MHP Genel Merkezi internet sitesinde ve kampanya için oluşturulan www.cumhurittifakimilletakli.com adresinde yayınlandı.

“Cumhur İttifakı Millet Aklı” ana sloganını tamamlayıcı sloganları ise “Geleceğin Teminatı”, “Milli Bekanın Teminatı” “Bin Yıllık Kardeşliğin Teminatı”, “Mutlu Kadın, Huzurlu Türkiye’nin Teminatı”, Güven ve Huzurun Teminatı”, “İstikrarlı Yönetimin Teminatı” olarak belirlendi.

Seçim kampanyası sırasında adaylardan genel merkez tarafından belirlenen slogan ve görsellerin dışına çıkılmaması istendi.

MHP’nin resmi internet sitesinde ve www.cumhurittifakimilletakli.com adresinde yer alan görsellerde, milletvekili adayları için kartvizit, afiş, kırlangıç bayrak, balıkçı bayrak, araç giydirmede kullanılacak görsellere ayrıntılı olarak yer verildi.

33 sayfalık, "24 Haziran 2018 Genel Seçimleri Kampanya Tasarım Kılavuzu" da sitede yer aldı.

Kılavuzda, seçim beyannamesinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 26 Mayıs'ta Ankara Spor Salonu'nda düzenlenecek tanıtım toplantısında açıklanacağı belirtiliyor.

SOSYAL MEDYA

Görsellerde, milletvekili adaylarının Twitter, Facebook ve İnstagram ve web sayfalarında kullanacakları grafik düzenine de yer verildi. Bu grafiklerin de dışına çıkılmayacak. Milletvekili adayları afişlerde, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte yer alacak.

Görsellerde, örnek milletvekili adayının adı “………” olarak belirtildi. Giydirilecek araçların bir yüzüne MHP Lideri Bahçeli, diğer yüzüne de “……….” örneği ile milletvekili adayının resminin konuldu.

Partinin seçim çalışmalarında kullanacağı müzik, video, afiş ve sloganların da bulunduğu kılavuzda, afiş, sloganlar ve seçim müziklerinde "Cumhur İttifakı Millet Aklı" ifadesi kullanılıyor.