MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Milli Savunma Bakanı, Sayın Nurettin Canikli’ye Uzman Erbaş’ların çözülmesi elzem olan sorunlarını bir yazı ile bir kez daha iletti.

Yönter, Milli Savunma Bakanı, Sayın Nurettin Canikli’ye göndermiş olduğu yazısında: “1986 yılından itibaren tabi oldukları 3269 sayılı kanundan kaynaklanan çok sayıda sorunu bulunan Uzman Erbaş’lar, 20 Temmuz 2015 tarihinden beri vatan savunması ve terörle mücadelede 497 şehit vermiştir. Afrin Zeytindalı Harekatı’nda bugüne kadar 49 şehidimizden 30’u Uzman Erbaş’tır. Vatan savunması ve terörle mücadelede ölümü göze almış, can ve kan veren bu kahramanlar Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli olarak görev yapmaktadır. Sözleşmeli olduklarından meslekten atılma endişesi, dolayısıyla gelecek kaygısı taşıyarak görevlerine devam etmektedirler. Uzman erbaşlarımız vatan savunması ve terörle mücadelede gelecek kaygısı taşımadan daha verimli bir şekilde görev yapmak istemektedir. Uzman erbaşlarımızın sorunlarının çözülmesi, gelecek kaygısı taşımadan görevlerini ifa etmeleri, moral ve motivasyonlarını yükseltecek, daha başarılı olmalarını sağlayacaktır. Ayrıca Uzman Erbaş’ların sözleşmeli olmaları ve TSK’daki diğer rütbelerde görev yapan personel gibi iş güvencesine sahip olmamaları nedeniyle her yıl çok sayıda kardeşimizin sözleşmesi feshedilmekte, çok sevdikleri mesleklerinden en verimli dönemlerinde ayrılmak zorunda kalmaktadırlar. Yerlerine ise yine her yıl açılan sınavlarla çok sayıda uzman erbaş istihdam edilme yoluna gidilmektedir. Bu verimsiz doldur-boşalt yöntem yıllardır devam ettirilmekte yetişmiş tecrübeli personel yerine yeni personel istihdamı yoluyla sorun giderilmeye çalışılmaktadır. Bu nedenle uzman erbaşlarımızın daimi kadroya alınmaları elzemdir, milli bir ihtiyaçtır.” dedi.

“UZMAN ERBAŞ’LARIMIZIN ÖZLÜK HAKLARININ DÜZELTİLMESİ, DAİMİ KADROYA ALINMALARI, ORDUEVİ VE SOSYAL TESİSLERDEN İSTİFADE ETMELERİNE YÖNELİK ACİL VE SAMİMİ ÇALIŞMALARIN YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.”

Yönter yazısının devamında “Bir diğer önemli husus ise Uzman Erbaş’lar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin personeli olmasına rağmen orduevlerine alınmamakta ve TSK’nın sosyal tesislerinden de faydalanamamaktadır. Bu konuda da TSK personelleri arasındaki Uzman Erbaş’lar aleyhine eşitsizliğin giderilmesi Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin aile olduğu gerçeğinin somutlaşmasını ve TSK personelinin bütünleşmesini sağlayacaktır. Tarafıma ulaşan çok sayıda talep ve şikayet nedeniyle vatan savunması ve terörle mücadelede yıllardır kahramanca görev yapan çok sayıda şehit ve gazi veren Uzman Erbaş’larımızın özlük haklarının düzeltilmesi, daimi kadroya alınmaları, orduevi ve sosyal tesislerden istifade etmelerine yönelik acil ve samimi çalışmaların yapılması” gerektiğini belirtti.