MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Avrupa Türklüğünün, yüce Türk milletinin Batı Avrupa coğrafyasındaki temsilcileri olarak sizler önemli sorumluluklar üstlenmektesiniz. Bu vazifenizde kendinizi yalnız hissetmeyiniz. Her türlü çalışmalarınızda sizleri destekleyeceğimizi biliniz” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milli birlik ve beraberliğin teminatı olan Cumhur İttifakı olarak kararlı bir mücadele yürüteceklerini belirten Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, terör örgütleri ve Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozacağını söyledi.

Bahçeli, ziyaretlerinden dolayı Avrupa Türk Konfederasyon heyetine teşekkür etti.

Avrupa Türk Konfederasyon bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türk Federasyonlar Başkanlık Divanı üyeleri ve yöneticileri, MHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından kabul edildi.

MHP MYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili aynı zamanda Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı Cemal Çetin’in başkanlığındaki heyette, Almanya Türk Federasyon Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, Fransa Türk Federasyon Genel Başkanı Orhan İlhan, Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik, Avusturya Türk Federasyon Genel Başkanı Ali Can, İsviçre Türk Federasyon Genel Başkanı İrfan Okutan, İngiltere Türk Federasyon Genel Başkanı Abbas Balta, Amerika Türk Federasyon Genel Başkanı Adil Yiğiter, İskandinavya Türk Federasyon ve Belçika Türk Federasyon Genel Başkan Yardımcıları ve yöneticileri hazır bulundular.

Avrupa Türklüğünün temsilcileri olan Avrupa Türk Konfederasyon heyetinde bulunanların, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaretlerinde büyük heyecan yaşadıkları görüldü.  Kabul sırasında Avrupa Türklüğünün temsilcilerine yönelik gündeme dair değerlendirmelerde bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Avrupa Türklüğünün, yüce Türk milletinin Batı Avrupa coğrafyasındaki temsilcileri olarak sizler önemli sorumluluklar üstlenmektesiniz. Bu vazifenizde kendinizi yalnız hissetmeyiniz. Her türlü çalışmalarınızda sizleri destekleyeceğimizi biliniz. Aynı zamanda Türk milletine ve Türk devletine karşı düşmanlık besleyen fitnecilere fırsat vermeyeceğinize yürekten inanıyorum” dedi.

Konuşmasının devamında Genel Başkan Bahçeli, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milli birlik ve beraberliğin teminatı olan Cumhur İttifakı olarak kararlı bir mücadele yürüteceklerini ifade etti.

Bahçeli, ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, terör örgütleri ve Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozacağını belirterek, ziyaretlerinden dolayı Avrupa Türk Konfederasyon heyetine teşekkür etti.

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı ve MHP İstanbul Milletvekili Cemal Çetin,  Avrupa Türklüğü olarak her daim Lider Devlet Bahçeli’nin emrinde çalışmalara devam edeceklerini belirterek, heyetin kabulünden dolayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, Avrupa Türklüğü adına şükranlarını belirtti.