İP grubunun İçtüzüğün 37 nci maddesine göre görüşülmesini istediği kanun teklifi TBMM’de tartışmalara sebep oldu. Gerek teknik gerekse de içerik bakımından pek çok yanlışı olan kanun teklifi hakkında MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY “çalakalem hazırlanmış, hatalarla dolu bir teklif” değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Genel Kurulunda konuşan Akçay “Kanun çıkarmak ciddi bir iştir. Çalakalem hazırlanan teklifler kaş yapayım derken göz çıkarır. İP’in kanun teklifinde önemli hatalar vardır” dedi. Akçay konuşmasına şöyle devam etti:

“Birincisi, bu teklifin yasalaşıp yayınlandığı gün prim gün sayısını doldurup da yaş şartını dolduramayanlar emekli olabilmekte, ancak kanunun yürürlüğe girdiğinden 1 gün sonra prim gün şartını dolduranlar emekli olamayacaktır.

İkinci olarak, başvuru için 6 aylık süre tanınması vahim bir hatadır. Vatandaş 1999’dan önce sigortalı olmakla birlikte, sigortalı olduğu tarihteki emeklilik için gereken koşulları kanun teklifinin kabulünden sonraki 181’inci günde tamamlıyorsa yine EYT mağdurunun önüne ikinci bir engel çıkartılmaktadır.

Üçüncüsü, teklif yürürlükten kaldırılan mülga 4447 sayılı Kanuna atıfta bulunmaktadır. Yürürlükten kalkan bir kanuna atıfta bulunmak abesle iştigaldir.

Sonuç olarak, bu kanun teklifi çalakalem hazırlanmış çözüm getirmeyen bir tekliftir. Kabul edilmesi sorunu daha kalıcı hale getirecek; ayrıca kesin çözümün de önünü kapatacaktır. EYT’nin kesin çözümü MHP’nin kanun teklifidir.

MHP bütün kanun tekliflerinin, taahhütlerinin arkasındadır. Siyasi polemik ve istismarlara yol açmadan, bütçeyi yöneten iktidarla da mutlaka uzlaşma aranmalıdır. MHP kendi gündemine hâkimdir, başka partilerin gündeminin peşine takılmayız.”