MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, bir düğün salonunda düzenlenen "Kastamonu Sevdalıları Buluşuyor" toplantısında yaptığı konuşmada, Kastamonu'nun ülke siyasetinde her zaman özel bir yeri olduğunu söyledi. 

MHP'nin 15 Temmuz'da üzerine düşeni yaptığını kaydeden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"15 Temmuz'da Ankara'da sadece Devlet Bahçeli vardı. Karargahı genel merkez tuttu. Bazıları bekçi demeye kalktı ya bize. Evet bekledik, bekçilik yaptık vatan için. 15 Temmuz'daki kararlı duruşumuz ondan sonraki Cumhur İttifakı ruhunu oluşturdu. Cumhur İttifakı başlangıcı nere dediğimizde Yenikapı mitingine bir göz atmanızı dilerim. Orada ihtilal, darbe teşebbüsüne karşı çıkmış milyonlarca insan vardı. 15 Temmuz'da yapılmak istenen Türkiye Cumhuriyeti devletinin ortadan kaldırılmasıymış. Mış diyorum çünkü daha sonraki FETÖ soruşturmalarında ortaya çıkan ifadeler ve gerçekler bize bunu gösterdi. Bugüne kadar ortaya çıkanlardan bunların dışarıdan kontrol edildiğini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni yok etme çabası olduğunu görüyoruz." 

"MHP davasından sapmadan politik bazı tedbirler aldı"

MHP'nin davasından sapmadığını vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti:

"MHP, Türk İslam inancından, siyasi ekseninden, fikri ekseninden, davasından zerre kadar sapmaksızın politik bazı tedbirler aldı. Kendisi için değil, devlet ve milleti için aldı. Bunları yaparken fedakarlıkta bulunduk doğru. Bela ya da beka tercihini yaparken, kamuoyuna bunları anlatırken çok netiz. Kapalı kapılar ardında siyaset yapmıyoruz. Kamuoyu önünde niyetimizi açıkça söylüyoruz. Bunları yaparken temel düsturumuz devletin bekası ve milletin müreffeh olmasıdır. 15 Temmuz'dan beri bu idealler için liderimiz başta olmak üzere siz değerli dava arkadaşlarımızın hepsi gerekli fedakarlığı yapmıştır. Milletimiz de bunu biliyordur. Sandığa giderken bunun hakkını verecektir. "

"Şer ittifakının ön plana çıktığı her ili, her noktayı tekrar değerlendireceğiz"

Cumhur İttifakı ruhunun Yenikapı Mitingi'nde başladığını dile getiren Yalçın, "Bu ruh iki siyasi parti üzerinde yükseliyor. Amacımız Cumhur ittifakı ruhuyla 31 Mart seçimini yapabilmek. Halkın karşısına çıkıp zillet, illet veya şer ittifakı denilen blokun ne yapmaya çalıştığını anlatmak zorundayız." dedi. 

AK Parti ve MHP yetkililerinin önümüzdeki günlerde bir araya geleceğini dile getiren Yalçın, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Halk Partisi de İP de diğer küçük partiler de HDP ile birlikte hareket ediyorlar. Örtülü, kapalı kapılar ardında yaptıkları pazarlıklarla hareket ediyorlar. Zillet dememizin sebebi de bu. Böyle bir ittifaka yol vermemiz mümkün değil, vermeyeceğiz de. Bugüne kadar yaptığımız uzlaşmayı bu hafta 2 parti yetkilileri tekrar ele alacak. Şer ittifakının ön plana çıktığı her ili, her noktayı tekrar değerlendireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı ve genel başkanımın son görüşmede ortaya çıkan görüş bu. Bu Kastamonu'yu pek ilgilendirmiyor. Daha iyi anlaşılması için bir Iğdır örneği verebilirim. Biliyorsunuz Iğdır'da HDP belediyeyi yönetiyor. Bu tür yerleri bir daha gözden geçirmek politikalarımızın aslı olacak."