AYM’nin kamu hukukunu tersyüz ederek Enis Berberoğlu için hak ihlali kararı aldığını, milletin varlığını, hukukunu ve müemmen kılacak yegâne beşeri teşkilat konumundaki devlet karşısında kişiyi üstün tutan bir adım attığını anımsatan Yalçın, ‘’Anayasa Mahkemesi; Berberoğlu’nun yeniden yargılanmasına yer olmadığına dair fevkalade isabetli yerel mahkeme hükmü karşısında açığa düşmekle kalmadı, 1961’den beri anayasal işlevi üzerinde dolaşan şüphe ve güvensizlik gölgesi biraz daha koyulaştı.’’ ifadelerini kullandı.

Yalçın, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin söz konusu kararının, MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından dile getirilen “Anayasa Mahkemesinin yeniden yapılandırılması” yönündeki kanaatin de son derece isabetli olduğunu gözler önüne serdiğini dile getirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’ın açıklaması şu şekilde;

''İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa mahkemesince alınan Enis Berberoğlu’nun yeniden yargılanması kararını reddetmekle büyük bir hukuki yanlışa “Hayır!” dedi ve yargı erkinin yürüdüğü raylarda meydana gelen sakıncalı bükülmeyi düzeltti.

Anayasa Mahkemesi; kamu hukukunu tersyüz ederek Enis Berberoğlu için hak ihlali kararı almış, milletin hem varlığını hem hukukunu daim ve müemmen kılacak yegâne beşeri teşkilat konumundaki devlet karşısında kişiyi üstün tutan bir adım atmıştı.

Anayasa Mahkemesi; Berberoğlu’nun yeniden yargılanmasına yer olmadığına dair fevkalade isabetli yerel mahkeme hükmü karşısında açığa düşmekle kalmadı, 1961’den beri anayasal işlevi üzerinde dolaşan şüphe ve güvensizlik gölgesi biraz daha koyulaştı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin söz konusu kararı, MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli tarafından dile getirilen “Anayasa Mahkemesinin yeniden yapılandırılması” yönündeki kanaatin de son derece isabetli olduğunu gözler önüne serdi.''