MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın "CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in bugün “MHP, seçim güvenliği raporumuzu talep etti.” şeklindeki açıklaması yalandır" dedi.

Semih Yalçın'ın açıklaması şu şekilde:

CHP’nin seçim güvenliğini bahane ederek seçim ittifaklarına giden süreci sabote etme çabası sürmektedir.

Ana muhalefet partisi CHP bu çerçevede hesaplarını engelleyen planlarını bozan MHP aleyhine algı çalışmalarına başlamıştır.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in bugün “MHP, seçim güvenliği raporumuzu talep etti.” şeklindeki açıklaması yalandır.

 Ne Parti Grubumuzdan, ne de Genel Merkezimizden CHP’nin seçim güvenliği raporunun metni talep edilmiştir.

Bilindiği üzere, seçim güvenliği konusunda siyasi partilerden ve dolayısıyla MHP’den de randevu isteyen CHP’nin bu talebi de partimiz tarafından geri çevrilmiştir.

CHP’nin iktidar partisiyle yaptığı görüşme tamamen Adalet ve Kalkınma Partisinin demokratik kararıdır.

CHP’nin görüşme talebinin partimiz tarafından geri çevirmesi de aynı ölçüde demokratik ve olağan bir tutumdur.

Ayrıca iktidar partisinin saygıyla karşıladığımız kararı partimiz tarafından farklı algılanmamıştır.

Partimiz için ana muhalefet partisiyle bu konuda istişare etmek veya onun görüşme talebine olumlu cevap vermek bir zorunluluk veya gereklilik değildir.

Kaldı ki MHP; CHP’nin bu konudaki samimiyet ve iyi niyetine inanmamakta, ana muhalefet partisinin tavrını ikiyüzlü bulmaktadır.

CHP; bir yandan Seçim İttifakı Yasa Teklifi’yle ilgili süreci baltalamak için oyalama taktiğine başvururken, öbür yandan da PKK’nın siyasi kanadı HDP’yi kollamak ve sandıkta uğrayacağı hezimeti önlemek için çareler aramaktadır.

Bize göre, CHP’nin siyasi partilerle yaptığı görüşmeler, bu kirli hesaplar üzerine düzenlenmiş siyasi taktikten, hatta entrikadan ibarettir.

CHP; hileyi, desiseyi, üçkâğıtçılığı seçim sürecine giden yolda şimdiden araç ve amaç edinmiştir.

Diğer taraftan düne kadar MHP’ye, onun saygın liderine ve divan üyelerine ağzına geleni sayan CHP’li yöneticiler bizden yutkunmamızı ve yapıcı tutum sergilememizi beklemeleri şaşkınlık verici bir aymazlık ve kifayetsizliktir.

CHP Grup Başkanvekillerinin yakışıksız sosyal medya çıkışlarını ve gerçekleri çarpıtan açıklamalarını kınıyor, ana muhalefet partisine politikada dürüstlük ve ilkeli duruşun bütün siyasi partiler için öncelikli kriter olduğunu hatırlatıyoruz.