DEVLET MİLLET EL ELE HAYATI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ

Tüm partilerin ortak girişimiyle gündeme alınmasından dolayı memnuniyetlerini ifade eden MHP’li Yurdakul; “Yasama organı olarak bunun gibi ortak girişimler ile Türk Milletine hizmet etme şansını yakalamaktan dolayı Milliyetçi Hareket Partisi olarak çok mutluyuz. Down sendromlu vatandaşlarımızın aileleri bizlere ulaştıklarında söylediğimiz gibi; ülkemiz ve devletimiz yeterince büyük. O nedenle milletimiz hiç endişe etmesin; Down sendromlu kardeşlerimiz için devlet ve millet el ele vererek, onların hayatlarını kolaylaştıracağız.” dedi.

TÜRK AİLE YAPISINDAKİ KUVVETLİ BAĞLAR İLE ENGELLERİ AŞACAĞIZ

Genetik kökenli Down Sendromu rahatsızlığından Dünyada 6 milyon, ülkemizde ise 70 Bin vatandaşımızın etkilendiğini söyleyen meclis sağlık komisyonu üyesi Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul; “Ortalama her 800 doğumda 1 Down Sendromlu çocuk dünyaya gelmektedir. Erken teşhis ile uygun bir eğitim ve sosyalleşme imkanına sahip olan Down Sendromlu bireyler, topluma uyumlu, kendi ihtiyaçlarını rahatlıkla kendi karşılayabilen ve uygun iş imkanları ile birlikte kendi ayakları üzerinde durabilen birer birey olarak topluma kazandırılabilmektedir. Uygun destek programları ile Down Sendromlu bireyleri sosyal ve ekonomik hayata entegre etmek ve onları güçlü birer birey haline getirmek mümkündür. Zaten ülkemiz, Türk aile yapısındaki kuvvetli bağlar, birlik ve beraberlik anlayışı üzerine kurulmuştur. Güçlü bir Türkiye, güçlü bireyler ve güçlü toplumdan oluşacaktır. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı her anlamda güçlü kılmak, devletin ve Türk Milletinin asli görevidir.” dedi.

ESAS MESELEMİZ ENGELLİLERİN İŞ SAHİBİ OLMALARI

Yurdakul, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, Devlet Bahçeli’nin “Milliyetçi Hareket Partisi varsa, engel yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi varsa, engel çıkaranlar ayıklanacak, engeller kaldırılacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi varsa, huzur vardır, ümit vardır, engelli kardeşlerimize açılmış sıcak ve müşfik gönüller vardır. Engelliliğin önündeki tüm engelleri kaldırmayı amaçlıyoruz ve bunu inşallah günü geldiğinde başaracağız.” sözünü hatırlatarak; “Allah’ın izniyle Down Sendromlu bireylerimiz için de meclis çatısı altında büyük bir samimiyetle çalışacağız. Tüm samimiyetimizle Türk Milletinin huzuru ve refahı için önerilerimizi sunuyoruz. Engellilerin öncelikli olarak işe yerleştirilmeleri, üretime katkıda bulunmaları ve topluma kazandırılmaları sağlanacaktır. Bunları ve çok daha fazlasını sağlamak, Milliyetçi Hareket Partisinin esas meselesidir.” dedi.

MİLLETE VEFA’NIN BİR GEREĞİ

Tüm amacımız, Bu genetik farklılığa sahip vatandaşlarımızı erken teşhis yoluyla hayata hazırlamaktır diyen Yurdakul; “Vatandaşlarımızın sağlık alanında ihtiyaç duydukları fiziksel ve ruhsal tedavilerini sağlamak, eğitim hayatında ve kaynaştırma hususlarında destek sunmak, meslek sahibi yapmak ve nihayet bu kardeşlerimizin toplumla uyumlu özgür, bağımsız ve eşit birer vatandaş olmalarını sağlayacağız. Bu, millete vefanın bir gereğidir. Aynı zamanda vatan sevgisinin de bir çeşit ifadesidir.” dedi.