Terör örgütü YPG’nin isim değişikliğiyle ilgili TBMM’de konuşan MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY “Bilinsin ki terör örgütünün ismine demokratik kelimesinin veya başka bir ibarenin eklenmesi PKK terör örgütünü meşru bir kılıfa sokmayacaktır” dedi.

Manisa milletvekili Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay mecliste yaptığı konuşmada PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin isim değiştirmesini gündeme taşıdı. YPG’nin silah ve mühimmat destekçisi ABD’nin isteğiyle örgütün ismini Suriye Demokratik Güçleri olarak değiştirdiğine dikkat çeken Akçay “Bu değişiklik talebinin altında ABD'nin terör örgütüne silah desteğinden Türkiye'nin rahatsızlığı olduğu anlaşılmaktadır. Bilinsin ki terör örgütünün ismine demokratik kelimesinin veya başka bir ibarenin eklenmesi PKK terör örgütünü meşru bir kılıfa sokmayacaktır” dedi.

Konuşmasında Türkiye’nin oyun oynanabilecek bir ülke olmadığını ifade eden MHP’li Akçay “. Adına ne derseniz deyin veya dedirtin, o örgüt bizim için PKK'nın uzantısıdır ve bir terör örgütüdür, hiçbir meşruiyeti de yoktur. Bu örgütle kurulacak her türlü ilişkiyi teröre destek olarak nitelendirmeye devam edeceğiz” dedi.

“Ege’de Yunan tahriki karşılıksız bırakılmamalıdır”

Konuşmasında Ege Denizdeki Türk adalarında süregelen Yunan işgali ve tahrikine de değinen Akçay “Ege Denizi'nde işgal altındaki Türk adalarında Yunan tahriki devam ediyor. Yunun Cumhurbaşkanı, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Aydın'a bağlı Bulamaç ve Eşek, İzmir'e bağlı Koyun adalarına Türk yetkililerden ve Hükûmetten izinsiz olarak ayak bastıkları anlaşılmaktadır” dedi.

Akçay konuşmasına şöyle devam etti: “Bu programları kötü niyetli bir girişim olarak görüyoruz çünkü Yunan Cumhurbaşkanı açıklamasında, bu adaların Avrupa'nın sınırı olduğu cehaletini ifade etmiştir. Lozan Anlaşması, 1932 Türk-İtalyan Sözleşmesi, Milletler Cemiyeti belgeleri, 1947 Paris Anlaşması, 1943 tarihli İngiliz haritaları ve diğer yabancı ülkelerin resmî haritalarına bakarsak bu adaların Türk adaları olduğunu görürüz. Ege'deki 18 Türk adasında süregelen Yunan işgalini bir kez daha kınıyoruz. Yunan devlet ricalinin bu tahriki karşılıksız bırakılmamalıdır.”