2020 yılı merkezi yönetim bütçe kanun teklifi ve bağlı cetveller üzerine Milliyetçi Hareket Partisi adına söz alan MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “4.maddeye bağlı cetveller; teşvikler, tarım destekleri, sanayi teşvikleri, 3600 isteyen polis ve öğretmenlerimiz, öğretmenlerimizin ek ders sorunları ve vergi kesintileri, taşımalı eğitim ve köy okullarının sorunları gibi konuları içermektedir” dedi.


“Faiz oranları % 10’un altına düşmelidir”

2020 bütçeden tarıma ayrılan 22 milyar lira ile tarımsal destek sağlanması sektöre çok faydalı olacağını belirten Milletvekili Taytak, “Hem Ziraat Bankası hemde Tarım Kredi Kooperatifleri faiz oranlarını %10’un altına çekmelidir” dedi. Taytak, “ Ülkemizin tarım alanı varlığı 22,6 milyon hektardır. Tarımda çiftçilerimizin en çok şikâyet ettiği konu girdi fiyatlarındaki artışın, üretim maliyetini yükseltmesidir. Bütçeden ayrılan 22 milyar lira ile tarımsal destek sağlanması sektöre çok faydalı olacaktır. Ayrıca, Ziraat Bankası borçlarının yapılandırılmasında faizler %10’un altına düşmelidir. Yine Tarım Kredi Kooperatifleri ilaç, gübre, tohum ve benzeri tarımsal ürünlerde faiz oranlarını %10’un altına çekmelidir. Ziraat, orman, gıda mühendisleri ve veterinerlerin istihdam sorunları çözülmelidir. Gıda güvenliği sağlıklı ve kusursuz üretimi amaçlar. Geçen hafta iki yavrumuzu sağlıksız gıda ambalajları sebebiyle kaybettik. Yavrularımızın acılı ailelerine sabırlar diliyorum” diye konuştu.

“Afyonkarahisar’a Verilecek Destekler Bir An Evvel Hayata Geçirilmelidir”

Afyonkarahisar’da yaşanan tarım ile ilgili sıkıntıları da meclis gündemine taşıyan Milletvekili Taytak, Şeker Fabrikasının özelleştirilmesinden dolayı yaşanan sorunlara ve haşhaş üreticilerinin sıkıntılarını dile getirdi. Milletvekili Taytak, “Değerli milletvekilleri, memleketim Afyonkarahisar’da yaşanan tarım ile ilgili konulara değinmek istiyorum. Malumunuz Afyonkarahisar Şeker Fabrikası özelleştirildi. Özelleştirildiği günden itibaren sistem bir türlü oturmadı. Şeker Fabrikası pancar alımları stoklama kapasitesinin altında kaldı, kantarlar belirlenen zamanda açılmadı, buna bağlı olarak pancarda fire arttı. Bu durum çiftçilerimizi mağdur etmiştir. Haşhaş, diğer tarım ürünlerine göre, üreticisine daha fazla kazanç elde ettiren bir üründür. Çiftçiler bu sene haşhaş ekiminde çiftçi kayıt sistemi belgesi sebebiyle sorunlar yaşamıştır. Yapılacak değişiklikler çiftçiye, bir önceki ekim döneminde aktarılmalı ve çiftçilerimiz bir sonraki ekim dönemine ne yapacağını bilerek girmelidir. Afyonkarahisar önemli bir tarım bölgesidir. Hayvancılık, süt ürünleri, yumurta, kırmızı ve beyaz et tedariği, manda sütü ve manda kaymağı üretim alanlarında, Türkiye’nin öncü şehirlerinden birisidir. Afyonkarahisar’ımıza verilecek tarım desteklerinin, tesis kurulması için gereken teşviklerin, bir an evvel hayata geçirilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


“3600 ek gösterge beklentileri yerine getirilmeli”

3600 ek gösterge bekleyen polislerin, öğretmenlerin ve memurların beklentilerinin yerine getirilmesi gerektiğini belirten Taytak, asgari ücret alan vatandaşlarında vergi kesintilerinde iyileştirmeye gidilmesi gerektiğini vurguladı. Milletvekili Taytak, “Değerli milletvekilleri, Ülkemizin huzuru ve düzeni için gece gündüz fedakarca görev yapan Türk polis teşkilatımız, çocuklarımızın geleceğini emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz ve memurlarımız 3600 ek gösterge beklemektedir. Öğretmenlerimizin ek ders ücretlerinde düzenlemeler yapılmalı, atanamayan öğretmenlerimize çözüm bulunmalıdır. Asgari ücret alan vatandaşlarımız ve tüm meslek gruplarının vergi kesintilerinde iyileştirmeye gidilmelidir” dedi.

