KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’ya tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı E.Semih Yalçın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ”KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Barış Pınarı Harekâtı'yla ilgili sarfettiği talihsiz sözler işgal ettiği makama ve Kıbrıs Davası’na yakışmayan büyük bir skandaldır.

Şimdide Akıncı’nın oyunuşağı bir kendini bilmez genel başkanımızın tenkitleri karşısında eskimiş bir yönteme başvurarak Faşizmden dem vurmuş. “Uyuyan kominist” olan Akıncı liyakatle temsil etmediği Kıbrıs Türk toplumunun yüzünü kızartmış ve şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır.

Oturduğu makamın gerektirdiği ciddiyet, hassasiyet ve basireti göstermekten aciz olduğu ortaya çıkan Mustafa Akıncı; asla kabullenmeyeceğimiz sorumsuzca açıklamasıyla, Türkiye’nin karşısında âdeta şer ittifakı oluşturan ülkelerle riyakâr uluslararası örgütlerin ekmeğine yağ sürmüştür.

Barış Harekât, güney sınırlarından gelen terör tehdidini bertaraf etmek üzere Türkiye’nin attığı kararlı ve caydırıcı adımlardan biridir.

Bu askerî operasyon; bir savaş değil, terörle mücadele hamlesidir. Savaş ifadesini kullanmak, bölücü terör örgütü PKK-YPG’yi bir taraf konumuna yükseltmek ve onu âdeta meşrulaştırmak demektir.”