MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplandırılması istemiyle soru önergesi hazırlayıp meclise sundu. Yönter soru önergesinde "Tüm Kamuda, Taşeron, Sözleşmeli, 4/c'li, Geçici (Fahri) Ücretli Ve Vekil Statüsünde Çalışanların Tamamı Kadro Kapsamına Alınacak mı?" diye sordu.

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplandırılması istemiyle soru önergesi hazırlayıp meclise sundu.

MHP Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, “24 Aralık 2017 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de taşeron işçi, geçici işçi ve 4/C'li çalışanlara yönelik düzenlemeler de yer almış, düzenleme ile belediye ve kamu kurumlarında toplam 900 bine yakın çalışan kadroya alınmıştır. Bu düzenleme olumlu olmakla birlikte kamuda çeşitli adlar altında çalışanların tamamını kapsamamaktadır. Kapsam dışında kalan çalışanlar feryat etmekte kendilerinin de yapılacak düzenlemeler ile kadroya geçirilmesini talep etmektedir. ” dedi.

Yönter, bu kapsamda meclise verdiği yazılı soru önergesinde; “Türk Silahlı Kuvvetleri’nde sözleşmeli olarak kahramanca vatan mücadelesi veren uzman çavuşlarımıza kadro verilecek midir? Sayıları 50 bini bulan KİT’lerde çalışan taşeron işçilerimiz kadroya alınacak mıdır? Türkiye'de faaliyet gösteren ve asıl kamu işini yapan 1000 civarında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda çalışan 10.000 vakıf çalışanına kadro verilmesi düşünülmekte midir? diye sordu.

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter soru önergesinde son olarak Başbakan Sayın Binali Yıldırım’a tüm kamuda, taşeron, sözleşmeli, 4/C'li, geçici (fahri) ücretli ve vekil statüsünde çalışanların tamamı kadro kapsamına alınıp alınmayacağını sordu.