MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Semih Yalçın, Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerini meclis gündeme taşıdı. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun yanıtlaması istemiyle  soru önergesi hazırlayan Yalçın, Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyeti giderilecek mi diye sordu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, çalışma bakanına emeklilikte yaşa takılanları sordu...

8 Eylül 1999'dan önce çalışma hayatına girenlerin, çalışma süresi ve prim gün sayısı gibi, diğer şartları tamamladıkları halde, yaşı beklediklerini ifade eden Yalçın, bu insanların hizmetleriyle emekliliği hak ettiklerini vurguladı...

MHP'li Yalçın, bu insanların emekli olmamasının, çalışmak zorunda olmalarına neden olduğunu, dolayısıyla, gençlerin de iş bulamamalarına altyapı hazırladığını ifade etti...

Emeklilikte yaşa takılanların, kazanılmış haklarının derhal iade edilmesi gerektiğinin altını çizen Semih Yalçın, Bakan Sarıeroğlu'na bu yönde bir çalışmanız var mı diye sordu...

Semih Yalçın, önergesinde şu ifadeleri kullandı:

MHP'Lİ YALÇIN'DAN SORULAR  

Bilindiği üzere 08 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olup, prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresini dolduran vatandaşlarımız, yaş şartı nedeniyle emekli olamamaktadırlar. Yıllardır mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda bir düzenleme bekleyen Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlarımızın iş bulma umut ve isteği azalmakta; işe girmek isteyenlere ‘yaşlısın’ denilmekte, emekli olalım dediklerinde ‘Gençsin’ denilmektedir. Bir çıkmazın içinde yaşam mücadelesi veren ve artık emekliliği hak eden YAŞ mağduru vatandaşlarımız bir çözüm beklemektedirler.

Bu bilgiler ışığında,

1-      08 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olup, prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresini dolduran fakat yaş şartı nedeniyle emekli olamayan vatandaşlarımızın emekli edilmesi düşünülüyor mu? Düşünülüyorsa bununla ilgili çalışmalarınız nelerdir?

2-      İş bulma sorunu yaşayan milyonlarca genç varken yeteri kadar hizmeti bulunan ve emekliliği hak etmiş bu vatandaşlarımıza emeklilik yolunu açarak, genç nüfusumuza da istihdam imkanı açmış olmaz mısınız? Bununla ilgili çalışmalarınız var mıdır? Varsa nelerdir?

3-      Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek adına yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı? Varsa bunlar nelerdir?