MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay af tartışmalarıyla ilgili CHP ve HDP’yi eleştirerek “PKK ve FETÖ için seferber olanlar, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevini yol yapanlar, kader mahkûmlarına sırtlarını dönmüşlerdir. HDP ve CHP sözcüleri birbirlerini tamamlıyorlar. Birinin bıraktığı cümleyi diğeri tamamlıyor.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamasıyla siyasetin gündemine yerleşen af düzenlemesine ilişkin tartışmalar devam ediyor. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay CHP ve HDP sözcülerinin af önerisi üzerinden MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’yi eleştirmelerine sert bir dille cevap verdi. MHP’li Akçay “CHP ve HDP ittifakı MHP düşmanlığıyla bir kez daha tescillendi.” dedi.

CHP ve HDP’nin rahatsızlığının sebebinin Devlet Bahçeli’nin teröristlere af kapısını kapatması olduğunu ifade eden Akçay “Sayın Genel Başkanımız kader mahkumları için af çağrısında bulunmuş, onların bayramda ailelerine kavuşmasını arzu etmiştir. Sayın Genel Başkanımız toplumsal bir ihtiyaç ve beklentiyi dile getirdi ve siyasetin gündemini belirledi. Bu durumu hazmedemeyenler mal bulmuş mağribi gibi saldırıya geçmiştir.” dedi.

“CHP’nin rahatsızlığı teröriste af olmaması”

Akçay açıklamasına şöyle devam etti:

“Sayın Genel Başkanımızın af teklifi nettir, tartışma götürmez. Çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK'lılar, FETÖ'cüler kesin olarak kapsam dışındadır. CHP ve HDP’nin karın ağrısı da burada başlamaktadır. Af çağrısında PKK VE FETÖ’cüler olmadığı için çıldırdılar. Meydanlarda, cezaevlerinde, hatta meclis kürsüsünde dahi PKK’lılar ve FETÖ’cüler için af isteyenlerin Genel Başkanımıza saldırmaları kimlere hizmet ettiklerinin açık bir göstergesidir. PKK ve FETÖ için seferber olanlar, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevini yol yapanlar, kader mahkûmlarına sırtlarını dönmüşlerdir. Bu güruha bir kez daha hatırlatıyorum, teröriste af yok.

Sayın Genel Başkanımızın çağrısının ne denli önemli bir toplumsal ihtiyaç olduğunu, toplumun pek çok kesiminde büyük bir heyecan uyandırdığını gören CHP ve HDP kuyruklarına basılmış gibi zıpladılar. MHP düşmanlığından başka bir siyaset alanları kalmayan CHP ve HDP eşgüdüm halinde saldırıya geçmiştir. HDP ve CHP sözcüleri birbirlerini tamamlıyorlar. Birinin bıraktığı cümleyi diğeri tamamlıyor.

PKK sözcüsü, iç savaş kışkırtıcısı, İmralı ve Kandil kuryesi bir tutuklunun salıverilmesi için CHP ve HDP’nin yaptığı çağrılar hukuki ve meşru da Sayın Genel Başkanımızın kader mahkumları için yaptığı çağrı mı hukuksuz?

PKK’nın yardımcısı ve yatakçısı bir hükümlüyü cezaevine girdiği ilk günden itibaren en çok ziyaret eden ve ona en çok sahip çıkan CHP’dir. Sıktığınız o el Kandil’de elebaşlarıyla hemhal olan, Mehmetçiğe kurşun sıkanları kucaklayan eldir. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı bu PKK’lıyı cezaevinde ziyaret edip onun salıverilmesi çağrısına bakınız; CHP sözcüleri neden sessiz? CHP sözcüleri ondan adeta “kader mahkumu” gibi bahsediyor. Efendiler bu kişi ekmek çalarken yakalanmadı, namus davasından yatmıyor! Bu kişi için yapılan suçlamaları bilmiyorlar mı? 6-7 Ekim olaylarında isyan çağrısı yapan, halkı kin ve düşmanlığına tahrik eden, terör örgütü propagandası yapan bu kişinin salıverilmesini hangi vicdanla istiyorsunuz?”