Daha önce defaten TBMM Genel Kurulunda "Türkiye'nin önümüzdeki yirmi beş otuz yılını görecek bir stratejiye ihtiyacı var, sadece 2023-2053-2071 demek yetmiyor." diyen Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta sosyal medya hesabından gelir dağılımı, kadın istihdamı, okul öncesi eğitim ve teknoloji üretimi konularında paylaşımlarda bulundu.

Ülkemizde gelir dağılımı eşitsizliği başlıca problemlerimizdendir diye sözlerine başlayan Usta, "Kısa vadeli politikalardan gelir dağılımını kalıcı olarak düzeltilmesi beklenemez. Bu problemin çözümü ancak uzun vadeli ve yapısal politikalarla mümkün olabilir. 100 erkek, 100 kadından oluşan bir toplumda, erkeklerin 70'i istihdamda, kadınların da 30'u istihdamdaysa ve de kadınlar da erkeklerden daha düşük ücret alıyorsa, böyle bir ortamda gelir dağılımında eşitlikten söz edilebilir mi?

Ne yazık ki ülkemizin fotoğrafı budur! Bakınız, OECD ülkeleri içerisinde kadınlarda istihdam oranının en düşük olduğu ülke, gelir dağılımının da en çarpık olduğu ülkelerden biri Türkiye'dir. Türkiye'de gelir dağılımındaki çarpıklığı gösteren gini katsayısı 40,4 iken kadınlarda istihdam oranı %31,2'dir. OECD ülkeleri içinde gelir dağılımındaki eşitsizliğin en düşük olduğu (Gini: 24,6), kadınlarda istihdam oranının da en yüksek olduğu (%83,6) ülke İzlanda'dır. Büyüme ve kalkınma için kadınlarımızın istihdama katılım oranını artırmamız gerekiyor ama bunu nasıl başaracağız?" diye sordu.

BÜYÜME VE KALKINMA İÇİN OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK

Dünya Bankası verilerine göre, 3 yaşındaki çocukların okul öncesi eğitime katılım oranının en düşük olduğu (%9,1) ve yüksek teknoloji ürünlerinin ihracat içindeki payının da en düşük olduğu (%2) OECD ülkesi de, ne yazık ki yine Türkiye diyen Usta, "OECD ülkeleri içinde yüksek teknoloji ürünlerinin ihracat içindeki payının en yüksek olduğu (%26.85) Fransa'da 3 yaşındaki çocukların %99,5'i okul öncesi eğitime katılıyor. Demek ki büyüme ve kalkınma için okul öncesi eğitimin de önemi çok büyük." diye ekledi.

İŞTE SİZE KADIN İSTİHDAMI!

Usta sözlerine devamla, "Türkiye'de 2-5 yaş aralığında 5 milyon çocuğumuz olduğu düşünüldüğünde, her 10 çocuğumuza 1 öğretmen düşecek şekilde bir planlama yapıldığında, ülkemizin (çok büyük çoğunluğu kadın olacak) 500bin okul öncesi öğretmene ihtiyacı var demektir. İşte size kadın istihdamı! Nasıl her mahallede ilkokul varsa, kreş ve anaokulu da olmalıdır.

Çocuklarımıza onların yaşlarına uygun kaliteli bir müfredat ile başta vatandaşlık bilinci ve vatanseverlik olmak üzere, bilimi, sanatı, kültürü ve şühedadan kalan mirasa saygıyı aşılamalıyız. Hayal gücü ve zihni açık, icat çıkaran, vatansever çocuklarımız ve gençlerimizdir bu ülkede teknolojiyi üretecek; kadınlarımızdır, bizlere bu çocukları ve gençleri yetiştirecek! Demografik fırsat penceremiz kapanmadan acil olarak taşın altına ellerin konulması gerekmektedir!" dedi.