TBMM 26. Dönem, 3. Yasama yılının 17’nci birleşiminde perşembe günkü meclis oturumunda nadir rastlanan bir durum gerçekleşerek tüm partilerin kabulü ile uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele hakkında bir meclis araştırma komisyonu kurulmasına karar verildi. Milliyetçi Hareket Partisinin ve diğer grupların önerisiyle meclis genel kurulunda oylanarak kabul edilen önerge hakkında konuşan MHP Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul; “Böyle illetlerin, ülkemize girmesini, ülkemizde üretilmesini ve kullanılmasını engellemek için Milliyetçi Hareket Partisi olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız demiştik. Bu konunun da böyle ortak bir çabayla; tüm partilerin işbirliği ile meclise gelmesi çok önemli bir gelişme. Burada ortak bir beyanatı meydana getirmek üzereyiz: Türk Milletinin sağlığı için, Türk Gençlerinin uyuşturucudan korunması için ortak bir irade oluşturuyoruz. Bu tarihi bir andır. Aileler yıllardır bu taleplerini meclise taşımak istiyorlardı” dedi.

HER 80 KİŞİDEN BİRİ UYUŞTURUCU İLE İLGİLİ

Uyuşturucu hakkındaki son istatistikleri paylaşan MHP’li Yurdakul; “Düşünebiliyor musunuz, 10 yaşında uyuşturucu kullanan çocuklarımız var. 2012 yılında ülkemizde doğrudan veya dolaylı yollarla uyuşturucudan ölen vatandaşlarımızın sayısı 325 iken, 2014 ise 2 kat artarak 648’e yükselmiş durumda ve giderek artmaktadır. Sadece 2016 yılında uyuşturucu kullanımı, imalatı ve satışı ile ilgili açılan davalarda 108 bin 848 sanık bulunmaktadır. Yani kabaca ifade etmek gerekirse şuanda çevremizde gördüğümüz her 80 kişiden biri uyuşturucu ile ilgili bir davanın parçası durumundadır” dedi.

ÜLKÜ OCAKLARININ UYUŞTURUCUYLA MÜCADELESİ

Hâlihazırda Ülkü Ocaklarının da bağımlılık ve kötü alışkanlıklarla mücadele ettiğini ifade eden MHP’li Yurdakul; “Dünyanın en büyük gençlik kuruluşu olan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, il, ilçe ve hatta beldelere kadar uyuşturucunun zararları ve bağımlılıkla mücadele hususlarında büyük bir gayret göstermiştir. Bu gayretine de her gün bir yenisini eklemektedir. Türk Milleti olarak kendilerine müteşekkiriz” dedi.

MHP’NİN UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE PROGRAMI

Meclis Genel Kurulunda MHP adına Türk Gençliğine “Damarlarınızdaki asil kanı kirletmeyin” çağrısında bulunan Yurdakul; “Sokak aralarında aleni şekilde satılır hale gelen uyuşturucular yüzünden masum gençlerimiz ve ailelerinin hayatı meddi-manevi olarak kararırken diğer yandan eli kanlı terör örgütlerinin mali gücü katlanarak büyümeye devam etmektedir. Komisyon çalışmalarında MHP olarak ifade edeceğimiz tedbirleri ve önlemleri kayıtlara girmesi bakımından burada da söylemek istiyorum. -Uyuşturucu ve uyuşturucu hammaddesi üretiminin çok daha sıkı tedbirlerle izlenmesi ve kayıt altına alınması sağlanmalıdır. -Mevcut sistemdeki tüm açıklar ve suistimale açık boşluklar ivedilikle tespit edilerek bertaraf edilmelidir. -Uyuşturucu kaçakçılarının kullandığı kaçakçılık yöntemleri, devlet imkanları kullanılarak tespit edilmeli, istihbari ve adli önlemlerle uyuşturucu transferi gerekirse daha kaynak ülkede engellenebilmelidir. -Oluşturulacak olan milli veri tabanı ile ülkemizde uyuşturucu üretim ve kaçakçılığı noktasında herhangi bir dahli olan tüm unsurların gözetimi de dahil olmak üzere ülke çapında çalışacak bir ağ hayata geçirilmelidir. -Amatem’lerin etkinliği artırılmalı, başvuran hiçbir bağımlının geri çevrilmeyeceği şekilde kapasitesi yükseltilmelidir.

Amatem’ler bilimsel araştırmalarda bulunabilecek şekilde yapılandırılmalı, uyuşturucuyla mücadelede dünyaya örnek oluşturabilecek ar-ge faaliyetleri yapabilecek Türk Bilim insanlarının yetişmesinin önü açılmalıdır. -Ve en önemlisi; Türk toplumu 7’den 70’e uyuşturucu konusunda bilinçlendirilmeli ve topyekûn bir mücadele ile uyuşturucu ve hayat karartan bağımlılıkların önüne geçilmelidir. -Eğitici-öğretici materyaller hazırlanarak, konunun uzmanları ile İlkokul çağından itibaren uyuşturucu ile mücadele formal eğitimin bir parçası haline getirilmelidir. -Gençleri uyuşturucudan uzak tutacak sportif ve kültürel faaliyetler artırılmalıdır” sözleriyle Milliyetçi Hareket Partisinin Türk Milletini ve gençleri uyuşturucudan koruma programını anlattı.