MHP Adana Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın: “Hepimiz, liderimizin örse vurduğu yerde çekiç olacağız; gerekirse oraya balyoz vuracağız. Aynı tarzda, aynı usulde, aynı tavırda; kendisinin etrafında şekilleneceğiz. Böylece Türkiye’nin geleceğine de birlikte şekil vereceğiz” dedi.

MHP Adana İl Başkanlığı, “Adana Genişletilmiş İl Divan Toplantısı” düzenledi. MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı’nın ev sahipliğinde yoğun katılımla gerçekleştirilen, İstiklal Marşı Şehitlere saygı duruşu ve Kuran okunarak başlatılan, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın’ın Divan Başkanlığını yaptığı toplantıda Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Emin Canlı, ilçe başkanları, belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, kadın kolları temsilcileri, eski il ve ilçe başkanları ile partililer hazır bulundu.

DEVLET BAHÇELİ’NİN İZLEDİĞİ SİYASET

MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Devlet Bahçeli liderliğinde MHP’nin yıllar itibarıyla ortaya koyduğu siyaseti, yaptığı uyarıları, attığı tarihi adımları, teşhis, tespit ve yazdığı reçeteleri başlıklar halinde hatırlattı. Barzani’nin hedefinin boşa çıkarılmasında, Suriye politikasında, PKK ve FETÖ ile mücadele konularının tamamında Devlet Bahçeli’nin hep haklı çıktığını belirten Yalçın, 15 Temmuz ihanetinde Bahçeli’nin ilk meşaleyi yakması ve devamında milli hisleri uyandırması sayesinde de Türkiye’nin uçurumdan döndüğünü söyledi.

Dışarıdan tasarlanan yönetim arayışı çabalarının da yine Bahçeli’nin feraseti, basireti, düşünce, teklif ve stratejik hamleleriyle hedefine ulaşamadığını kaydeden Yalçın “Sayın Genel Başkanımızın siyasete ağırlığını koymasını bilen, gündemi tayin eden, Türkiye’nin mukadderatını zamanın rüzgârına bırakmayan, sözünün eri ve güvenilir bir devlet adamı olduğunu bugün herkes kabul etmiştir.” diye konuştu.

‘KURUCU İRADE’DE MHP İMZASI

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine de atıfta bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP’nin, Türkiye’nin bekasına yönelik tehditleri bertaraf edecek tarzda ülkenin geleceğiyle ilgili ‘Kurucu irade’ rolüyle belirleyici ve öncü konumuna vurgu yaparken, ‘üçüncü dönem’ olarak nitelenen sürecin tasarlanmasında Adalet ve Kalkınma Partisi’yle birlikte yer aldıklarını ifade etti.

MHP, 69 RUHUYLA DEVAM EDİYOR

İttifak konusuna da değinen Semih Yalçın “MHP Adana’da 49 yıl önce hangi fikriyatta kurulduysa o temel değerlerinden taviz vermeksizin kendi parti tüzel kişiliğini ve logosunu koruyarak beyannamesinde programını değiştirmeyerek, halka verdiği hiçbir sözden vazgeçmeyerek bir cumhur ittifakı yapıyor şu anda. MHP bu görüşmeler sırasında hiçbir pazarlık yapmadı; ne kapalı kapılar ardında, ne de açıkta. Önce devleti bir selamete çıkaralım hep birlikte. Ondan sonra 2019’de ne olur, kimle nasıl çalışılır, onu o zaman görürüz. Bunu bugünden yaparsanız, işin içine pazarlık girer. Ülkücü ahlaka da sığmaz.” dedi.

LİDERİN ÖRSE VURDUĞU YERE ÇEKİÇLE, BALYOZLA VURACAĞIZ

MHP’nin yükselen bir değer olarak kabul gördüğü sürecin yaşadığını vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Semih Yalçın “Ülkemize ve milletimize yönelik tüm hasım oyunlar, sinsi tezgâhlar, Milliyetçi Hareket’in oluşturduğu, izlediği siyaset sayesinde boşa çıkıyor, çıkmaya devam edecektir. Benim il başkanım, ilçe başkanım, belediye başkanım, değerli mensuplarımız göğsünü gere gere geziyor. Liderinin ve partisinin izlediği siyaset sayesinde. Hem milletimiz ve ülkemiz için hem de hepimiz için yarın bugünden daha iyi olacaktır. Buna yürekten inanınız. Böyle bir gidişat içerisinde, bu hareket içinden gelen-gelmeyen bütün dava arkadaşlarımız, hepimiz, liderimizin örse vurduğu yerde çekiç olacağız; gerekirse oraya balyoz vuracağız. Aynı tarzda, aynı usulde, aynı tavırda; kendisinin etrafında şekilleneceğiz. Böylece Türkiye’nin geleceğine de birlikte şekil vereceğiz.” dedi.

