MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sayın İzzet Ulvi YÖNTER 18/3/1986 tarihli ve 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi YÖNTER ;

“ Uzman Erbaşların mağduriyetinin giderilmesi için Kanun Maddesinde değişiklik istedi. ”

“19/6/2010 tarih ve 6000 Sayılı Kanunun 26. Maddesi ile 18/3/1986 tarihli ve 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi değiştirilerek; “sözleşmeleri, bir yıldan az, beş yıldan fazla olmamak şartıyla azami kırk beş yaşına girdikleri yıla kadar uzatılabilir. Yaş sınırı nedeniyle Silahlı Kuvvetlerden ayrılacak olanlardan istekliler, merkezi yönetim bütçe kanunlarında yer alan sınırlamalara tabi olmaksızın, Milli Savunma Bakanlığı, MSB ANT Başkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dâhil) kadrolarında emekli aylığına hak kazandıkları tarihe kadar devlet memuru olarak istihdam edilirler. Atama işlemleri yaş sınırının dolmasından önce tamamlanır ve atanılan görevin aylık ve diğer mali haklarına göreve başlanılan tarihten itibaren hak kazanılır.” Denilerek. “KANLARIYLA VE TERLERİYLE ISLATMIŞ OLDUKLARI UZMAN ERBAŞ ÜNÜFORMASIYLA KAZANMIŞ OLDUKLARI MALİ VE ÖZLÜK HAKLARIYLA BİRLİKTE KİMLİKLERİ DE ELLERİNDEN ALINMIŞTIR.”

YÖNTER devamında; “ Uzman Çavuşların Mağduriyetini dikkate alın. ”

“Ancak kefenleri ile yıllarca vatan savunması ve terörle mücadelede ülkemizi içeride ve dışarda görevlendirildikleri her noktada korumak için canlarını siper ederek, en önde safta görev alan Kahraman Uzman Çavuşlarımızın “kırk beş” yaş sınırı nedeniyle emekli aylığını hak kazanmaları için, gerekli olan kısa bir süre için atanmış oldukları sivil memurluktan emekli edilerek uğrayacakları mağduriyetler ve oluşacak adaletsizliğin hiç dikkate alınmadığı gün gibi ortadadır. Bu yanlış uygulama ile uzun yıllar Uzman Erbaş olarak görev yapıp “kırk beş” yaş sınırı nedeniyle kısa bir süreliğine memur kadrolarına atanarak kazanılmış hakları olan ‘mali ve özlük hakları’ ile Uzman Erbaş ‘kimliklerinden’ mahrum bırakılarak memur statüsünden emekli edilmeleri ile oluşan mağduriyetin ve adaletsizliğin giderilmesi için, emekli Uzman Çavuş mali ve özlük hakları ile Uzman Erbaş kimliklerinin iade edilmesi bir haktır ve bu hakkı da yıllarca alın teri dökerek, Uzman Çavuş rütbesi altında fazlasıyla yerine getirmişlerdir.“ Dedi.

YÖNTER sonuç olarak; “ Uzman Çavuşların Özlük Haklarının ve Kimliklerini iade edin. “ ifadelerini kullandı.

“Bu sebepledir ki vermiş olduğumuz kanun teklifiyle Kahraman Uzman Çavuşlarımızın ellerinden alınmış olan mali ve özlük hakları ile kimliklerinin iadesi amaçlanmıştır.” Dedi.