MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım "Bazı sosyal medya hesaplarından, 2019 yılında İstanbul’da yapılacak yerel seçimler öncesi A Haber kanalında canlı yayına telefonla bağlanarak, CHP’nin sandıkta istediği sonuca ulaşamazsa sokakları tahrik ve işaret etmesine karşı yapmış olduğumuz açıklamalar hastalıklı zihinlerce çarpıtılmış ve bunun üzerine bir açıklama yapmak zarureti doğmuştu. Gerekli açıklamayı canlı yayın videoları ile birlikte paylaştığımızda kamuoyunun malumudur. Ancak bugün, sanki ülkemizin başka gündemi yokmuş, hayatı durma noktasına getiren bir illetle tüm dünya mücadele etmiyormuş gibi geçen yıl yaptığımız açıklamalar kötü niyetli ve organize bir şekilde yeniden gündeme getirilmek istenmektedir. " dedi.

Yaşar Yıldırım'ın açıklaması şu şekilde:

Bazı sosyal medya hesaplarından, 2019 yılında İstanbul’da yapılacak yerel seçimler öncesi A Haber kanalında canlı yayına telefonla bağlanarak, CHP’nin sandıkta istediği sonuca ulaşamazsa sokakları tahrik ve işaret etmesine karşı yapmış olduğumuz açıklamalar hastalıklı zihinlerce çarpıtılmış ve bunun üzerine bir açıklama yapmak zarureti doğmuştu. Gerekli açıklamayı canlı yayın videoları ile birlikte paylaştığımızda kamuoyunun malumudur.

Ancak bugün, sanki ülkemizin başka gündemi yokmuş, hayatı durma noktasına getiren bir illetle tüm dünya mücadele etmiyormuş gibi geçen yıl yaptığımız açıklamalar kötü niyetli ve organize bir şekilde yeniden gündeme getirilmek istenmektedir.

Olanca güçleriyle kirli ittifaklar kuran beş benzemezlerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yedikleri tokadı hazmedemediklerini,

her fırsatta Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini “Tek Adam Rejimi” diye yaftalayıp hırpalamaya çalıştığını,

kendi iç yapılarındaki despot yönetim tarzını görmezden gelip, ülkemizdeki mevcut sistemi antidemokratik göstermeye çalıştıkları hepimizin, herkesin malumudur.

Televizyon yayınında yaptığım açıklamanın özeti şudur;

CHP, yerel seçimleri, belediye hizmetlerini yürütecek kişilerin / partilerin tercih edilmesi değil, parlamenter sisteme yeniden dönüş sözüm ona rejim değişikliği tercihi olarak algılamış,

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini diktatörlük olarak sunup, yerel seçimlerin “tek adamlıktan demokrasiye geçmek” için bir fırsat olduğu yönünde propaganda yapmaktadır.

CHP’nin bu minvalde bir İDDİASI vardır. Bu iddia asılsızdır. BİZİM KARŞI OLDUĞUMUZ HUSUSTA İŞTE BUDUR. Bize göre Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi demokrasinin daha sağlıklı işleyebileceği, daha çabuk tecelli edebileceği bir sistemdir.

Milletin oylarıyla seçilmiş bir milletvekilinin, bir ülkücünün, darbe dönemlerinde zindanlarda işkence görmüş bir MHP’linin demokrasi karşıtı olması akla, mantığa, eşyanın tabiatına, yaratılışa daha akla gelen ne kadar haslet varsa hepsine aykırıdır!

Bugün ülkemiz ve dünya küresel ve ölümcül bir salgınla canhıraş mücadele vermektedir. Devlet kurumlarımızda-ki hepsinden Allah razı olsun- başta sağlık bakanlığı olmak üzere süreci gayet iyi yönetmekte ve yürütmektedir.

Hükümeti eleştirilecek malzeme bulamayanlar kesilip çarpıtılmış açıklamalarımızı gündeme getirerek kendilerince Cumhur İttifakı’na, MHP’ye, AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine darbe vurmaya çalışmaktadırlar. Yaptıkları sadece aç farelerin lağım sularında eşinmeleridir. Kendilerine eşelendikleri suyun içinde bulacakları katık bellidir. Ondan beslenmek isteyen eşinmeye, sürünmeye, yuvarlanmaya devam edebilir.

Biz Türk töresi ile İslam ahlakından feyzlenip, Hoca Ahmet Yesevi nefesiyle dolan mübarek kaynaktan ruhumuzu beslemeye devam edeceğiz.

Türk düşmanlarına, Türkiye karşıtlarına, birliğimize, kardeşliğimize kast edenlere aman vermeyecek, Liderimizin işaret buyurduğu menzile her ne olursa olsun varacağız!

Yılmayacağız, yıkılmayacağız, başaracağız!