MHP'li Yalçın şunları kaydetti:

"Şer ittifakı sayesinde Meclise girebilmenin diyetini ödemekle meşgul olan İP taifesi; şu sıralar, bölücülüğü meşrulaştıracak bir Anayasa hazırlığındaki CHP ve HDP’ye harıl harıl malzeme taşımaktadır.
'Milliyetçiliği kimselere bırakmayan İP’in, bu şer ittifakında ne işi var?' diye sorulabilir.

İP, AHLAK VE SİYASET BATAĞINDADIR

İP grubu, kendilerini parlamentoya taşıyan iki parti ile birlikte federasyon Anayasa’sı hazırlığına katılmak zorundadır.
Çünkü
İP, diyet işçisidir
İP, politika borçlusu ve müflisidir.
İP, ahlak ve siyaset batağındadır.
İP; siyasi varoluş, istikbal ve ikbal uğruna vicdanını satanların, kısacık aklını kiraya verenlerin adresi olmuştur.

PKK’NIN BÖLÜCÜ TALEPLERİNİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORLAR

İP’in varlığını borçlu olduğu CHP ve HDP ise bölücülüğün kaynaşmış mihverleridir.
CHP ve HDP, milletimizi meydana getiren bütün unsurların “Türk kimliği” atında birleşmesinin hukuki belgesi niteliğindeki mevcut Anayasa’dan rahatsızdır.
Şimdi de PKK’nın bölücü taleplerini hayata geçirmek için zaman ve zemin uygun görülerek sözde Kürt Sorunu Raporu yeniden güncellenmeye başlanmıştır.
Kongre sırasında İP Müdiresinin yaptığı konuşmada “Milletimizin her bir ferdinin hakkını koruyacak, yeni bir Anayasa hazırlayacağız. Bize yüzde 51 yetmez. Öyle bir Anayasa hazırlayacağız ki, toplumsal mutabakat neymiş görecekler.” demesinin sebebi, işte bu hukuksuz konseyin çalışmalarıdır.

ASIL AKTÖRLER, CHP VE HDP’DİR

Aslında İP, burada işlevsiz ve etkisizdir; sadece iki bölücü partinin çabalarına ekran görüntüsü ve figüran olmaktadır.
Sözde alternatif Anayasa’yı hazırlamakta olan asıl aktörler, CHP ve HDP’dir.
İP temsilcisi sadece hınk diyecek ve hazırlanan metni tasdik etmekle yetinecektir.
Hazırlanıp kamuoyuna sunularak millete yutturulmak istenecek federatif Anayasa’nın içinde; milletin hukuku değil, PKK’nın ayrılıkçı talepleri yer alacaktır.
İP Müdiresinin sözünü ettiği “toplumsal mutabakat”ın açılımı; ayrılıkçı ve bölücülere Türk kimliği karşısında eşit kültürel haklar tanınması, Türkçe'nin yanında ikinci bir dile eşit statü verilmesidir.
Başta Müdire Hanım olmak üzere beraberindeki oyun uşakları ve İP sözcülerinin son günlerde MHP ve Ülkücü Harekete yönelik saldırılarının, iğrenç ithamlarının arkasında; hem bu sinsi girişimleri örtbas etme çabası, hem de korkunç bir dönüştürme planı vardır.

BUNLAR; ÜLKÜCÜ HAREKETİ İŞLEVSİZLEŞTİRMEK ÜZERE KODLANMIŞLARDIR

Sinsi politika hedeflerine ulaşmak için merhum Başbuğ’umuzun adını kirli ağızlarına alanların, Hareketimizin birikimini istismara yeltenenlerin açıklamalarına bakınız. Bir tek “Ülkücü” kelimesi bulamazsınız. 
Çünkü bunlar; Ülkücü Hareketi işlevsizleştirmek üzere kodlanmışlardır.
Bunlar; milliyetçiliğe tavizkâr ve kozmopolit bir veçhe vermek, Türk milliyetçiliğini fikriyatının içini boşaltarak onu dönüştürmek üzere kurgulanmışlardır.

BİZE HAYDUT DİYENLER UĞURSUZDUR

Üstelik İP Müdiresi “Bayan Kahkaha”, haddini hududunu aşarak Ülkücü Harekete haydut suçlamasında bulunmuştur.
Bize haydut diyenler uğrudur, uğursuzdur.
Bu hanım; 15 Temmuz 2016’daki İhanet Kalkışması öncesinden beri felaket tellalı gibi kaosu çağırmakta, viraneler baykuşu gibi karanlıklarda ötmektedir.

POLİTİKADA MİLLETE PUSU KURMAKTADIR

Bu hanım; Türk askerine ve polisine direnmek için hendek kazanların, dağlarda pusu atanların yanında, şimdi politikada millete pusu kurmaktadır.
İP’liler, millete pusu kurmayı; geleceğimizi, birlik ve bütünlüğümüzü hedef alan hendekler kazmayı kader ortaklarından ve Pensilvanya Kardinali’nden öğrenmiştir.
Sağduyu ve vicdan sahiplerinin, bu sahte milliyetçiler ve ikiyüzlü vatanseverler korosunun sinsi planlarına malzeme olmaktan vazgeçmesinin zamanı çoktan gelmiştir.

MHP SAFLARINA KATILMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Aralarında olup vicdanları kanayan, pişmanlık duyan gerçek Türk milliyetçilerini, millete tuzak kuran bu Kırk Haramilere uğru ve çeri olmamaya davet ediyoruz.
Feraset sahibi herkesi, CHP ve HDP ile birlikte el ele kol kola federatif Anayasa hazırlığına, FETÖ’yü aklama çabasına girişenlerin kirli tezgâhlarının bir parçası olmamaya, MHP saflarına katılmaya çağırıyoruz. 
Bilinmelidir ki MHP; milliyetçilik postuna bürünen bu federasyoncu, Soros’çu ve iş birlikçilerin oyunlarını bozmaya muktedirdir."