“Teröre 1 Trilyon doların üzerinde para harcadık”

Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin terör sorunu olduğunu belirten Taytak, “PKK terör örgütü ile mücadele için harcanan para 1 trilyon doların üzerindedir” Milletvekili Taytak, “Değerli milletvekilleri Ülkemizin huzura, mutluluğa, ekonomik ve toplumsal refaha erişebilmesi için gündeminden kalkması gereken en önemli konu terördür. İlk silahlı eylemini gerçekleştirdiği 15 Ağustos 1984 tarihinden itibaren emperyalizmin maşası okyanus ötesinin taşeronu olarak çalışan PKK haince şehit ettiği canlarımızın, yaraladığı gazilerimizin, zarar verdiği insanlarımızın dışında ülkemize bugüne kadar çok ciddi maddi kayıplar da yaşatmıştır. PKK terör örgütü ile mücadele için harcanan para 1 trilyon doların üzerindedir. Teröre harcadığımız paralarla ülkemizin her yerine yüzlerce yatırım yapar, milli sanayi, tarım hamleleri ve yerli savunma sanayi projelerini hayata geçirir, istihdam sağlar, milletimizin, ekonomik ve sosyal refahını çok daha yüksek seviyelere taşıyabilirdik” ifadelerini kullandı.

“FETÖ terör örgütüne milletçe dur dedik”

15 Temmuzda FETÖ terör örgütüne milletçe dur dediklerini vurgulayan Taytak, “FETÖ gibi tarihin en alçak, en aşağılık terör örgütlerinden biriyle mücadele etmekteyiz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletimizin vergileriyle alınan ve yine milletimize, Meclisimize, özel harekât dairesine bombalar atan, 251 canımızı şehit eden, devletin bütün kılcal damarlarına sızmakla görevlendirilmiş bu yapıya milletçe dur dedik. Cumhur İttifakı’nın ruhu ile Türk devleti; hem PKK hem FETÖ hem de DEAŞ ile aynı anda yurtiçinde ve yurtdışında mücadele etmektedir. 15 Temmuz sonrası devletimizin ortaya koymuş olduğu milli tavır ve politikalar sayesinde hem masada hem sahada tüm dünya ülkelerine kim olduğumuzu bir kez daha hatırlatmış olduk. Türkiye Cumhuriyeti’nin iradesinin olmadığı hiçbir plan ne Ortadoğu’da ne Doğu Akdeniz’de ne de Kuzey Afrika’da başarılı olamayacaktır” diye konuştu.

“Türk Milleti her türlü güçlüğü yenecek kudrete sahiptir”

Hem içeride hemde dışarı da ülkemize ihanet edenlerle mücadele edildiğini söyleyen Taytak, “Bu millet Allah’ın izniyle her türlü güçlüğü yenecek kudret ve kuvvete sahiptir” dedi. Taytak, “Devlet olarak İran’dan gelen teröristi karşılayan siyasi partiler ile katil övücülere Nobel ödülü veren uluslararası Türk ve İslam düşmanları ile kandil’den emir alan belediye başkanları ile vatana ihanetle görevli FETÖ ile FETÖ’ye kucak açan Amerika ve Avrupa ülkeleri ile Sözde Ermeni soykırımını kabul eden ABD senatosu ile bu senato kararına karşı tüm meclis karşı bildiri yayınlarken bu karara alkış tutan ve bu milletin vergileriyle vekillik yapan HDP ile uluslararası servislere uşaklık eden medya mensupları ile yani topyekûn ihanet ile mücadele etmekteyiz. Bizi soykırımla suçlayanlar önce kendi tarihlerine baksınlar. Unuttukları şudur ki, bu vatanın bir de milleti vardır. Bu millet Allah’ın izniyle her türlü güçlüğü yenecek kudret ve kuvvete sahiptir. Bu milletin tarihi, başka milletler, başka ülkeler gibi 50-100 yıllık değildir.1000 yıldır buradayız. Cenab-ı Allah’ın izniyle sonsuza kadar da burada kalmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Milliyetçi Hareket Partisi Toplumsal Huzur İçin Türk Milleti’nin Yanındadır”

Milliyetçi Hareket Partisi, Türk milletinin, devletinin ve güvenlik güçlerinin her zaman yanındadır” diyen Milletvekili Taytak, 2020 bütçesinin de devletimize ve milletimize hayırlara olması temennisinde bulundu. Taytak, “Milliyetçi Hareket Partisi, milli beka, milli kimlik, milli varlık, kardeşlik ve iç barışımızı ilgilendiren tüm konularda ve terörle mücadelede toplumsal huzur için her zaman Türk milletinin devletinin ve güvenlik güçlerinin yanındadır, destekçisidir ve duacısıdır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyaset ve üslubu kavga ve karışıklığa değil, kardeşlik ve kucaklaşmaya hizmet etmektir. Sağduyu, sabır, sakinlik ve akıl davamızın harcıdır. Ancak, şunu herkes bilmelidir ki, hiçbir kanlı projenin, hiçbir hain planın, birlik ve beraberliğimizi bozmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bilge Türk liderimiz Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin ifade ettiği gibi, Türkiye, kardeşçe yaşanan bir çiçek bahçesidir, ayrık otları ekerek çiçekleri kurutmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Türk milleti bir ve beraberdir. Bu duygu ve düşüncelerle, 2020 bütçesinin devletimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.