MHP’li Erkan Akçay seçim programı kapsamında Şehzadeler ilçesindeydi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası, Manisa Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi ile Şehit ve Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği’ni ziyaret eden Akçay akşam da Şehzadeler Belediyesinin düzenlediği iftar programına katıldı. Program boyunca Akçay’a MHP Şehzadeler ilçe başkanı Şener Özten ve ilçe yöneticileri eşlik etti.

Program boyunca Manisalıların desteğinden memnun olduklarını belirten Akçay “MHP vatandaşlarımızın gönüllerine girmiştir. Kim ne yaparsa yapsın buna engel olamayacaktır. MHP, sağduyulu her vatandaşımızın nazarında ülkemiz, milletimiz ve devletimiz için olmazsa olmaz konumdadır.” dedi.

Konuşmalarında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin önemine değinen MHP’li Akçay “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Türkiye’nin önü açılmıştır. Yeni hükümet sistemi bütün Dünyaya örnek olabilecek bir sistemdir. Bunun için 24 Haziran’dan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin tüm kurum ve kurallarıyla etkin şekilde çalışmasını tesis etmeliyiz.” dedi. Yeni sistemin son derece demokratik bir yönetim modeli sunduğuna dikkat çeken Akçay kuvvetler ayrılığına dikkat çekti. Akçay “Yeni sistem kuvvetler ayrılığını esas almaktadır. Yasama yani meclis etkin ve belirleyici olacaktır. Yürütme yani hükümet ise günlük polemiklerden uzak bir şekilde icraat yapacaktır. Yargının yani mahkemelerin de tarafsızlığı ve bağımsızlığı güçlenmiştir.” dedi.

“Milliyetçi Hareket Partisi milli bekanın adı ve ahlakıdır”

Akçay konuşmasına şöyle devam etti: “MHP siyasette milli mukavemet bilinciyle hareket eden, ilkeli, milli, ahlaklı, tutarlı; önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışıyla takdir ve teveccüh kazanmıştır. MHP milli duruşun simgesi, milli bekanın adı ve ahlakıdır. Varlığımızı Türk varlığına adadık. Hakk’ın yolunda, milletin yanındayız.”

Şehit Aileleri ve Gazilere Özel Düzenlemeler

Akçay ziyaretlerinde partisinin seçim taahhütlerini de anlattı. Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Manisa Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’ni ziyaretinde şoför esnafına yönelik taahhütlerini paylaşan Akçay yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafa vergisiz akaryakıt verilmesi, şoför esnafa yıpranma payı verilmesi, esnaf ve sanatkârların geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı verilmesi için çalışacaklarını belirtti. Akçay Şehit ve Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği’ni ziyaretinde de şehit aileleri ve gazilere yönelik partisinin seçim beyannamesinde yer alan taahhütleri paylaştı. Akçay “Yeni yasama döneminde şehit yetimlerinin tamamına kamuda iş hakkı verilmesi, gazilerimize 3600 günde emekli olabilme hakkı verilmesi, şehit anne ve babaların aldıkları maaşlar artırılması, gazilerimize ikinci iş ve ÖTV’siz araç hakkı verilmesi, ordu ve polis vazife malullerinin özlük hakları iyileştirilmesi, şeref aylığı tüm muharip gazilere aynı oranda verilmesi, malul sayılmayan gazilerin mağduriyeti giderilmesi için çalışacağız” dedi.