MHP Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Oktay Öztürk; Sentetik Uyuşturucuların, imali, satışı ve kullanılmasının önlenmesi için alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

MHP’li Öztürk, son günlerde Türkiye gündemini meşgul eden, sık sık basında yer alan, gençlerin ani ölümleriyle sonuçlanan, halk arasında Bonzai adıyla bilinen uyuşturucu maddelerin yaratmış olduğu tehlikeye dikkat çekti. Bu önerge kapsamında, uyuşturucu kullanım yaşının 11 yaşa düştüğünü ve Türkiye’de uyuşturucu kullanan kişi sayısının son üç yılda %20 oranında artarak 1,5 Milyona ulaştığına vurgu yaptı.

TERÖRLE EŞ DEĞER BİR ÜLKE SORUNU: BONZAİ

Öztürk; sentetik uyuşturucuların Milletimizin özellikle genç neslin bekasını tehdit eden en önemli unsur haline geldiğini, terörle eşdeğer hatta terörden daha acil bir ülke sorunu olarak gündeme alınması gerektiğini vurgulamıştır.

ÜLKEMİZDE İKİ YIL GEÇ GELEN UYGULAMA: BONZAİNİN UYUŞTURUCUMADDE OLARAK KABUL EDİLMESİ

MHP’li Öztürk, Bonzai maddesinin ülkemizde uyuşturucu madde kapsamına alınarak yasaklanması hususunun Avrupa’dan iki yıl, Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM)’in uyarısından ise ancak 9 ay sonra gerçekleştirildiğine vurgu yaptı.

Öztürk, bu kapsamda TBMM Başkanlığına verdiği Araştırma Önergesinde, Milli güvenliğimize bir tehdit olarak yönelen Sentetik Uyuşturucuların imali, satışı ve kullanılmasının önlenmesi için alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi.