CHP’li Özgür Özel’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik açıklamalarına cevap veren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “ Milliyetçi Hareket Partisi ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Türkiye’nin bekası noktasında dün ne diyorsa bugün de aynısını söylemektedir. Kandil ve Pensilvanya’nın dümen suyuna giren Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP ise Türkiye Cumhuriyetinin kurucu değerlerine ve milli çıkarlarımıza savaş açmıştır. CHP, Milliyetçi Hareket Partisi ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye saldırarak Kandil ve Pensilvanya ile suç ortaklığını gizlemeye çalışmaktadır.” dedi.

CHP, fetö terör örgütüne diyet borcunu ödüyor

CHP’nin fetö terör örgütüne diyet borcu ödediğini söyleyen MHP’li Akçay, “Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına gelmesiyle birlikte, CHP’de büyük bir değişim ve dönüşüm yaşanmıştır. Kılıçdaroğlu adeta fetö terör örgütüne diyet ödercesine fetö’nün avukatlığına soyunmuş, fetö’nün toplantılarına katılanları partinin kritik noktalarına getirmiştir. Kılıçdaroğlu bununla da yetinmemiş 15 Temmuz hain darbe girişimine “tiyatro ve kontrollü darbe” diyerek fetö’yü meşrulaştırmaya çalışmış, miting meydanlarında fetöcü hainleri alkışlatmıştır. Terör örgütleriyle mücadele için çıkarılan OHAL Kararnamesine “ 20 Temmuz OHAL Sivil Darbesi” diyerek fetö terör örgütüne sahip çıkmıştır.” dedi.

CHP’nin terör örgütleriyle işbirliği tarihte kara bir leke olarak yer alacaktır

CHP’nin terör örgütleriyle işbirliğinin tarihte kara bir leke olarak yer alacağını söyleyen MHP’li Akçay, “CHP’li Özel Meclis’te düzenlediği basın toplantısında OHAL Kararnamesine “20 Temmuz OHAL Sivil Darbesi” diyerek CHP’nin terör örgütlerine desteğini bir kez daha yinelemiştir. Sosyal medya ile ilgili düzenlemeyi de çarpıtarak bu kanun teklifiyle MHP ve AK Parti’nin bazı açıklamalarının internetten silinmesinin amaçlandığını iddia etmiştir. Kim ne dediyse bunlar yazılı, görsel ve sosyal medyada arşivlenmiş, Türk Milletinin hafızasına kazınmıştır. Kim hangi düzenlemeyi yaparsa yapsın Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP’nin terör örgütleriyle işbirliğini arşivlerden ve Türk Milletinin hafızasından silemeyecektir. CHP’nin terör örgütleriyle işbirliği tarihte kara bir leke olarak yer alacaktır.” dedi.

CHP sosyal medya terörünü destekliyor

CHP’li Özel’in sosyal medya düzenlemesine ilişkin açıklamalarını eleştiren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “ Sosyal medyada sahte hesaplar üzerinden insan haysiyetine, namusuna ve şerefine yönelik itibar suikastleri yapılmaktadır. Başta fetö terör örgütü olmak üzere bazı terör örgütleri tarafından organize bir şekilde linç kampanyaları yapılmaktadır. 2018 yılında yapılan bir araştırmaya göre Türkiye sahte habere maruz kalma sıralamasında yüzde 49 ile ilk sırada yer almaktadır. Bu araştırma bile sosyal medya ile ilgili bir düzenlemenin acilen yapılması gerektiğini göstermektedir. Başta İngiltere, Almanya, Fransa olmak üzere birçok ülke kendi kanunlarına aykırılık taşıyan içeriklerin kaldırılmasından sosyal medya platformlarını sorumlu tutan, şiddet içeren, terör bağlantılı siber zorbalık ve çocuk istismarı gibi kategorilere girebilecek içeriklerin hızlı bir şekilde kaldırılmasını öngören düzenlemeler yapılmıştır. Örneğin Almanya’da sosyal ağ sağlayıcıları ülkede temsilcilik açmak zorundadır. Sosyal ağlarda şikâyet edilen içeriklerin yasaları ihlal edip etmediği incelenebilmekte, ihlal tespit edilir ve 24 saat içinde silinmezse sosyal ağlara 50 milyon euroya kadar para cezası verilebilmektedir. Mahkeme kararı olması hâlinde suç içerikli paylaşım yapan kişilerin bilgileri şikâyetçiyle paylaşılmaktadır. Ayrıca cezai olarak, fiziksel şiddet ve saldırı tehditleri içeren paylaşımlarda üç yıla kadar, hakaret içeren paylaşımlarda iki yıla kadar hapis cezası verilmektedir.” dedi

CHP, HDP ve İP Sosyal Medya Teröründen Medet Umuyor

Sosyal medya düzenlemesiyle ifade ve düşünce özgürlüğünün kısıtlanacağına yönelik iddiaların tamamen yalan ve iftira olduğunu söyleyen MHP’li Akçay, “ CHP, HDP ve İP sözcüleri sosyal medya düzenlemesiyle internetin kapatılacağı, ifade ve düşünce özgürlüğün sınırlandırılacağı yalanını söylemektedir. Hatta CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan “Sosyal medyayı sansürleyecek düzenlemeye karşı öncelikle gençleri ve bütün kullanıcıları özgürlüklerini savunmaya çağırıyoruz. İfade özgürlüğünü ortadan kaldıracak bu düzenlemeye karşı bütün mecralarda kullanıcılar özgürlüklerini savunmalıdır. Sonuna kadar direneceğiz.” diyerek her zaman yaptığı gibi sosyal medyayı yine yalan ve iftiralarına alet etmektedir. Sosyal medya kanun teklifi sadece sosyal ağ sağlayıcılarla ilgili bir düzenlemedir. Kişiler, sosyal ağ sağlayıcılar ile devlet arasında hukuki bir muhataplık belirlemektedir. Sosyal medyaya ilişkin düzenlemeler düşünce ve ifade özgürlüğünü engelleyen bir sansür yasası değildir. Aksine ifade ve düşünce özgürlüğü ile iftira, yalan, itibar suikastlarını ayırt edip sosyal mecrayı daha medeni, daha demokratik, düşünce ve ifade özgürlüğünün daha iyi bir şekilde ifade edilebildiği bir ortamı sağlamaya yönelik bir düzenlemedir. Ayrıca bizim teklifimizde ceza kanunlarıyla ilgili bir düzenleme yoktur. Sadece sosyal ağ sağlayıcılarına yönelik düzenleme yapılmaktadır. Ancak CHP, HDP ve İP konuyu saptırarak sanki tüm internet kapatılacak, ifade ve düşünce özgürlüğü kısıtlanacak algısı yaratmaya çalışmaktadırlar. Sahte hesaplar üzerinden sosyal medya terörü yaratanlar ile CHP, HDP ve İP’in bağlantısı mı var? Yoksa bu sahte hesapların bir bölümü CHP, HDP ve İP tarafından mı organize edilmektedir? ” diye sordu.