MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, bir televizyon kanalında önceki gün yayımlanan futbol programında konuşan Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnak halkına yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Boşnakların İslam sancağının düşmemesi ve Türk devletinin var olması adına tarifsiz acılar çektiğine işaret eden Sancaklı, "Türk milletinin gözü önünde dini, ahlaki, vicdani tüm değerleri hiçe sayarak sarfedilen sözler nedeniyle adını anmayı bu saatten sonra ar kabul edeceğim bu şahsa karşı sadece Boşnak kökenli bir Türk ailenin çocuğu olarak değil, Türk milletinin bir vekili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım." dedi.

Sancaklı, etnik ya da inanç farklılığı gözetmeksizin toplumu bir bütün halinde ilgilendiren bu gibi seviyesiz, bayağı programlar ya da şahıslarla ilgili RTÜK'ün de devreye girmesinin önemli olduğuna dikkati çekti.

Devletin resmi kurumlarından ziyade milletin bir evladı olarak Kütahyalı'yı büyük Türk milletine şikayet ettiğini belirten Sancaklı, şöyle devam etti:

"Yapılan hakarete Boşnak kökenli olduğum için tepki vermiyorum. Etnik ya da mezhep farkına bakmadan, milletin parasıyla televizyonlarda köşe başına oturup hiç çekinmeden, sorumluluk hissetmeden, din, vicdan, ahlak gözetmeksizin yapılan konuşmalardan rahatsız olduğum ve de milletimin bir vekili olduğum için tepki veriyorum. Ahlak, şerefin ve toplumun ölçüsüdür; ölçüyü yitirmiş olan adı gereksiz şahıs elbette ahlak çizgisine çekilecektir. Bu konu sadece Boşnaklar'ı ilgilendiren bir konu asla değildir. Kuru bir özürle geçiştirilecek konu hiç değildir. Ekmeğine ve millete saygısı olmayan özrü kabahatinden büyük Rasim Ozan Kütahyalı gibi şarlatanları televizyon ve gazetelerde görmeyi Türk milleti hak etmiyor."

Sancaklı, Aliya İzzetbegoviç'in "Kendinden olanı sev, ötekine saygı göster. Din ahlaktır; onu hayata geçirmek ise terbiyedir. En kötü kombinasyon boş bir ruh ile dolu bir midedir." sözlerini kendilerine slogan edindiklerini kaydetti.