Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay TBMM’de yaptığı konuşmada Zeytin Dalı Harekatı’nın başarısını meclis gündemine taşıdı.

Ülkemiz terörle mücadelede hassas bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Akçay, “Terörün tehdit ve saldırılarına boyun eğmeyeceğimizi, terörle mücadelede kararlılığımızı bütün dünyaya gösterdiğimiz Zeytin Dalı Harekâtı büyük bir başarıyla devam etmektedir. Şanlı Türk Bayrağı'nın gölgesinin düştüğü her bir karış toprakta barış, huzur ve güvenlik hâkim olmaktadır.” dedi.

“Silahlı Kuvvetlerimiz terörden temizlenen yerlerde insani yardımlarla bölge halkıyla kucaklaşmış ve kaynaşmıştır”

Akçay konuşmasına şöyle devam etti: “Zeytin Dalı Harekâtı'na başlarken hedefimizin bölgede önce güvenliğin, ardından barış ve huzurun tesis edilmesi olduğunu sürekli vurguladık. Harekâtın Afrin kırsalındaki ve kent merkezindeki başarısı Türk askerinin barış ve huzurun simgesi olarak görülmesine bir kez daha vesile olmuştur.

Üç gün önce Tel Rıfat'ta halk terör örgütlerinden kurtulmak için ellerinde Türk bayraklarıyla gösteriler yapmıştır. Türkiye, kurtarıcı olarak karşılanmaktadır.

Öte yandan, Silahlı Kuvvetlerimiz terörden temizlenen yerlerde insani yardımlarla bölge halkıyla kucaklaşmış ve kaynaşmıştır. Gıda ve hijyen yardımlarıyla bölgeye güvenliğin ardından huzur ve barış da Silahlı Kuvvetlerimiz, AFAD ve Kızılay yoluyla gelmektedir.

Bu vesileyle, Zeytin Dalı Harekâtı'nda başarıyla Afrin kent merkezini kontrol altına alan ve Tel Rıfat'a doğru harekete başlayan Silahlı Kuvvetlerimizi tebrik ediyoruz, her birine muvaffakiyetler diliyoruz.”