MEVLÜT KARAKAYA’NIN AÇIKLAMALARI

Programda Semih Yalçın’a daha çok zaman ayırmak için diğer isimler konuşmalarını çok kısa tuttular. MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, MHP’nin ve Devlet Bahçeli’nin izlediği siyasetin çok iyi takip edilmesini ve bunun tabana çok iyi anlatılması konusunda herkesin sorumluluk alması gerektiğini söyledi. Karakaya “Cumhurbaşkanlığı hükümet etme sistemi olsun, gerekse ittifak konusu olsun, bunu sabote etmek isteyen, başka yerlere yönlendirmek isteyen çevreler var. Buna karşı asla izin ve fırsat vermeyin.” şeklinde konuştu.

MUHARREM VARLI’NIN AÇIKLAMALARI

MHP MYK Üyesi Muharrem Varlı da, Adana’da birlik ve beraberliği güçlendirecek çalışmaların artarak devam edeceğini, düzenlenen toplantının da çok yararlı olduğunu kaydederek “İl teşkilatımıza, il yönetimimize, il ve ilçe başkan ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Burada birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz müddetçe, sadece Büyükşehir Belediyesi’ni değil tüm ilçeleri kazanmayı hedefliyoruz.” diye konuştu. Varlı, 18 Mart’ta yapılacak büyük kurultaya ilişkin ise “Adana, Allah’ın izniyle bu kurultayda kendisine yakışan en doğru tavrı yapacaktır. Biz Liderimiz Devlet Bahçeli’nin sonuna kadar arkasındayız ve sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

BÜNYAMİN AVCI’NIN AÇIKLAMALARI

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı da, Kurultayda alacakları tutuma ilişkin “Adana teşkilatlarının ve çıkardığı değerli delegasyonun Kurultayda alacağı tavrı herkes bilir. Devletimizi kurmuş, cumhuriyeti inşa etmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Milli Mücadelede ilham olmuş Adana’ya yakışan duruşumuz bellidir. Adana’nın yeri, ‘Önce ülkem ve milletim’ diyen devlet gibi devlet adamı, Genel Başkanımız, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin yanıdır! Altını çizerek söylüyorum. Lidere sadakat şerefimizdir. Tüm teşkilat olarak Başbuğ Alparslan Türkeş’in izinde, Lider Devlet Bahçeli’nin emrindeyiz” dedi.

HÜSEYİN SÖZLÜ’NÜN AÇIKLAMALARI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, ‘Milliyetçi Türkiye’ idealinin ancak birlik içinde sağlanabileceğini kaydetti. Sözlü “MHP’nin seçilmiş büyükşehir belediye başkanı olarak gerek il yönetimiyle gerekse ilçe teşkilatlarımızla, meclis üyelerimizle, seçilmiş tüm organlarımızla ve partimize gönül vermiş tüm mensuplarımızla gönülden mutabakat zemini içinde çalışıyoruz. Bir olursak iri olacağımızı, iri olursak daha güçlü olacağımızı ve milliyetçi Türkiye idealine bu samimiyet ortamında ulaşabileceğimize yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.

SEYFETTİN YILMAZ’IN AÇIKLAMALARI

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da, eskisinden çok çalışma gerektiğini söyledi. Seyfettin Yılmaz “Bu hareketin dünden çok daha fazla çalışarak, daha çok başarılı olma gibi mecburiyeti vardır. Bu, şehitlerimize olan saygımızın, ömrünü taş medreselerde geçiren bu hareketin fedakâr mensuplarına olan borcumuzdur. Ülkücü hareketin daha çok birliğe, daha çok beraberliğe ihtiyacı var. Türkiye’nin de hiç olmadığı kadar ülkücü harekete ihtiyacı var.” diye konuştu.