Bunları çözdükten sonra en az bu kadar önemli olan yargı, adalet personelinin sorunlarına eğilmeleri gerektiğini vurgulayan Parsak, "Örneğin adliye personeliyle ilgili adalet hizmetleri sınıfı oluşturarak özlük hakları bakımından önemli aşama katedebiliriz. Yargının çok önemli bir yükünü taşıyan, son dönemde bu yükleri artan mübaşirler genel idare hizmetleri sınıfına geçmeyi bekliyor. Avukatlarımızın da önemli sorunları var, bu sorunları da çözmek zorundayız. Kamu avukatlarının 3 bin 600 ek gösterge talebi başta olmak üzere tazminat, ek ödeneklere ilişkin talepler var." değerlendirmesinde bulundu.

Cezaevlerindeki doluluğa işaret eden Parsak, nöbetleşe uyuyan mahkum, tutukluların olduğunu, gardiyanların zor şartlar içinde faaliyet yürüttüğünü öne sürdü.

Parsak, Adalet Akademisinin çalışmalarını güçlendirmeleri gerektiğini vurgulayarak, burada eğitim alan, alacak olan hakim ve savcılara, "Yargıya güven sorununu çözmek, yeniden adaleti mülkün temeli haline getirmek hakim ve savcılara düşüyor. Bu sorumluluk yerine getirilirken, hakim ve savcıların hiç kimseye, kuruma borcu yoktur. Hakim ve savcılar, Türk devletine, milletine, adalete borçludur. Bu borcun ödenmesini bekliyoruz." diye seslendi.