MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, resmî Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Yalçın, '' MHP, egemenliğin milletten uzaklaştıkça müdahaleciliğe ve vesayet anlayışına yaklaştığı gerçeğinden hareket etmektedir. MHP; millete bağlılıktır, millete vefadır.' dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın açıklamaları şu şekilde;

''Türkiye’nin büyük hedeflerine vasıl olması için; siyasette de hem millet ekseriyetinin desteğini alan, hem de “millî çıkarları ve devletimizin bekasını gözeten ortaklık” devam ettirilmelidir.

Millî iradeye dayalı güçlü siyasi ortaklığın sürdürülmesi, 2017’de yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kurumsallaşması bakımından da önem taşımaktadır.

MHP’nin; ülkemizin önümüzdeki 100 yılına istikamet verecek kalıcı bir siyasi ortaklığın temellerini atan iki siyasi partiden biri olarak Cumhur İttifakında yer alması, bu bağlamdadır.

Türkiye’nin içeride ve dışarıda birbirini tamamlayan bütüncül bir siyaset anlayışını hayata geçirmesinin en büyük teminatı, millî mutabakattan feyiz alan Cumhur İttifakıdır.

Türkiye 2023 ve sonrası hedeflerine ilerlerken MHP,özetlediğimiz ruh ve anlayışla 9 Ağustos 2020’de başlattığı il ilçe ve kongrelerini tamamlamıştır.MHP; tarihî ve siyasi yürüyüşünün önemli etaplarından biri olan,14 Mart 2021’de yapılacak Büyük Kurultay’a hazır duruma gelmiştir.

Kongrelerimiz; Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliği altında, büyük bir ciddiyet ve vakar içinde, Ülküdaşlarımızın sergilediği alkışlanacak celadet, hamiyet ve bağlılıkla yapılmıştır.

Pandemi koşulları gereği sınırlı ve kontrollü katılıma rağmen heyecan ve coşku atmosferinde geçen kongrelerimizi tertipleyerek bizleri onurlandıran bütün il ve ilçe teşkilatlarımızı yürekten tebrik ediyoruz.

Kongrelerimizin huzur ve sükûn ikliminde gerçekleşmesi için Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda, teşkilat mensuplarımızca gösterilen özen ve sorumlu görev anlayışından dolayı teşekkür ve takdirlerimizi bildiriyoruz.

Kongre çalışmalarının Genel Merkezimizle uyum içinde bitirilmesi, 14 Mart 2021’de yapılacak 13. Olağan Büyük Kurultay’ın kavrayıcı tarihî misyonu açısından güçlü bir mesaj niteliği taşımaktadır.

Siyasi duruşu ve fikriyatı millet vicdanında mayalanan MHP, egemenliğin milletten uzaklaştıkça müdahaleciliğe ve vesayet anlayışına yaklaştığı gerçeğinden hareket etmektedir. MHP; millete bağlılıktır, millete vefadır.

MHP; siyasette fitne ve tefrikadan, ayrımcılıktan uzak durma, millî dayanışma ve toplumsa barışı hâkim kılma sorumluluğunun adresidir. MHP, ülkesine sevdalı milliyetçi-Ülkücü Hareketin siyaset ocağıdır. Bu kutlu ocak, dünya var oldukça tütecektir.

MHP; ruhen ve bedenen millî ülkülere, büyük hedeflere, Kızılelma’ya adanmış insanların partisidir. MHP için güncel Kızılelma, 21. yüzyılda Türkiye’yi bölgesinde ve dünyada lider devlet konumuna getirmektir.

MHP; milletimizin birlik ve bütünlüğü, devletimizin bekası yolunda azimle ilerlemeye ve Cumhur İttifakının siyaset ötesi yüksek hedeflerine katkıda bulunmaya var gücüyle devam edecektir.''