MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “İzmir Mizah Festivali” adıyla hazırladığını belirttiği etkinliğe tepki gösterdi.

Hasan Kalyoncu’nun açıklaması şu şekilde:

Demokratik siyaset, farklı düşüncelerin kamuoyu önünde rekabeti ile millet menfaatine işler yapmak veya yapılan işlerde kamu yararını artırmaya uğraşan bir faaliyettir. Daha doğrusu böyle olması beklenir. Dolayısıyla başka vatandaşların bizden farklı düşünmelerini yadırgamak değil, daha doğruyu birlikte bulmamıza katkı sağladığı için şükranla karşılamak gerekir.

Demokrasilerde çoğulcu düşüncenin gerek şart olduğunu ayrıca belirtmek bile yersizdir. Tam burada, büyük harflerle “ANCAK” diye bir soluklanmak gerekir.

ANCAK düşünce özgürlüğü demokrasinin imhasına maske yapılamaz.

ANCAK farklılık, toplumun varlık ve birliğini tehdit edemez.

ANCAK rekabet, millete ve değerlerine savaş açma hakkı tanımaz.

ANCAK siyasette çoğulculuk devletin bölünmesi, parçalanması veya yıkılmasına kamuflaj yapılamaz.

İzmir Büyükşehir Belediye İzmir Mizah Festivali adıyla yine müthiş bir kültürel etkinlik hazırlıyormuş. Müthiş derken kelimenin gerçek anlamında dehşet verici bir program var. Uluslararası katılımcılar arasında ırkçı, cinsiyetçi ve İslamafobik çizerler ile Ermeni soykırımı yalanının bayrağını sallayan tipler doluşmuş. 16- 26 Aralık günlerinde İzmirTube kanalından gerçekleşecek internet etkinlikleri ve sergiler planlanıyormuş.

Bu Tunç Soyer’in kendisi hakikaten bir kara mizah aktörü. İçeride terörist sevicilik yetmemişti, Kıbrıs’ta Rum tezlerine gönüllü sözcülük yapmıştı. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Türk milletine, İslam dinine hakareti mizah sayan ve kadınları özellikle Müslüman kadın tipini aşağılayıp terörist olarak sunan katılımcılarla festival yapacakmış. Yapmamalıdır! Yapamamalıdır!

İzmir halkının beklediği hizmetler dururken, İzmirlinin tahsis ettiği kaynakları Türk ve Türkiye düşmanlarına peşkeş çekmeye hakkınız yoktur! İzmir Büyükşehir Belediyesi, millete ve İslam’a husumeti geçim kapısı yapanlara ev sahipliği yapamaz! Yapamamalıdır!

Belediye bu etkinliği veya katılımcılarını gecikmeden gözden geçirmelidir.

İzmir’in vatansever halkını, sağduyulu sivil toplum kuruluşlarını ve CHP başta olmak üzere bütün siyasi partileri harekete geçmeye çağırıyorum.

Belediye İzmir Mizah Festivali adlı programdan düşmanları kaldırmazsa, programı kaldırmalıdır.