Memur ve emeklilerinin maaşları görüşmelerine ilişkin bir basın açıklaması yayınlayan MHP Antalya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, hakka ve adalete uygun bir gelir dağılımın önemine işaret ederek kalkınmanın yolunun üretimden ve Ar-Ge’den geçtiğini ifade etti.

MEMUR MAAŞLARINA EKONOMİK BÜYÜME VE MİLLİ GELİR ARTIŞLARI DA YANSITILMALIDIR

Yurdakul; “Bugün başlayan 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ile 1 milyon 900 bin memur emeklisinin maaşları görüşmeleri hususunda ifade etmek isterim ki memur ve emekli maaşlarının yalnızca enflasyon temelinde artırılmasını hakka uygun bulmayız. Ekonomik büyüme ve milli gelir artışlarının da memur maaşlarının görüşmelerinde denkleme dahil edilmesi şarttır. Biz böyle bir yaklaşımın daha doğru olacağına inanıyoruz. Milyonlarca insan çalışıp milli ekonomiyi geliştirirken ortaya çıkan artı değerin yalnızca küçük bir kesim arasında pay edilmesi ne hakka ne adalete uygundur. Alın terinin karşılığı adilce verilmelidir.” dedi.

HEDEFİMİZ, MİLLİ GELİRİN ADİL ŞARTLARDA, HAKKA VE HUKUKA UYGUN PAYLAŞILMASIDIR

Milliyetçi Hareket Partisinin, kamuda ve toplumun tamamında tasarruf tedbirlerinin alınmasının gerekliliğine defalarca işaret ettiğini ifade eden MHP’li Yurdakul; “MHP olarak vatandaşlarımızın insanca yaşayabilmesi için ekonomik yol haritaları hazırlayarak, milli kalkınma planları oluşturduk. Hedefimiz, milli gelirin adil şartlarda, hakka ve hukuka uygun paylaşılmasıdır. Araştırma-Geliştirme ve üretimi artırmak yoluyla kalkınmaktan başka çaremiz yok.” dedi.    

DAHA İYİ KOŞULLARDA YAŞAMA FIRSATIMIZ VAR

Yurdakul; “Türk Milleti olarak çok daha iyi koşullarda yaşama fırsatımız var. Kaynaklarımız buna müsait. Yapılması gereken tek şey adil gelir dağılımını sağlamak. Bu nedenle iktidara geldiğimiz gün adil gelir dağılımını sağlayarak, kamu maliyesini ve vatandaşlarımızın mali durumunu iyileştireceğiz. Politikalarımızı anlattığımız seçim beyannamelerimiz şeffaf bir biçimde internet ortamında görülebilir. Tüm sözlerimizin arkasındayız. Alnımız açık, kalbimiz Türk Milleti için atıyor. Milletimiz için çalışıyoruz. MHP, milliyetçilik ve adalet ilkeleri üzerine kurulmuş, vatansever duygularla yaşayan mermer bir blok gibidir. Ülkemizin temelinde, vatandaşlarımızın hizmetindeyiz.” dedi.

​