SAMSUN (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Usta, mesajında, Türkiye'nin 15 Temmuz'da çok büyük bir ihanet girişimiyle karşı karşıya kaldığına işaret etti.

Hain saldırının bütün siyaset kurumlarına, Türk devletinin kuruluş esaslarına ve milletin tamamına yapıldığını vurgulayan Usta, Türk devletinin milletiyle tarihten silinmesinin planlandığını belirtti.

MHP ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin kalkışma karşısında tavrını çok net şekilde ortaya koyduğunu aktaran Usta, şöyle devam etti:

"Genelkurmay karargahı işgal edilmiş, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları rehin alınmış, henüz Cumhurbaşkanı'ndan haber alınamazken, sayın Başbakanı arayarak kalkışmanın asla kabul edilemeyeceğini, milletin ve hükümetin yanında olduğunu bizzat iletmiştir. Daha sonra yazılı bir basın açıklamasıyla MHP'nin her türlü demokrasi dışı arayışların karşısında olduğunu, darbe teşebbüsünde bulunanların derhal hukuka teslim olmaları gerektiğini korkusuzca ifade etmişlerdir. Darbe girişimi, kardeşi kardeşe kırdırma kalkışmasıdır. Türk milleti, 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya özlemle beklenilen birlikteliğini ve dik duruşunu göstererek birlik ve beraberlik içinde vatanın asla işgal ve bölünmesine izin vermeyeceğini ilan etti."

Usta, 15 Temmuz darbe girişimini asla tasvip etmediklerini, yapılan darbe girişimini şiddetle kınadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İhanet girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY ile sonuna kadar mücadele edilmesi gerekmektedir ancak bu mücadele hukuk içinde yapılmalı, telafisi mümkün olmayan hareketlerden kaçınılmalı, devletimize yeni düşmanlar kazandırılmamalıdır. Devletimizi sıkıntıya sokacak, toplumsal yanılgıya neden olacak şekilde hareket edilmemeli, birlik beraberlik ruhu bozulmadan mücadeleye devam edilmelidir. 15 Temmuz sonrası başlatılan operasyonlarda bugüne kadar sivil ve askeri hayatta hep alt kademelerle uğraşıldı. Elbette onlar arasında suça bulaşmış olanlar varsa mücadele edilmelidir. Adil yargılama kuralları içinde onların da cezasız kalmaması gerekir fakat terörün siyasi ayağıyla neden mücadele edilmediğini de sorgulamamız gerekmektedir. Bu mücadele başlamadığı sürece ülkemiz yeni risklerle karşı karşıyadır."